Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 1

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Jeníčkovi a Mařence, tedy O perníkové chaloupce, je v některých variantách na pomezí hororu, nejinak tomu je i v této verzi. Matka vyžene své děti, protože....protože je prý neuživí. A když Mařenka odmítla dělat bohatému pánovi couru, tak šla i s bratrem z domu. Jedna z nejsilnějších scén tomuto předchází: matka vyzve Mařenku, aby si šli s bratrem vykopat hrobečky. A když už budou mít v ruce lopatky, tak ať ho vykopou i pro ni. Sourozenci po strastiplné cestě nakonec najdou chaloupku s čarodějnicí, ale zde se příběh začne odvíjet poněkud jinak. Forma samozřejmě vítězí nad obsahem, což ovšem neznamená, že by se zde nenašel příběh včetně několika zajímavých myšlenek. Po obrazové stránce jde o nádherný film plný pastelových tónů, kouřových barev i stínů temnoty. Nemalou roli v navození temné atmosféry hraje hudba. Tajemný les s černou chaloupkou jakoby vypadly z gotického románu. Jeden z těch filmů, který je vyprávěn obrazem, jak to mám osobně rád. A protože obrazy je třeba si vychutnávat, tak kamera nikam nespěchá. Kdo by však očekával čistokrevný horor s akcí a výživným gore, bude dozajista zklamán. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Co mě udeřilo do očí byly krásné výtvarné obrazy. Je to stylové, ale pro mě ne strašidelné. Příjemný pobyt v lese. Mám kamarádku studentku, která absolvovala kurs spaní osamoceně v přírodě a občas se vyspí v horách v lese samotná. Tu by film nevyděsil už vůbec. Potěšily mě tři minuty hudby Marilyna Mansona a Ozzy Osbourna jestli se nepletu. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Jako už jsem viděl několik verzí Jeníčka a Mařenky, ale tohle byla snad nejhorší to snad i to od Asylumu bylo lepší. Celý film se vyšťaví během 10 minut pak to můžete rovnou vypnout a o nic nepřijdete říkal jsem si nyní se to rozjede , ale místo toho následuje pasáž keců ve stylu jsi vyvolená můžeš se učit a být bůhví čím a bůhví kým následovaných vidinami mrtvých dětí do toho ještě hýbající se stromy a hýbající se palice a podobné sračky a hovna mluví se zde z hřiby z palicemi a bůhví čím ještě (Harry Potter hadra) . Jeníček je zde úplně do počtu navíc se chová jak idiot (výmluva, že je to dítě a asi nebude tak chytrý neobstojí a neberu ji) obě děcka jsou sympatické asi tak jak koronavirus v domově důchodců a ty zhruba 2 hororové scény mě z letargie nevytrhnou. 0 procent díky bohu, že to nakonec z kin stáhly než dat za to prachy to radši zajít do bordelu a koupit si jednookou a jednonohou kurvu. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ťažký náraz a precitnutie... to tak človek dopadne, keď uverí traileru. Technická stránka filmu je prvotriedna a Lillis sa usilovne snaží zaujať v inak nikam sa neposúvajúcom príbehu dvoch súrodencov, ktorí zažívali pre diváka najzaujímavejšie situácie úvodných niekoľko minút, kým sa dostali k osudovej chalúpke. Odvtedy všetko smeruje len k finále, ktoré nestojí za tých 87 minút. Striga absolútne nevyužitá. Sklamanie. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, protože takovou atmosférickou pecku s nádherným vizuálem jsem opravdu nečekal. Hltal jsem každou minutu filmu a prostě se kochal. Dám s klidem plnou palbu 5* a je opravdu škoda ratingu PG-13, protože bych chtěl vidět jak by film vypadal bez něho. 90% --- 9/10 IMDb Druhé zhlédnutí bylo ještě lepší puštěno po půlnoci v úplné tmě a se zvukem ve sluchátkách. Doporučuji :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama