Reklama

Reklama

Lux Æterna

  • Francie Lux Æterna
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvě herečky, Béatrice Dalle a Charlotte Gainsbourg, vyprávějí příběhy o čarodějnicích - ale to není všechno. Lux Æterna je také esej o kinematografii, lásce k filmu a hysterii filmového natáčení. (Film Europe)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (35)

somnar 

všechny recenze uživatele

Noé šokuje sítnice až úplně na konci, tentokrát svůj obor něžně romantizuje, takže tam kromě dvou tlachajících hereček vystupuje ještě otravný filmový novinář, urputný začínající režisér a hvězdička, co neměla topless scénu v kontraktu. Tahle klišovitost "charakterů" mi trochu vadila, ale jinak nečekaně zábavná reklama na hadry. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Paráda... Noé dostal prachy na reklamu a natočil si středometrážní studii o lásce k pekelnému chaosu filmového řemesla. Filmový plac zde skutečně působí jako epicentrum kufříkové atomovky a v kinosálech promítajících tenhle biják museli najmout několik pikolíků co v průběhu utírali epileptickou pěnu od úst těm co nestihli včas utéct. Já to viděl jen na monitoru a mé oči musely odjet na dva týdny na ozdravný pobyt ve tmě. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Noé dostal kupu peněz od Yves Saint Laurent s jediným zadáním: aby natočil kraťas obsazený tvářemi značky. Jenže Noé si to dle očekávání udělal komplet po svém a tak místo klasické reklamně vyestetizované čtvrthodinovky je výsledkem padesátiminutová auteurská hříčka připomínající listování Cahiers du Cinéma na tripu trip, kde Noé vzdává hold svrchované autorské vizi, která navzdory bláznivému chaosu placu i osobním zájmům jednotlivců dává vzniknout oněm pravým uměleckým dílům, která se stanou milníky kinematografie. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Keď mne stále chutia aj Noého naturalistické kecy "o ničom" (a kto bol niekedy na naozaj nepríjemnom natáčaní, vie sa s nimi určite stotožniť), aj jeho hypnotické diskoblikanice, ktoré ma vedia dostať do zľahka odlišného stavu vedomia - a to aj na monitore notebooku. Ako celovečerák by to asi neobstálo, no na strednej metráži ma to absolútne uspokojilo. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Veselé příhody z natáčení by G. Noé. __ Myslel jsem si, že vjemově agresivnější film než Climax už neuvidím, ó, jak jsem se mýlil! Závěrečná desetiminutovka mne přiblížila slepotě více než vše, co jsem na plátně i obrazovce dodneška viděl! Oči bolí ještě teď! Inu, Gasparovy tvůrčí vize zřejmě nemají strop! A jelikož to hlavní, co od kinematografie opravdu žádám je, aby mě vypráskala z mé ulity, disharmonizovala mé bytí, či ještě jinak znejistilo mé porozumění světu, sobě, člověku a umění, nemohu nehodnotit nadšeně, bez pocitu, že jsem se setkal s něčím výjimečným! 75 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Na premiéře na filmovém festivalu v Cannes byli přítomni zdravotníci v rámci přípravy na to, že se divákům může při promítání udělat špatně nebo omdlí. (MarLin)
  • Celosvětová premiéra středometrážního filmu proběhla 18. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. Film byl dokončen těsně před zahájením festivalu. (ČSFD)

Související novinky

Be2Can 2020 je v plnom prúde

Be2Can 2020 je v plnom prúde

26.11.2020

Prehliadka toho najlepšieho z prestížnych filmových festivalov z Berlína, Benátok a Cannes pokračuje odvážnym experimentom provokatéra Gaspara Noého, dvojicou francúzskych filmov s oscarovou Juliette… (více)

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

04.10.2020

Přehlídka toho nejlepšího z prestižních filmových festivalů z Berlína, Benátek a Cannes dokončila svého festivalového průvodce, a tím i seznam filmů, které mohou diváci letos očekávat. Přehlídka tak… (více)

Reklama

Reklama