Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Je to takové mdlé. Všichni tu hrajou tak nějak bez zápalu, strojově...takže jsem čekal finální rozuzlení, že jsou roboty. Logika hapruje (loď na záchranu lidstva a tlupu mimin hlídá jeden dospělý? vážně? - byla klika že se Farellovi nestalo něco dřív) a celkově ten přerod v divokou tlupu bez pravidel dost nepravděpodobný. 5/10 ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ničím neurážajúce ale ani neoslňujúce sci-fi na tému: ľudia sa bez pravidel,disciplíny a autorít správajú ako bezcitné hovädá. Nič čo by sme nevedeli, nič čo by sme predtým nevideli spracované lepšie. Od nižšieho hodnotenia Voyagers zachraňujú najmä herci, konkrétne obstojný Colin Farrell a najmä Lily Depp, ktorá si myslím že má potenciál na slubnú kariéru a evidentne zdedila nejaký ten talent po otcovi. Celkovo žiadna katastrofa, no ani žiadny zázrak a len film na jedno pozretie s pár hluchými, resp. nudnými miestami. Potenciál bol určite väčší. 50% ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že za tímhle původně stál daleko zajímavější a chytřejší scénář, než jaký byl nakonec zfilmován. Ona zápletka o mezi-generaci vychované pouze proto, aby zachovala lidský genom než se doletí na kolonizovatelnou planetu je výborná a v současné době, kdy mnoho mladých podobně vnímá svoji roli v rámci zachování lidstva ve stínu klimatických změn, i dost aktuální. Problém je v tom, že nejzásadnější informace potřebné k zápletce film vůbec nerozvíjí. Pokud máme před sebou skupinu lidí, vychovaných v naprosté izolaci od zbytku světa (aby netrpěli smutkem po Zemi) a jediné, co z jejich výchovy vidíme, je plnění abstraktních úloh, tak to nestačí na to, abychom pochopili podle jakých zkušeností a vzorců chování nadále jednají. Bez toho bohužel zbude jen prostoduchá žánrovka o tom, že někteří z nás jsou od přirozenosti rostlí pro šibenici, přičemž řešením je zastupitelská demokracie. Což vzhledem k potenciálu námětu je dost retardovaný vyústění. Navíc když fyzická kamera a tišší vyprávění vybízí k tomu, že film měl ambice úplně jinde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani by som nepovedal, že Voyagers majú nevyužitý potenciál, pretože to dôležité tu bolo povedané. Skôr som mal len dojem, že modrú tekutinu na tlmenie emócií bral počas nakrúcania samotný Burger, ktorý si sem tam mohol dať radšej poriadny burger, aby mal energiu na silnejšie scény. Možno ide skôr o námet pre jednu epizódu Black Mirror a pod., alebo potom na celú jednu sezónu seriálu. Sheridan je sympaťák, Farrell je tu len tak mimochodom a ostatných by ste ale najradšej minimálne prefackali a skazili tak na začiatku hneď celú misiu. Škoda, že neboli lepšie zodpovedané niektoré otázky typu "prečo vedie tak dôležitú misiu na palube jeden človek?" Prípadne "ako ďaleko sa cestuje vo vesmírnom merítku smiešnych 86 rokov, keď sme zrejme ešte poriadne ďaleko od rýchlosti svetla?" ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, Voyagers je primárně výprava do temných a zvrácených koutů mysli člověka nežli scifi výprava do vesmíru, ale právě to jej odlišuje od zbytku a přesně to bude důvod, proč si na film vzpomenu i po letech. Od začátku diváka trkne celkem originální a zajímavý nápad, kdy společnost vytvoří 20 dětí ze zkumavek a izolovaně od světa si je „vytváří“ podle sebe tak, aby mohly být vyslány do vesmíru a nechyběl jim lidský život. Na palubě ale zjistí, že jsou pod účinkem léků tlumících jejich lidské a sexuální pudy, rozhodnou se je vysadit a pak nastává pravý chaos. Nejen, že herci jsou zde přesvědčiví a výborní, ale zejména scénář není překvapivě až tak hloupý, jak je dnes zvykem. Film divákovi dává doslova sežrat velké množství otázek, které se lidem honí v hlavách - od sexuality, násilí, agrese, manipulace davem až k ovládnutí lodi a získání statusu alfa-samce. S motivy pracuje někdy neobratně, ale o dost častěji právě dost šikovně a v průběhu celého filmu jsem se bavil, současně byl napnutý jak struna a občas mě až mrazilo. Po velkou část stopáže dost přesvědčivý snímek o lidské povaze, která je zakořeněna uvnitř každého, a pomyslném rozdělení lidí na „dobráky a padouchy“, které se s trochou představivosti dá vlastně přirovnat i k dnešnímu rozdělení lidí na 2 covid a anti-covid tábory. Bezprostředně po zhlédnutí jsem nadšený a po prvotní nejistotě jsem dostal slušnou porci napětí, a to doslova z ničeho (54%? za mě výsměch), doporučuju! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)
  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama