Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc zajímavá skládačka z matrixovského universa, která se rozjede ve velkém stylu (úvodní souboj je boží a dechberoucí první i druhou část Druhé renesance řadím k tomu vůbec nejlepšímu, co jsem kdy z animované tvorby viděl), jenže s dalšími epizodami je to pak jako na houpačce a místy to trochu skřípe.. ačkoli jsem tedy po výborném rozjezdu nakonec lehce zklamán, tak přesto Animatrix jako celek funguje uspokojivě a zejména zmíněná Druhá renesance ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho.. zasloužené 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Samozřejmě platí to, co u hraných pokračování: zejména Reloaded není špatný, jen se prostě nesmírně povedl původní Matrix, ze kterého si můžeme několik scén pouštět neustále dokola. A furt nás budou bavit. Místy drsné, místy bizarní, jindy hodně originální, atmosférické a nápadité příběhy nenudí, některé bych mohl postrádat, ale jako celek velmi slušné. Každá část nabídne jinou animační techniku, některá je poklidná až poetická, jiná typicky dynamická. Je nesmysl je navzájem nějak srovnávat: každá si jde svou cestou. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zase som sa asi priveľmi tešil. Trailery aj galéria vyzerala vábne. Polovica poviedok je celkom zaujímavá a pomerne dobre doplňuje prvý diel tejto známej trilógie, druhá polovica je skôr na doplnenie a nie je nijako chytľavá. Zaujímavý doplnok k sérii Matrix, ktorý ale minimálne rozvíja toto univerzum. Avšak jednotlivé príbehy dosť kolíšu po kvalitatívnej stránke a táto kolísavosť mi celkom narušila dojem z tohto "filmu". Trochu netradičný výlet do sveta anime. Horšie ako pôvodný Matrix, ale pomerne zaujímavé v niektorých momentoch. Avšak po pár týždňoch si na to už ani nespomeniete. Nieje tam jediná pamätná scéna. Animácia neohúri. Raz pozriete a zabudnete. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co jsem si to zase pustil? Zatímco trilogii Matrix mám rád a považuju jí za skvělou akční sci-fi, tak Animatrix mě vůbec nebavil. Koukal jsem na něj nadvakrát, protože sto minut v kuse jsem skutečně nevydržel. Hlavně druhou polovinu projekce oddělovalo i několik dní, což už samo o sobě vypovídá, že se mi do toho moc nechtělo. To, že každý příběh má svou vlastní animaci, mě osobně přijde dost iritující. Hned jsem si vzpomněl na Dead Space: Aftermath (2011), kde mi to taky vadilo. Oceňuju zajímavý úvod a potom ještě jeden z příběhů, který decentně doplňuje něco malinko do původní trilogie. Zbytek mě skutečně nebavil. Zlatý Tales of the Black Freighter z roku 2009. Já věděl, proč jsem na to nekoukal už před lety. (28 %) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě naprosto výborný doplňek a zároveň důstojné rozšíření matrixovského světa. V té druhé pak neméně unikátní a zajímavá ukázka tvůrčího potenciálu Anime, které pro masovou většinu bohužel stále pohříchu zůstává španělskou vesnicí obývanou Pokémony... Přestože jednotlivé povídky mají rozhodně proměnlivou kvalitu, jako celek skvostné... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama