Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 1
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (209)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ja ako feťák v dôchodku som mal problém s týmto seriálom. Veľa scén je až moc reálnych, autentických a niektoré interakcie medzi postavami až vyslovene nepríjemné. Viem že to je iba seriál, no sledovať podobné hádky v seriáli ako v reálnom živote, dnes už s čistou hlavou bolo nie veľmi príjemné. Hold proces dospievania je niekedy ťažký, dobre mi jebalo. Ľudia sa učia na vlastných chybách a je veľmi dobré, že vznikajú takéto projekty. Pre niektorých divákov je to iba dráma a zábava, možno varovný prst. Pre iných zase poučenie a pripomienka toho, čo sa už kurva robiť nemá. Veľmi pozoruhodné, aké pocity vie vyvolať nejaký obyčajný teen drama seriál, ktorý je ale spracovaný na výbornú. Obraz zvrátenej doby v tom najhoršom možnom svetle. Skvelo zahrané, krásne natočené a pre mňa najlepší seriál tohoto žánru. Kurevsky kvalitný, možno poučný (uhol pohľadu) a depresívny. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Euforie začala pro mne v celku netradičně. Postupně se ukázalo a vykrystalizovalo, co v sobě seriál skrývá. Dokáže si totiž pohrát s detaily zpracování, které by jen tak nikdo nevyužil a jen tak by nikoho nenapadly. Mluví se o tom jako o novém Skins, ale já si tedy nepamatuji, že by britská verze byla tak propracovaná a osobitá. O každé osobě máte na začátku medailon a dozvíte se mnohem více z nitra samotných postav, které se z vedlejších v celku snadno stanou hlavními, když je to potřeba. Seriál umí docela i zaskočit tím, co se kolem naší mládeže dokáže dít i s největšími prvky psychopatie. A závislosti samozřejmě. Hodně závislosti. Plus k tomu musím připočíst skvělý soundtrack, který dokázal být zároveň moderní a přesto zcela adekvátní a i pro mne plně vyhovující. Ono je to vlastně další teenage drama. Jenže! Za žádnou cenu to není jako Riverdale nebo nedej bože Elite. Proč? Není to to tolik irelevantní a nechtějí vám vypadnout oči z důlku, jen protože někdo řeší něco totálně stupidního. Máme zde problémy, které jednoznačně byly zpracovány dost originálně a to jak už ve scénáři a nebo v rámci kamery a střihu. Finální scéna sama o sobě epická jak nikdy. Zatím si to asi neuvědomuji jako u mnoha dalších věcí podobných, ale myslím, že tohle je jeden z těch materiálů, kde se na druhou sérii budu ještě dost těšit. <b>2. série</b> I když druhá série oslovuje trochu méně, než ta předchozí, stejně zde máme další kvalitnější materiál toho, co může v současné seriálové produkci vzniknout. Příběhy pubertálních postav dokáží být kupodivu poutavé a zajímavé. Poté to mnohdy pokulhává právě na troše té pubescentní demence, ale i tak se dá oko přimhouřit. Teď si zase počkat pět let na další sérii. Jen stále se ve vzduchu nese ten strašák toho, jestli děcka jsou tak blbá a myslí si, že toto je život. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že si showrunner nese z období puberty nějaký problém, protože každá (a tím myslím opravdu každá) osoba ženského pohlaví mladší 18 let, která se v seriálu objeví, je dě*ka, krá*a nebo obojí. Zlatá střední cesta v Americe neexistuje, takže tu máme holky hubeňoučké nebo tlusté (OK, beru zpět, v celé škole je jen jedna tlustá holka), namyšlené nebo zamindrákované, panny nebo dě*ky (OK, opět beru zpět, žádná panna tam není) a všechny tyhle holky buď denně šu*ají, fetují nebo ideálně obojí. Pro většinu lidí je "Euphoria" cool seriál, mě ale v mnoha ohledech neskutečně uráží. Konec 1. série je navíc tak nudný, v kruhu se točící a otravný, že si 2. sérii nechám s radostí ujít. Nejhorší postavy: bůh-ví-na-co namyšlená Katherine, toxická Jules, všechny obviňující Rue. ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Křehká zvířata v třpytkách, která si hlavně užívají a sem tam kvůli tomu i trpí. Euphoria místy až brutálně zachycuje to, jaké to je vyrůstat v dnešní (digitální) době, kde jsou nahá selfiečka tou nejsilnější měnou a každý může mít všechno, co si zamane třeba hned ve 3 hodiny ráno. Ale ani jedno z toho nepřináší žádnou úlevu. Místy účinější, než jakákoliv hodina občanské výchovy. Celkově však revoluční minimálně co se make-upu a sebevyjádření týče. Jo a přestaňme sexuálně aktivní lidi nazývat děvkami nebo krávami, tvůrci tímhle mířili na úplně jiný místa. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čůráčci a čůzinky ve strhující generační výpovědi další ztracené generace, kde nahota, sdílení, omamné látky, závislosti, úzkosti, rodiče co nic nechápou a videa hrají prim. Hledají sebe sama i objevují sexualitu; tedy věci, kterými si prošly veškeré generace. Akorát to hledají skrze jiné prostředky a jinak než generace před nimi. Výtečně podané, zahrané, celou dobu mrtě znepokojivé a nepříjemné způsobem ne nepodobným svého času Requiemu za sen. Místy to působí až moc literárně; speciálně sáhodlouhé monology Rue na počátku epizod, kdy stačilo bohatě informaci předat vizuálem (což se děje) a není třeba to celé minuty a minuty i popisně a nadbytečně říkat. To je však detail. Jediná skutečná výtka snad k tomu, že to záhy řekne v podstatě vše a pak se to... Ne, že přímo točí v kruhu či mlátí prázdnou slámu, ale s trochou nadsázky platí "viděli jste jednu epizodu, viděli jste všechny". Jsou do jedné stejně dobré, silné, vypovídající a bez výjimky jde o "echt silnou kávu", ale ten pocit, že to možná nemusel být formátem až tak seriál jako minisérie, ten nezmizí. | S1: 4/5 | ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • V auguste 2022 Barbie Ferreira oznámila, že sa nevráti v tretej sérii kvôli údajným nezhodám s tvorcom seriálu Samom Levinsonom so slovami: "Nechcem byť len tučná najlepšia kamarátka." (F2003F)
  • Tvůrce seriálu Sam Levinson se inspiroval vlastní drogovou závislostí když byl mladší, aby načrtnul příběh hlavní postavy Rue (Zendaya). (NiWi)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama