Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 2
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (212)

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě zaujal a posléze paradoxně odradil svou progresivností a odvahou. Nikdy jsem nebyl v Americe, ale skutečně se tam na sebemenší bolístku předepisují léky, které všichni zobají jako lentilky? Skutečně tam všichni šukají jako králíci mezi sebou? Korunu tomu nasadila snaha nacpat do seriálu úplně všechno, včetně i moderního problému s identitou pohlaví, kdy je tam otevřeně transgender postava. Tak otevřená, že mi to vůbec nedošlo a až zpětně jsem pochopil všechny narážky. Navíc jí všichni milují, ženy, muži, všichni. Co to tedy znamená? Že nejlepší žena je muž? Zkrátka nejsem dostatečně woke. Nakonec mi ze všech postav přijde nejsympatičtější Lexi; asi proto, že je relativně normální. Jenže co je v tomto světě Euphoria normální? Pokud to na středních školách v USA vypadá takhle, už se nedivím, že je čas od času někdo vystřílí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes poněkud rozpačitý závěr je pro mě Euforie v záplavě jiných, podobných seriálu jasným vítězem. Hlavní zásluhu na tom bezesporu mají Zendaya a pak Hunter Schafer, jejíchž herecký výkon a podivné přátelství, nebo možná vztah, to je asi to nejhlavnější co jsem si z těchto osmi dílů odnesl. Kromě faktu, že tátové a synáčci nejsou tím, čím se zdají být a drogy jsou svinstvo, samozřejmě. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama na lgbt, ale to by ani tak nevadilo. Ale čo predviedli tvorcovia v druhej serií s tým kostolom som nepochopil ani ja. Také nemastné neslané pre teenegerov dnešnej doby ako vyšité. Samé drogy a sex. Samozrejme tu ľudia budú hádzať päťky. Mňa zaujal akurát tak výber skladieb. A kvalitný dabing ktorý bol v prvej serií. Zendaya nič moc teda. 3* ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Euforie je fakt parádní seriál, který rozhodně není euforie, ale spíš deprese ... Než jsem do něj šel, myslel jsem si, že to bude spíš samoúčelnej výjev všelijakých svinstev, se kterými se dnes mládež (nejen v USA) může potýkat. No, ... výjev svinstev to je, nutno říct, že na seriál slušně odvázanej a hustej, ale není to samoúčelný. Je to fakt inteligentní seriál, kterej čerpá z reálnejch, veděcky, pedagogicky, sociologicky i jinak, dokazatelnejch jevů a skutečností. Postavy jsou sice stupidní, ale zase. je jim kolem 16 až 17ti let asi. Jsou to děcka, který jednaj tak, jak je jim vlastní. Má to parádní vizual a feeling, tak nějak připomínající mi třeba Argenta. Herecky fajn, často hodně intenzivní a odvážný. Škoda, že jsem na to musel koukat už čistej ... i když chuť byla, nechal jsem si zajít. ;-)) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dlho som pozretie odkladal a bola to chyba. Ako uvádza popis, tak ide o seriál o láske, priateľstve, drogách, sexe, skrytých problémoch a sociálnych sieťach. Nikde však nepíšu nič o tom, že je tu miestami až neuveriteľne výstižne vystihnutá definícia závislosti, a to nie len tej drogovej. Zároveň naozaj kreatívne a pútavo odprezentovaný sfetovaný stav mozgu. K tomu zrejme najpôsobivejšiu ženskú verziu fetky v podaní Rue (Zendaya). Ten pocit nenaskočí hneď, ale postupne ako vidíte všetky jej stavy, konfrontácie, tak Vás jej emočný lunapark presvedčí. Ďalej skvelo zahrané momenty, kedy vás okolnosti (absťák, rozpad snov či ilúzií...) doženú za hranu únosnosti.  A aby toho nebolo málo, tak celú dobu Vám do uší buší dokonale padnúci soundtrack. Prečo som nedal plný počet * ? Nie všetky vzťahové dvojičky boli rovnako zaujímavé a občas sa citovo "cukrovalo" až moc. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Výkonným producentem seriálu je mimo jiné i známý kanadský rapper Drake. (NiWi)
  • Škola, do které chodí hlavní postavy seriálu, je Ulysses S. Grant High School v Los Angeles a natáčel se zde například videoklip k písni Back to School (2000) od skupiny Deftones. (Punisher)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama