Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze (881)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby se v 45´ nezastavili Rusové u Berlína a pokračovali na Londýn, měli bychom nyní možná i 30 případů Bodieho a Doyla.. Goebbels si v pekle nad tou brilantní formou propagandy mne spokojeně ruce, starej Brůna mu štípe dříví pod kotel a člověk zajímající se spíše o formu než o obsah může leda tak ocenit na svou dobu ucházející filmařinu, při které však chvílemi stejně neví, jestli se má tomu, co vidí smát a nebo brečet. Bič boží nepomáhá a rudí červi se zase rozlezou.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za pár perfektních nezapomenutelných dílů (ikdyž ony jsou nezapomenutelné všechny, že.....). Naproti tomu některé jsou vyloženě komunistická sračka k zblíti, přesně podle jejich zaplivané ideologie. Kontroverzní, vhodné jako odstrašující případ, nebo nutno vybrat si pouze některé díly.. No tfuj! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já Ti vraha najdu. Jde jenom o to, aby vy jste našli toho, koho bolí hlava a kdo touží po tomhle aspirinu." Honza Zeman statečně hájil mé právo být pohodlně zaměstnán a nemuset dřít pro zisk imperialistického jednotlivce. Vydržel to až do důchodu, ale pak už nenašel nástupce. Doba se změnila a jelikož dějiny píší vítězové, tak "pravdivý" seriál se po roce 1989 stal lživým. Nový vítěz zkrátka určil novou pravdu. Mne však žádné tendenční pravdy nezajímají a dívám se na Zemana jako na poměrně přesnej odraz doby, ve který jsem žil a kdykoli náhodně zaslechnu známou znělku, tak v tom Honzu nenechávám samotnýho s těma imperialistickejma zmetkama. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Za socialismu chránil Honza Zeman (v různých hodnostech) můj klidný spánek před imperialistickými agenty, živly rozvracejícími republiku i obyčejnými kriminálníky. Dnes se o mne již nikdo takto svědomitě nestará a proto spím s jedním okem otevřeným a nabitou brokovnicí pod polštářem. Co se týká historického lhaní (oblíbená forma pohledu na dějiny očima amerických filmařů), tak předsametový a posametový pohled na jednotlivé případy se liší natolik radikálně, že mne životní zkušenost nabádá opatrně hledat pravdu někde uprostřed. Vzhledem ke zdejšímu častému topení Honzy v odpadech jsem si chvíli pohrával s myšlenkou pětihvězdičkového hodnocení, ale nakonec jsem zvolil jsen lehce nadhodnocenou trojčičku. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dalo se to..! Místy i dobré zápletky s logickým koncem, jindy social.brak! Hudba: Zdeněk Liška mmj.! Nemohu ale přenést přes srdce, že někteří herci v tomto seriálu byli nuceni k rolím často pod pohružkami ztráty práce!!!!!!!!!!! Strašlivé.... :-() A někdy až trapné-výsměšné zobrazení tehdejších rádoby kriminálních živlů.. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (403)

  • Režisér Jiří Sequens sa pred natáčaním seriálu stretol v divadelnom klube s Jaromírom Hanzlíkom, ktorý režiséra požiadal o rolu lenže Sequens ho odmietol. O dôvodoch odmietnutia môžeme len špekulovať, pretože Hanzlík sa k tomu odmieta vyjadrovať. (Raccoon.city)
  • Major Jiří Hradec (Rudolf Jelínek) sa podla knižnéj predlohy narodil 2. marca 1927, podľa seriálu tomu tak bolo 25. novembra 1923. (Raccoon.city)
  • Úplne prvý záber v seriáli je diera po strele z nemeckom tanku Tiger, ktorý bol filmármi zamaskovaný sovietsky tank T-34. A ako vôbec druhý herec v poradí sa v zábere objaví 9 ročný Filip Renč. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama