Reklama

Reklama

Euforie - Série 1

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 9 h 22 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney, Austin Abrams, Alexa Demie, Algee Smith, Alanna Ubach, Maude Apatow, Storm Reid, Eric Dane (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer

Recenze (65)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám teraz po viac než dekáde seriálové obdobie a Euphoria je už druhý klenot, ktorý som si na tento čas šetril (po The Office US). A je to tak dobré, že som musel znížiť hodnotenie na 13 Reasons Why (S01), ktoré mi svojho času prišli na teen drámu až prekvapivo deep. Euphoria je ďalej. Samozrejme sú veci, ktoré by som zmenil (hlavne ohľadom záporákovej famílie), ale jak je to presné v narkomanskej dejovej línii, jak je to drsné, jak hodne to využíva hudbu (v závere takmer až muzikálovo), hladko pracuje s LGBTi tématikou, prepracovanosťou postáv a jak skvele je to napísané, to všetko vytvára dojem ešte silnejšej seriálovej udalosti. Herecky najlepšie  sú na tom rozhodne Hunter Schaffer a Zendaya, obe svojim vlastným spôsobom. Zendaya je skôr snažiaca sa charakterová herečka, zatiaľčo Hunter zaujme prirodzenosťou a sebavedomím. Zatiaľ 90%, ale je to ešte len úvod. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní soundtrack. Zendaya hraje I. ligu. Neznámá nová Hunter Shafer hereckou ligu mistrů. Její kostymérka taky. Místy až surrealistický přitom pořád kompaktní střih. Scénář špičkový. Story je fičák, který se zastaví jen u přeexponovaného Natea, jinak sype jeden sociálně psychologický problém a trauma za druhým, činící ze střízlivých lidí smažky, které jsou vyšinutější, než ti, kteří jsou v těch sr..kách nejhlouběji. Je to těžkotonážní depka a je to jeden z nejlepších seriálů posledních let. Koukněte na to. Oproti jiným seriálům to neztratí dech. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

"... I just think that love is actually super dark, but no one dares to talk about it." Z téhle American High School Depression dostanou fanoušci 13 Reasons Why osypky. Adorovaná netflixovská školní sága totiž najednou vypadá jako slabý čajíček, když se HBO rozhodlo zvednout hozenou rukavici, a nakráčet do ringu s temnou a zvrácenou televizní young adult verzí Americké krásy, ve který je tolik omamnýho sexu, drog a rock n rollu, že by se z toho rodičům středoškolských ratolestí chtělo tři dny zvracet. Miluju, že se to skoro celý odehrává v nočních kulisách, protože pak nádherně vynikne ta šílená úchylnost všech zúčastněných postav. A díky za ten dospěláckej rating. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

O tom, jaký je život s poruchou osobnosti (poruchami). Film je mi dost blízký, protože dost podobný dětství, pubertu a dospívání jsem měla taky. Útěk od emocí k drogám a k alkoholu nikam nevede, ale tato společnost nenabízí moc jiných variant. Pokřivené vztahy v rodině a nevyrovnaní rodiče dětem nepomohou, a mohou je dohnat až k ztrátě života. Poučení z toho plyne: neohlížet se na rodinu a hledat sám sebe a žít svůj život. Jinak se lidstvo nikam neposune. Velmi dobře zahrané. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rue utíká před vlastním strachem, každopádně ona „tenhle systém nestvořila, ani ho nezkurvila.” Prostě je tady a snaží se nějak přežít. I pomocí chlastu a všemožných drog. Což je pro její vrstevníky děsivá norma. Velkou část uplynulého léta strávila na odvykačce. Nechala tu několik přátel, nové získala. Třeba Jules, která se přistěhovala z města. Zkažených kusů tady bude ovšem víc. Prakticky v každém díle tvůrci někoho blíže představili a vzápětí rozjeli sice nepříliš hutný děj, ale všechny ty tematické vztyčené prostředníky mnohé vynahrazují. Euphoria se zkrátka na uzdě rozhodně nedrží. Násilí, hledání sama sebe, sociální média, drogy, traumata, nahota, vrtkavá přátelství, vlastní tělo vnímající jako mechanický stroj. Postavy jsou jízlivé a sebeironické. Obsahově je to zneklidňující. Několik dílů bylo na pět hvězd (třeba lunaparková jízda – čtvrtý díl nebo ten ledvinový předposlední), herecky v čele se Zendayou je to skvostné. Tvůrci navíc po celou první sérii pracovali se svérázným vizuálním a hudebním mixem a téhle generaci, která sportuje zejména pomocí hbitých palců, nic nedarují. Scenárista a režisér Sam Levinson se vytáhnul. Velká pochvala, těším se na příště. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama