Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (170)

alchac 

všechny recenze uživatele

Představte si, že by si defektní dcera psychotické Vesmírné Odyssey a dementního Horizontu události upletla fakana s lobotomizovaným synem oligofrenního Equilibria a epileptické Sexmise. Teda ne jednoho fakana, ale hned několik desítek. A teď si představte, že všechny ty potraty zavřete do háj-tek konzervy, ve které je má Koučovat jen jeden jediný příčetný borec, a velmi pravděpodobně budete schopni předpovědět události tohoto snímku od A do Z bez toho, abyste jako já trpěli u jeho sledování. Ergo dosti pitomý, plytký a nudný způsob sdělení, že pokud necháte dětičky vyrůstat v sociální izolaci s xichtama přikovanýma k obrazovkám a budete se mocí mermo snažit programově potírat jejich samostatné kritické myšlení, vyrostou z nich sice možná vědomostmi nabití progresivní a dynamičtí jedinci, které si ovšem namaže na koblihu první Bureš či jiný psychopat, který zrovna náhodou půjde okolo. A když jeden já uváží, že to celé bylo navíc futrováno samoúčelnými scénáristickými berličkovými nelogismy tak mohutně, až se mu od samého protáčení bulv málem zauzlovaly oční nervy a ke vší té hrůze ještě osazeno výjimečně odpudivým prasečím Šerým dnem, kterého by se i slepý štír bál potkat i v noci, tak si říká, zda i ty podměrečné dvě nejsou moc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen, že navzdory zdejšímu nízkému hodnocení a mladé herecké sestavě se jedná o více méně zdařilé sci-fi, které by se klidně mohlo jmenovat Lord of the Flies in Space. Neil Burger dokázal vytřískat potřebné emoce, solidní atmosféru a místy se jedná o prakticky dokonalou ukázku toho jak šikovný a talentovaný tvůrce dokáže poutavě točit. Neil Burger se pro sci-fi zkrátka narodil. Tenhle film určitě hodně pozvedl. 60% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

K "Voyagers" môžem jednoducho povedať iba - "škoda". Myslím si, že úvodná časť je spracovaná dobre a časti, keď je na palube Colin Farrell sú zaujímavé a bol som zvedavý kam to dospeje. Záverečných pár minút je spracovaných rovnako skvele a v podstate nám ukazujú, že nápad na film by sme mali v pohode. Stred je to, kde to neskutočne hapruje a dokopy neprináša nič, čo by sme už nemali možnosť vidieť niekde inde a spracované lepšie. V podstate všetko, čo by ste od filmu mohli očakávať sa tu odohrá a viete presne ako to bude do seba zapadať. Čo som vďačný je, že to aspoň v správnom momente uzavreli a neposúvali zbytočne ďalej. Vďaka tomu bude tragédia oveľa menšia, než mohla byť. Je mi jasné, čo sa film snaží adresovať a nemôžem povedať, že by nemal pravdu. No neviete nájsť lepší spôsob ako nám to povedať? A úprimne, keby som ešte aj bol schopný toto všetko našim tvorcom zožrať, tak finálny súboj medzi našim hrdinom a zloduchom mi prišiel ako čistá komédia. Nech mi niekto vysvetlí, ako je možné, že niekto môže bez problémov prežiť situáciu, kedy vojde do miestnosti s otvorenou vzduchovou komorou VO VESMÍRE. A len v nohaviciach a tričku! Toto je absolútne nový level absurdnosti, čo som mal možnosť vidieť. Okrem tejto scénky tu nie je asi žiadna, ktorá by vyslovene bola stupídna za hranu, ale nemôžem povedať, že by film so svojim konceptom robil niečo, čo by mi dávalo dôvod ho odporúčať. Videli ste to miliónkrát a neponúka to nič, čím by to vylepšili. Hodnotenie: C+ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

chvilku sem si lámal hlavu s tím,proč mi Voyagers připomínají Divergenci a až pak mi došlo,že to byl právě Neil Burger,kdo seděl na obou režijních židlích.A Voyagers jsou opravdu takovou vesmírnou Divergenci.Základní premisa je taková sci-fi klasika.Neobyvatelná Země,nalezené nové útočiště,kam se ovšem cestuje přes osmdesát let a posádka nových "kolonizátorů".Rozdílem oproti už zmíněné Divergenci je to,že tady až na epizodního Farrella nejsou žádní dospělí,tudíž se všichni začnou chovat jako kokoti bez toho aby měli jakýkoliv dospělý předobraz.Základní myšlenkou je tak nejspíš to,že kokotství je zakódováno v lidské nátuře a je jedno kde a jak vyrůstáte...asi.Nic víc sem si z toho nevzal,protože zbytek je blbě napsaná nuda s průměrnými herci...40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pán much ve scifi kabátku. 1)  Spoiler. Řadu nesmyslů korunují Zecovy sofistikované machiavelistické metody, jak ovládat lidi a vytvářet fiktivního nepřítele. Kdepak se to asi naučil?_____ 2)  Spoiler. Ostatně mám pochybnosti o smysluplnosti podobné zápletky. Země má problémy se suchem a nemocemi, ale je současně tak technologicky vyspělá, že je schopna vypravit 30 dětí na 86 let trvající cestu kolonizovat jinou planetu. Na cestu jim dá jednoho (!) dospělého, který je tak nějak vychovává. No nevím..._____ 3)  Ale jsou tu pěkní kluci. Především 25letý Tye Sheridan (přemýšlivý Christopher), 24letý Fion Whitehead (temperamentní opoziční Zec), 23letý Viveik Kalra (Peter), 26letý Archie Madekwe (Kai, Zecův pobočník či něco takového), 22letý Isaac Hempstead Wright (Edward), 24letý Arche Renaux (Alex) či Kanaďan Wern Lee nezjištěného věku (Tayo). No a samozřejmě 45letý Colin Farrell (dospělý doprovod)._____ 4)  Natáčelo se v Bukurešti, na efektech se podílelo i pražské studio UPP._____ 5)  Podobné téma zpracovává Harry Harrison v knize Zajatý vesmír (Captive Universe) či Brian Wilson Aldiss v knize Nonstop (Non-stop nebo také Starship) a mnozí další autoři sci fi._____ 6)  Nakonec i přes mé nevalné hodnocení to nedopadlo tak zle. Je to scifi se sociologickou zápletkou a vcelku jsem se při sledování ani nenudil. Zaplať Pán Bůh za ty dary._____ 7)  Výstižný koment: Omnibus**, Slepejsek*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)
  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama