Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 3
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (266)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté. Nebyl jsem cílovka. Loki mě vlastně v žádné poloze moc nebavil. Zvláštní je to, že mě žádný díl vysloveně nenudil. Na druhou stranu sej se bavil jen tuším u předposledního. Svět i podstata toho, kde se Loki pohybuje je fajn. Jenže šachovnice nestačí. Figurky na ní, tedy postavy mě nechytli za srdce. Navíc nesnáším ty otevřený konce. No, uvidíme co mí dá druhá série. 65 procent ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Když Disney před několika lety oznámil, že se známé postavy z MCU vydají svou vlastní cestou a zamíří na televizní obrazovky, měl jsem z toho špatný pocit. Moje očekávání byla prakticky nulová. Představa, že budu sledovat nekonečný seriál valné kvality mě děsila. A i když Falcon a Winter Soldier moc nepobavili a Wanda s Visionem naopak příjemně překvapili, pak Loki je třešničkou na dortu. Pro mě, jakožto komiksy nepolíbeného fanouška filmových předloh MCU, bylo sledování Lokiho prvotřídním zážitkem. Nápad s byrokratickou agenturou kontrolující čas byl skvělý a vývoj postavy Lokiho mě doslova nadchnul. Hodně mi to připomnělo směr, jakým se vyvíjel Thor v posledním filmu. Hodně potěšil také Mobius a Loki v ženské podobě :). Ono vůbec celý herecký ansámbl byl hodně sympatický, stejně jako soundtrack. Stylisticky a esteticky mi seriál kápl do noty a vůbec mi nevadily dlouhé rozhovory postav. Právě naopak. Sledovat rozvíjení vzájemných vztahů bylo stejně zábavné jako akční momenty. Celková atmosféra a způsob, jakým byl celý seriál natočen, poukazovalo na to, že se tvůrci opravdu snažili natočit něco svěžího a zapamatovatelného. Těším se na další nášup a zároveň se obávám, kam se ještě posunou postavy a příběh. Btw... Black Widow by rozhodně více slušel stejný šestidílný nášup než celovečerní film, který nedopadl zase tak úžasně a tvářil se hodně seriálově. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další z Disneyho Marvel seriálů. Opět to má vlastní unikátní estetiku. začátek nám představil zcela nový svět, který jsme doposud neznali, a to jakési ústředí strážců času. Loki je po svém útěku s Teseraktem zadržen těmito strážci a přesunut na jejich centrálu. Tam se snaží pochopit, co se děje a nějak se zorientovat. Po chvíli zjišťuje, že odpor je marný a že bude muset spolupracovat. Dost se mi líbí tento svět a celková estetika. Záporák se nám odhalil docela brzo. Celé TVA je dobře vymyšlené a každý díl je lepší a lepší. Marvel toto skutečně promakal a bude to mít zřejmě vliv i na filmy. Končí to dost otevřeně, takže jsem zvědavý na další sérii. Obsazení je super a je tam i spousta easter eggů. "Vezměte si lístek." ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERy. ------------------ PRVNÍ série: Zatím nejlepší z MCU seriálů na Disney+. Až na občasné zaváhání nejvyrovnanější kvalita. Zrovna tady bych si klidně představila těch epizod i víc, protože to budování světa MCU je tu z třech dosavadních seriálů zdaleka nejzajímavější – TVA a vše kolem ní mě bavilo hodně a hezky to i vysvětluje, proč doteď nedošlo na multiverzum. Ale na druhou stranu bych nechtěla, aby se množily přešlapy typu třetí epizody, kdy postavy jenom někde chodí a sbližují se, ale kolem jenom vata. Na rozdíl od WandaVision, tady se sliby plní a fakt se odehrají zásadní změny pro svět MCU a myslím, že spousta lidí se na MCU už nebude dívat stejně. Teď jenom doufat, že se jim nerozsype pod rukama, další fail typu DCEU tu nepotřebujeme. ------- Hodně se mi líbila práce s postavami, naprostá většina jsou sympaťáci s dobrým vývojem. Loki(ové) prominou, ale nejvíc jsem si oblíbila Mobiuse a i já mu přeju, ať se toho vodního skútru dočká (snad v příští sérii). Různé varianty Lokiho pobavily, hlavně aligátor. Sylvie podle mě nakonec přejde na temnou stranu, celou dobu jsem z ní měla pocit, že má skrytě nějaké svoje plány. První série bohužel končí cliffhangerem, skoro jak kdyby byla spíš v půlce než na konci. -------- O nejzajímavější seriál z Disney+ se jedná i po audiovizuální stránce. Hodně potěšil soundtrack, který hezky nese v duchu soundtracků Trona nebo Stranger Things a přitom připomíná hrátky s časem a je svůj. Stylizace TVA do 60: let je udělaná hezky, ale už mě upřímně ten trend stylizovat všechno právě do šedesátek začíná otravovat, chtělo by to ubrat.  Efekty jinak povedené, zvlášť se mi líbila Citadela na Konci času a vyvedení posvátné časové linie. --------- Trochu mě mrzí, že to „vymazání“ nakonec není definitivní, ale jen danou osobu přenese do Prázdnoty – ztratila se tak osudovost protože všechny důležité postavy se z prázdnoty samozřejmě vrátí (klasika plot armor). Dalo se to tušit už když na konci čtvrté epizody vymazali i Lokiho – sice zůstala jeho ženská verze, ale Toma Hiddlestona by se jen tak nezbavili. U Falcona a Winter Soldiera mě jakékoliv pokračování děsí, tady se ale celkem těším. 8/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejočekávanějších marvel seriálů je nakonec jen průměr a na to, jak vysoké byly Lokiho ambice, je to celkem slabé. Tim Hiddleston je naštěstí dostatečně charismatický, aby si dokázal seriál ukrást pro sebe, ale zbytek je takový... meh. Jakoby to bylo na míle vzdálené celému marvelu, celý ústřední motiv časových linií i oné "zlé společnosti" je prostě takový nezáživný, postavy nejsou ani tak zajímavé, jak jsme zvyklí, záporák je ve výsledku trapný a celých 6 dílů se toho až tak moc nestalo. Pro MCU jistě důležitá věc, kterou musí každý divák chtě nechtě zkouknout, ale že by mi Loki něco dal, to ani ne. Neosobité, při zemi se držící a ustrašené jít do něčeho většího - ať už v rámci akce nebo děje. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • TVA, nebo-li Time Variance Authority, je skupina lidí, která monitoruje multivesmír a opravuje časové linky. Poprvé se objevila v v říjnu roku 1986 v komiksu „Thor vol. 1 #372“. (CinemaRanger)
  • Vyobrazení zničení Pompejí jako katastrofy na úrovni apokalypsy je věcně nesprávný. Většina obyvatel, kteří tam žili, uprchli z města a přežili. Zničení města totiž proběhlo během 2 dnů a ne tak rychle, jak je znázorněno. (Kubaaa97)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama