Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Myrddin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad nejhorší pilotní film, co sem viděl, docela se i divim, že to mělo dostatečnou sledovanost na to, aby začal ten seriál, kterej kdyby se po tak třetí sérii nezlepšil, tak by to byl snad nejhorší sci-fi seriál historie. Jinak, tenhle film nemá vůbec nic vlastního, kopírujou tam hudbu a fórky z původního filmu, Daniel Jackson má jako vypadat jako ten původní, ale ani trochu ho nepřipomíná, natáčelo se to někde v lese, protože neměli prachy, aby tam dali poušť, co se týče kostýmů, nikdy bych neřek, že byly použitý na seriál natáčenej od roku 97, tipnul bych je na nízkorozpočtovej seriál tak z první republiky. Tenhle film obsahuje snad všechno, co u filmů nemůžu vystát. dávam 1* asi snad jedině za to, že sem to vydržel a nepoblil sem se... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Konečne som si pozrel akože pokračovanie Emerichovho veľkofilmu, ale sklamanie bolo dosť veľké. Zo začiatku sa to ešte dalo, ale ku koncu sa tento dvojdielny film prepadol až k slabým trom hviezdam. Strieľačka medzi ľuďmi a nejakými pribrzdenými egyptomimozemšťanmi fakt nestačí na sci-fi, a to nemohlo stačiť ani v roku 1997. Takže nechápem, čo ešte mohlo byť v nasledovnom seriáli, a ani to vedieť nechcem. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film k sérii Stargate, který volně navazuje na celovečerní film Hvězdná brána z roku 1994. CITÁT - Tak že ten muž co vypadal jako Ra přišel jinou branou??.................... Líbí se mi, že masky "vetřelců" nemizí jen tak někde za hlavou, ale prostě se jen otvírají - to je chvalitebné, než nějaké digitální mizení. CITÁT - Mám alergii na cestování bránou............ Vidíme zde i první setkání a seznámení s Tealcem. Protože jsem viděl i tu prodlouženou a přepracovanou režisérskou verzi, měním hodnocení na čtyři. ()

Krocan505 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kvalitní začátek úžasného seriálu, který krásně navazuje na stejně dobrý film. Oproti filmu mě přijde že jsou zde lépe zahrané postavy, jinak stále jako ve filmu geniální příběh a hudba. Efekty jsou trochu horší ale ten kdo zná Star-Gate podrobně ví že může být i hůř, ale co má být i tak jsem si ten seriál užil a stále užívám (i když až tam naběhnou strašit Oriové tak to kvalitu ztrácí), efekty nejsou všechno a dnes mi to dokazuje čím dál více snímků. Za poslední dobu jsem neviděl žádné dobré propracované Sci-Fi jako toto, sice ano efekty ty dnešní mají lepší ale tím to hasne. Za mně jeden z nejlepších seriálů své doby, dokáže konkurovat i Star Treku, takhle má vypadat správné Sci-FI. ()

Allein4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek Stargatemánie (teda film z roku 1994 byl úplně první, ale ten měl být jen trilogií, což se nakonec nepovedlo). Obsazení je výtečné, všichni tam skvěle sedí. SG1 vydržel neuvěřitelných deset sezón, SGA pak pět, SGU určitě také nějaké připíše a Stargate jen tak neodejde...spousta filmů a jistě i další seriály. Stargate world forever :)) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)
  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)

Reklama

Reklama