Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Final (více)
Trailer

VOD (1)

V roce 1879 se Kenšin a jeho spojenci musí postavit zatím nejmocnějšímu nepříteli: Kenšinovu bývalému švagrovi Enišimu Jukiširovi a jeho poskokům, kteří přísahali pomstu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

warrenur 

všechny recenze uživatele

"Finalna" cast, myslim, ze este nejake budu, je uz dost detinska. A to v prvych dvoch tretinach filmu bez nadsadenia.  Niektore postavy z minulej epizody ma v novom Japonsku ine postavenie a dokonca uzatvara spojenectva z predoslymi nepriatelmi. Mozno si vybavite navrat par charakterov z predoslych filmov, ano je tu i "skackajuci" srandista,. A to je dobre, lebo kazdemu je dopriaty duel s nejakym posahanym no-name bojovnikom. Zaverecny preexponovany suboj a i "katarzia" po nom je uz len povinnou jazdou v duchu celej tejto fransizy. Nebyt obcas podarenej choreografii subojov, ani po tom nesiahnem a to som obcas musel dej poposunut, kvoli nude. Fanusikovia vsak budu "chrochtat" blahom. :) "Okoloiducim" neodporucam. 35% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Je to takový hodně dlouhý epilog o katarzi dvou antihrdinů s naprosto elementárním dějem a opět pěknými souboji, které však popáté už nemají moc čím překvapit, i když maličko to po této stránce zachraňuje závěrečný duel. 4* dávám spíš s ohledem na celou ságu, objektivně - kdyby tento díl nevznikl, až tak moc by se nestalo, ale zase nám to umožnilo ještě chvíli pobýt v exoticky přitažlivém prostředí samurajského Japonska... 70% ............ Kdybych teď po zhlédnutí celé série měl seřadit jednotlivé díly od nejlepšího po nejslabší, vypadalo by to asi následovně: Prequel / 2. díl / 3. díl / 1. díl / Poslední díl ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Díky Netflixu je už k dostání vyvrcholení velkolepé Japonské samurajské Ságy a je to solidní byť pár výhrad mám ! Ruróni Kenšin je série, která mi nikdy nedokázala pořádně přirůst k srdci, je to sice nádherně natočené, choreo soubojů je důkladně propracované, sleduje se to velmi dobře, ale vadí mi hlavní hrdina, který složil slib, že už nikoho nezabije a to je u mne kámen úrazu. Sledovat samuraje, který bojuje proti stovkám protivníkům, ze kterých nestříká krev ( tupá čepel) je docela škoda a taky trochu výmluva proč z filmu neudělat pořádné Rko. Dokázal bych si zde představit fatality jak z MK, pořádnou řežbu a nejspíš bych se při sledování vrněl blahem, takhle mě to nechává docela chladným a to mě mrzí, protože té konkurence zrovna není moc.Film má téměř 2 a půl hodiny a pořádná akce začne až v závěrečné třetině ( během první hodiny a půl) toho moc není a trochu se to projevuje na tempu i zábavě. ( Postavy ani samotný příběh mě zde nikdy moc nezajímal), takže jsem konverzační pasáže prozíval a čekal až se to žačne opět řezat.Líbí se mi, že Japonský rukopis je zde hodně znát, ty manga-anime prvky tu jsou cítit na každém kroku a nejvíce mě potěšili různorodí záporáci- nejsou to žádni pěšáci, ale každý má svůj vlastní styl boje, zbraň, šílený účes- tohle se mi hodně líbí. Vizuál je taky velkolepý, peníze zde jsou znát a jak jsem už psal choreografie je strhující, jde vidět, že se tam všichni pořádně zapotili, je to hodně rychlé a efektní tedy i oku lahodící, ale ta krev tu k úplnému nadšení bohužel chybí.Možná se jí dočkám v Prequelu, kde by Kenshin měl své protivníky už zabíjet, byť se bojím, že z toho udělají romantické drama o jeho ženě, což bych teda nepřekousl.Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor>Ne, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5. 7.5/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Konec je tím nejlepším z celé série. Nejstylovější a z mého pohledu asi nejvíc připomíná anime, zejména výborní fantasy záporáci se povedli a celý ten do krajních mezí vypilovaný patos by se dal přirovnat k pečlivému  zápisu japonského písma, kde každá linka, každý tah či i přitlačení štětce má svůj význam.  Touhle částí pak mělo vše skončit. Výborné a poprvé i za pět. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama