Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke nemám skoro žiadne výhrady, aj keď s predlohou to samozrejme moc spoločné nemá. Mrzí ma viac odfláknutá akcia (a to to točil Woo) a dosť slabá výprava (zrejme dôsledok nižšieho rozpočtu). Porovnajte US robotics v I robot a strohé interiéry firmičky vo Výplate. Lenže je to príjemné sci-fi, ktoré som videl viackrát, pretože ma jednoducho aj napriek svojim nedostatkom stále baví. A sú omnoho horší herci, ako Affleck. Zase mu tak nekrivdime. VIDENÉ ZNOVA 8/23 po opätovnom prečítaní poviedky. Porovnávať originál s adaptáciou je taká zábava, že nemám problém filmu odpustiť aj evidentné chyby. Je to niečo medzi tým najlepším na základe Dicka a tým najhorším, takže aj v tomto moje subjektívne hodnotenie sedí. Objektívne ale za tri hviezdy stále. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Akési mi to prišlo nemastné neslané. Predloha je určite dobrá od spisovateľa takých peciek ako napr. Blade Runner, Total Recall alebo Minority Report, ale ty herci alebo aspoň ich prevedenie mi tam nejako nesedelo. Pekné spracovanie, ale od majstra akčných filmov Johna Woo ma ani akcie nezdvíhali zo sedačky. Takto s toho ostal iba zaujímavý príbeh, ktorý proste nemá ten správny gradujúci šmrnc, pod ktorým sa podpisoval John Woo pravidelne. 70% - 3* ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byly velice příjemné dvě hodiny - možná je opravdu lepší od nových filmů nic moc nečekat a být radši příjemně překvapen. Affleck je v pohodě (nechápu, co proti němu kdo má, tahle role mu padla), Uma nemá dost prostoru, aby mohla něco zásadního předvést, ale to není její chyba. Na "doplněk" hlavního hrdiny se po Kill Billovi už opravdu nehodí. Wooova režie je taky v pohodě, bavilo mě objevování narážek na Hitchcocka (Ptáci, Psycho, Na sever severozápadní linkou apod.), dostala mě i skvělá hudba, vykrádající Herrmana. Jednoduše shrnuto: přijemná odpočinková záležitost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No samozrejme se film nevyrovna Wooovo Hong Kongskejm filmum, ani americkemu Tvari v tvar, ale presto je to celkem slusnej akcni film. Hlavni prednosti je promakanej scenar a Wooovo rezije. Kazdej film, kterej se zabyva casem, ma nejakou tu logickou chybku a tady nich je docela dost, ale kdyz se tak stane, Woo to zachrani nejakou vychytavkou a nebo slusnou akci. A nechybi tu ani holubice. Co se tyce hercu, tak Affleck je docela slusnej, jen bych si je s Umou predstavoval naopak, to ona mela bejt za drsnacku a Affleck za jejiho kamarada. Uma se do role vystrasenejch zenskejch nehodi, i kdyz, zas tak bezbranna taky neni. Eckhart jako zaporak taky neni spatnej a Giamatti coby takova vedlejsi vtipna postavicka taky ujde. A triky jsou naprosto perfektni. Mozna by filmu prospela kratsi stopaz, ale jinak si nemam vicemene na co stezovat. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Film s úchvatným dějem a myšlenkou. Samozřejmě nechybí klasický klaďas, který chce zachránit svět (Ben Affleck), holka, která ho miluje (Uma Thurman) a záporák, který pro prachy klidně svět zníčí (Aaron Eckhart). Pro mě je to nadprůměr, ale scény, v kterých počitačový expert Jennings předvadí výkony, za které by nemusel stydět ani Rambo, jsou už trošku moc. Ten konec se mi však hodně líbil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Scénář filmu prošel i rukama českého režiséra Jana Svěráka, který o něm chvíli uvažoval, ale nakonec jej odmítl: "Měl výborný začátek, ale ten konec byl tak blbě americkej... když má příběh zajímavý jen začátek, tak to je konec." (NIRO)
  • Michael Jennings navrhoval holo-monitor od 19. října 2004 do 22. prosince 2004. Jeho hlavní projekt pak končil v červnu 2007. (HellFire)

Reklama

Reklama