Reklama

Reklama

Euforie - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, (2019–2021), 9 h 22 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney, Austin Abrams, Alexa Demie, Algee Smith, Alanna Ubach, Maude Apatow, Storm Reid, Eric Dane (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (66)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledované od júna do novembra 2021. ___ Zaujímavé je aj to, že celý seriál, ktorý je výrazne a odvážne sexuálny, ako aj väčšina jeho postáv, je v podstate rozprávaný z pohľadu postavy, ktorá zo sexu nezažila takmer nič. Akoby práve ona, bojujúca so závislosťou úplne iného druhu, mala od tých intrigánskych pletiek a nevyzretých vášní najlepší odstup. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovat EUFORII je nefalšovaná cinefilní euforie. Tohle není jen tak obyčejná emocionálně-realistická exkurze do subsvěta teenagerů a generace Z. Tohle je zcela beze srandy přelomový seriálový projekt, který nemá v dějinách televizního formátu sebemenší obdoby – ať už z hlediska estetiky, experimentálního pojetí, poetiky fikce, extravagantní stylizace, mozaikovité narace, brilantního melancholického soundtracku od Labrintha, či audiovizuální pompéznosti celkově. A není to jen díky tomu, že naprosto bourá veškerý mýty a klišé queer subžánru/coming-of-age generační výpovědi, ale naprosto revolučně bourá koncept čtvrté stěny a přepisuje konvence seriálového vyprávění/vizuálního story-tellingu. O autentický reflexi morálky mý zkurvený generace, která je nepřikrášleně explicitní a paradoxně i subtilně implicitní (díky čemuž divák může mnohdy číst mezi řádky), radši ani nemluvě – vzhledem k tomu že já sám mám zkušenosti s drogama, vím o čem mluvím. Jako bych se díval do zrcadla. Inu, život je nelítostná kurva..... Zendaya je femme fatale, no a Hunter Schafer je transgerder bohyně 💜 ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Teenagerský seriál zaznamenal obrovský progres a tento projekt je toho jasným dôkazom. Precízne, tvrdé a hrajúce sa na voľnom poli ďaleko za hranicou, kde sa iné seriály ani len neodvážia pozrieť. Vekovo som už mierne za cieľovkou a preto mi pózerské postoje a pohľady občas lezú na nervy, kvalitatívne sme však veľmi vysoko a mierne nedostatky sa dajú odpustiť. Záverečná dvojčasť vybočila zo štruktúry epizód a nemohli sme dostať nič lepšie. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tenhle seriál se mi nelíbil z toho morálního hlediska už od pohledu a v podstatě byl ještě mnohem neúnosnější, než jsem si myslela. Všechno tady je tak kruté, syrové, nekompromisní, explicitní, nevhodné, ale v dnešní době naprosto reálný a dost možná i rutinní denní chleba ne jednoho amerického teenagera. Tenhle seriál vás nasaje do svých spárů a vyflusne totálně vyždímané až v poslední minutě posledního dílu. Hned po prvním díle jsem si řekla, že tohle je na mě moc real, tohle prostě nedám, to už radši budu koukat na něco, kde lidem vytahují střeva a budu z toho mít míň černé svědomí. Po delší pauze jsem se ale k projekci vrátila a už mě to nepustilo. Každý díl je prosáklý tou největšá hnusotou, kterou si lze představit. Je tu zobrazeno všechno, od toho, jaký pojem o kráse dnes mají mladé holky přes nejistotu ve vlastní sexuální orientaci,cpaní se drogami místo oběda a následné absťáky, které narušují rodinné vztahy, až po natáčení si domácího porna. Je tu násilí, je tu sex, jsou tu drogy, manipulace,je tu všechno, nad čím v televizi kroutíte očima a říkáte si, že jsou n to ty děcka ještě moc malý. Každopádně, Euphoria není pro slabé povahy a vyjebe s vámi tak, že ještě budete rádi, že máte docela nudný život. To celé podtrhnuté neskutečným hudebním podkresem od Labrintha, který brutálně sedí k veškeré zde prožitě náladě a úžasným psychedelickým vizuálem doplněným skvělým vyprávěním od Zendayi. Na tohle fakt vzpomínám a před druhou sérií si dám asi repete. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"... I just think that love is actually super dark, but no one dares to talk about it." Z téhle American High School Depression dostanou fanoušci 13 Reasons Why osypky. Adorovaná netflixovská školní sága totiž najednou vypadá jako slabý čajíček, když se HBO rozhodlo zvednout hozenou rukavici, a nakráčet do ringu s temnou a zvrácenou televizní young adult verzí Americké krásy, ve který je tolik omamnýho sexu, drog a rock n rollu, že by se z toho rodičům středoškolských ratolestí chtělo tři dny zvracet. Miluju, že se to skoro celý odehrává v nočních kulisách, protože pak nádherně vynikne ta šílená úchylnost všech zúčastněných postav. A díky za ten dospěláckej rating. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Keď Nate (Jacob Elordi) prechádza v aute okolo Rue (Zendaya), zahlási repliku: "I'd do it for Rue!" a potom zdvihne do vzduchu tri prsty. Ide o narážku na film Hry o život (2012). (dwdb)

Reklama

Reklama