Reklama

Reklama

Euforie - Série 1

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 9 h 22 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney, Austin Abrams, Alexa Demie, Algee Smith, Alanna Ubach, Maude Apatow, Storm Reid, Eric Dane (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer

Recenze (66)

koog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'I know it all may seem sad, but guess what? I didn't build this system, nor did I fuck it up.' Euphoria mě chytla za srdce opravdu neskutečně moc. Výborné herecké výkony talentovaných zajímavých tváří, nádherně vykreslené jedinečné charaktery, vztahy mezi nimi, překrásný vizuál, forma, kostýmy, kamera, soundtrack... Není to asi pro každého, ale je to výjimečné, dechberoucí a za mě naprosto dokonalé 🖤 'I don't know what type of fucked up shit you got going inside your head. I don't know how to help, but I could tell you one thing: this drug shit, it's not the answer.' ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovat EUFORII je nefalšovaná cinefilní euforie. Tohle není jen tak obyčejná emocionálně-realistická exkurze do subsvěta teenagerů a generace Z. Tohle je zcela beze srandy přelomový seriálový projekt, který nemá v dějinách televizního formátu sebemenší obdoby – ať už z hlediska estetiky, experimentálního pojetí, poetiky fikce, extravagantní stylizace, mozaikovité narace, brilantního melancholického soundtracku od Labrintha, či audiovizuální pompéznosti celkově. A není to jen díky tomu, že naprosto bourá veškerý mýty a klišé queer subžánru/coming-of-age generační výpovědi, ale naprosto revolučně bourá koncept čtvrté stěny a přepisuje konvence seriálového vyprávění/vizuálního story-tellingu. O autentický reflexi morálky mý zkurvený generace, která je nepřikrášleně explicitní a paradoxně i subtilně implicitní (díky čemuž divák může mnohdy číst mezi řádky), radši ani nemluvě – vzhledem k tomu že já sám mám zkušenosti s drogama, vím o čem mluvím. Jako bych se díval do zrcadla. Inu, život je nelítostná kurva..... Zendaya je femme fatale, no a Hunter Schafer je transgerder bohyně 💜 ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní soundtrack. Zendaya hraje I. ligu. Neznámá nová Hunter Shafer hereckou ligu mistrů. Její kostymérka taky. Místy až surrealistický přitom pořád kompaktní střih. Scénář špičkový. Story je fičák, který se zastaví jen u přeexponovaného Natea, jinak sype jeden sociálně psychologický problém a trauma za druhým, činící ze střízlivých lidí smažky, které jsou vyšinutější, než ti, kteří jsou v těch sr..kách nejhlouběji. Je to těžkotonážní depka a je to jeden z nejlepších seriálů posledních let. Koukněte na to. Oproti jiným seriálům to neztratí dech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teenagerské seriály prešli od deväťdesiatok, áno, od BH 902 10, obrovským pokrokom a najlepšie ho vystihuje práve Eufória. Prekvapivo ide o projekt zameraný dosť na formalizmus, ale ten samozrejme iba reflektuje samotný obsah. Nájdete si obľúbenejšie aj menej obľúbené postavy, každá jedna však stojí za premýšľanie a nemusíte byť teenager, aby ste si z prvej série niečo odniesli. V druhej polovici sa súdržnosť deja trochu rozpadáva a povedal by som, že v tej ofiko záverečnej sa rozpadne takmer úplne, ale ono je to dané zrejme tým, že bola v pláne séria číslo 2, kde budeme asi svedkami priamo nadväzujúceho deja na neukončené línie. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám teraz po viac než dekáde seriálové obdobie a Euphoria je už druhý klenot, ktorý som si na tento čas šetril (po The Office US). A je to tak dobré, že som musel znížiť hodnotenie na 13 Reasons Why (S01), ktoré mi svojho času prišli na teen drámu až prekvapivo deep. Euphoria je ďalej. Samozrejme sú veci, ktoré by som zmenil (hlavne ohľadom záporákovej famílie), ale jak je to presné v narkomanskej dejovej línii, jak je to drsné, jak hodne to využíva hudbu (v závere takmer až muzikálovo), hladko pracuje s LGBTi tématikou, prepracovanosťou postáv a jak skvele je to napísané, to všetko vytvára dojem ešte silnejšej seriálovej udalosti. Herecky najlepšie  sú na tom rozhodne Hunter Schaffer a Zendaya, obe svojim vlastným spôsobom. Zendaya je skôr snažiaca sa charakterová herečka, zatiaľčo Hunter zaujme prirodzenosťou a sebavedomím. Zatiaľ 90%, ale je to ešte len úvod. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Keď Nate (Jacob Elordi) prechádza v aute okolo Rue (Zendaya), zahlási repliku: "I'd do it for Rue!" a potom zdvihne do vzduchu tri prsty. Ide o narážku na film Hry o život (2012). (dwdb)
  • Názov epizódy je narážka na pieseň "03 Bonnie and Clyde" od dua Jay-Z a Beyoncé. (dwdb)

Reklama

Reklama