Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Keď jeho rodičov zavraždí muž oblečený ako Santa, Billy sa s traumou z detstva len sťažka vysporiada. Tá udalosť mu naviac nielen zobrala milovaných ľudí a šťastný život, ale dokonca ovplyvnila jeho zdravý rozum natoľko, že žije v presvedčení, že ak je dieťa po celý rok neposlušne, ostane potrestané Santou. Keď je Billy jedného dňa nútený si na seba vziať oblek Santa Clausa, prebudí sa v ňom zlo, ktoré v sebe po celý život dusil - začne vraždiť. Nuž, jeho vraždy už tak dobré nie sú a paradoxne práve vtedy film stratí všetko dobré, čo si dovtedy udržiaval. Atmosféru, príbeh, potenciál. Všetko. Aspoň trošku pozitívne by bolo, keby boli vraždy aspoň dobre spracované a natočené, avšak to sa nestalo. Chápem, že to má byť horor. Chápem aj to, že osud hlavnej postave po celý čas viedol k tomuto. Ale to tu naozaj neboli žiadne prostriedky k tomu, aby film nevyzeral byť tak lacný a prvoplánový? Aby bol záver o niečo silnejší? Stále je to jeden z tých lepších hororov, ktoré som videl, avšak som sklamaný, že potenciál ostal nevyužitý a príbeh sa uberal trochu iným smerom, než by mohol. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je přesně ten typ slasheru, který mám rád. Výtečná béčková atmosféra, 80. léta jsou vidět v každém záběru a o vraždy, krev a ženská ňadra není nouze. Vraždy jsou opravdu zajímavé a poměrně originální (uškrcení vánočními světýlky, napíchnutí na parohy). Nutno ovšem vidět v té nové UNCUT verzi. Nezapomenutelná je také scéna, kdy "Santa" dá hodné holčičce za odměnu zkrvavený řezák na krabice, kterým předtím zabíjel :) Krásně úchylný je tenhle film. Nebo jsem možná úchylný já, ale co, dobře jsem se bavil. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako připomenutí Vánoc příjemné. Klasický osmdesátkový slasher s trochou sexu, ostrou sekyrou a kopicí mrtvol. Člověk mimo jiné zjistí, k čemu se dají použít parohy ze statného jelena. A jelikož hlavnímu hrdinovi nestačí děsivý zážitek z dětství, podepíše se na něm ještě despotická matka představená se svojí brutální výchovou (ano, církev dokázala, a mnohde jistě stále dokáže, vychovat celou řádku psychopatů). Nečekejte nic ďábelsky promyšleného, jen oddechovku, která, jakmile se rozjede, hezky odsýpá. A kromě církve si autoři berou na paškál i debily mezi policisty.....,,Neposlušný/á! Trest!" ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vianočná temná vízia malého chlapčeka, zúrivý Santa Claus a bláznivý dedko zavretý v ústave pre chorobomyselných. To sú tri dôvody, prečo sa Billy Chapman zmenil na úchyláka v červenom obleku s vizitkou Santa Clausa. Možno prvý vianočný horor, ktorému som dal plný počet zato, že ma po celý ten čas pekne zabavil, ukázal mi dusnú atmosféru a všetko sa nakoniec zmenilo v očakávaný, ale dobrý koniec. Niet čo dodať, klasika 100 percent. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Cáklých psychopatů, kterým díky neradostnému dětství pak v dospělosti hrábne, a rozhodnou se vykydlit půlku svýho města, dívčí internát nebo blázinec, tu byly už mraky. Subžánr slasher tohle téma vyždímal až na maximum, přesto to né vždycky musí působit zatuchle. Stačí děj přesunout do Vánočních svátků, vraha navléct do obleku Santy Clause, do rukou mu strčit pořádnou sekeru, a je o zvrhlou zábavu hnedka postaráno. První část ze série Silent Night, Deadly Night nám však nabídne i něco víc: poctivou dávku brutality, hodně krve (proto apeluji na UNCUT verzi), slušný bodycount, typicky nahou Linneu Quigley a vůbec žádný humor. A fanouškovské srdce plesá radostí! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)

Reklama

Reklama