Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke nemám skoro žiadne výhrady, aj keď s predlohou to samozrejme moc spoločné nemá. Mrzí ma viac odfláknutá akcia (a to to točil Woo) a dosť slabá výprava (zrejme dôsledok nižšieho rozpočtu). Porovnajte US robotics v I robot a strohé interiéry firmičky vo Výplate. Lenže je to príjemné sci-fi, ktoré som videl viackrát, pretože ma jednoducho aj napriek svojim nedostatkom stále baví. A sú omnoho horší herci, ako Affleck. Zase mu tak nekrivdime. VIDENÉ ZNOVA 8/23 po opätovnom prečítaní poviedky. Porovnávať originál s adaptáciou je taká zábava, že nemám problém filmu odpustiť aj evidentné chyby. Je to niečo medzi tým najlepším na základe Dicka a tým najhorším, takže aj v tomto moje subjektívne hodnotenie sedí. Objektívne ale za tri hviezdy stále. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ošemetné to hodnocení na csfd... při hodnocení 69% by člověk očekával už hodně solidní sci-fi. Jenže takhle snadné to nebude. Affleckova Výplata je nejslabším počinem v americké filmografii jistého Johna Wooa. Zpočátku se nám rýsuje solidně zamotaná situace, která slibuje moře zábavy. Hlavní hrdina za odvedenou práci nedostane peníze, ale místo toho si pošle obálku obsahující různé předměty.... Abych to zkrátil, akční scény nic moc. Chemie mezi ústředním párem neexistující a hlavní záporák zoufale slabý. Vymazat podobný film z hlavy by neměl být problém. 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám Bena Afflecka v oblibě, už zpočátku jsem na tenhle film nebyl moc natěšený. Nakonec se ale ukázalo, že je to velice povedený kousek se zajímavou a docela chytrou zápletkou. Budoucnost je někdy ošidná, i když ji znáte. Celkově se mi to ale zdálo nedotažené a prkenný Affleck nezklamal v roli "neherce". Dalo se z toho vytřískat mnohem víc a s lepším obsazením v hlavní roli bych možná přihodil ještě pár procent navíc. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Až příliš náhod, štěstí a nelogických situací. Vysvětlení, že někdo nahlédnul do budoucnosti, mně nestačí. Vadí mi, když má někdo viditelně opálené hodinky i po třech letech. Vadí mi, když se požár hasí mlhou. Vadí mi, když je hlavní hrdina nesmrtelný i v situacích, kdy by ho zabilo malé děcko válečkem na nudle. Vadí mi Ben Affleck. A nelíbí se mi Uma Thurman. Na to všechno dopadla Výplata ještě dobře, ne? Rozhodně líp než ta moje egyptská… (Filmfest Hurghada 2012, 58/67) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Michael Jennings navrhoval holo-monitor od 19. října 2004 do 22. prosince 2004. Jeho hlavní projekt pak končil v červnu 2007. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě ve Vancouveru na místech Burrard SkyTrain Station, The Waterfall Building, University of British Columbia, Vancouver Technical Secondary School a ve Vancouver Film Studios. Dále se pak točilo ve Winnipegu v Manitobě. Natáčelo se od 3. dubna do 16. července 2003. (noelcoward73)
  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)

Reklama

Reklama