Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najmenej zaujímavý člen The Avengers dostal svoj seriál. A viete čo? Prvé tri diely boli dosť pohodové. Fungovalo to najdôležitejšie, a to chémia Jeremy Renner vs Hailee Steinfeld. On odmeraný, ona nadšená. On zachraňuje čo sa dá, ona veci komplikuje. Proste veterán vs nováčik, kde dobre padol odľahčený štýl. V druhej polovici seriálu sa však začalo oveľa viac tlačiť na city, vytváralo sa drama, a to už tejto dvojici sedelo oveľa menej. 6 dielna jednohubka, ktorá si však neudržala svoje úvodné sympatické, zábavné vyznenie a chcela byť ku koncu až moc avengerovsky "dospelácka". ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Upřímně, je mi vážně velkou záhadou, proč proboha tento seriál vzniknul místo dlouho avizovaného sólového snímku. Hawkeye je totiž velmi průměrný a vlastně i tak trochu zbytečný počin, který nám skrze všudypřítomnou vánoční atmosféru předává nudný a natažený příběh bez nějakého většího smyslu. Prvních pár epizod sice díky svému odlehčenému tempu funguje, avšak zbytek je až zoufale nekonzistentní a plochý. Škoda. (Disney+) „The past has caught up with me.” ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Filmy z marvelovské stáje se s přimhouřením obou očí a překousnutým jazykem celkem dají, ale rozšiřování jejího univerza v seriálech je jeden provar vedle druhýho, bez výjimek. A ještě nikdy jsem neviděl tak znuděnýho Jeremyho Rennera, fakticky. Ten si musel zhluboka oddechnout, když skončilo natáčení. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Propojování marvelovských vesmíru pokračuje! Už jsem si myslel, že WandaVision zůstane letos nepřekonána, ale před Vánoci vtrhnul na Disney+ Hawkeye a stal se nejlepším MCU seriálem pro rok 2021. Do karet mu hraje velká spousta věcí - předně nádherná, roztomilá a cool Hailee Steinfeld, výtečný Jeremy Renner, který má po více než deseti letech konečně ve své roli dostatek prostoru a s Hailee úžasnou chemii, vracející se Florence Pugh, která má s Hailee úžasnou chemii, zatraceně příjemná (před)vánoční atmosféra (a navrch boží tematický soundtrack), nové zajímavé postavy, překvapivé staré (a stále dobré) postavy a nabušený děj, pro který je šest epizod překvapivě málo. Ještě dvě by mi bodly. Tohle jsem si fakt užil a kdyby v tomto případě zůstalo pouze u jedné série, byla by to vlastně docela velká škoda. Tahle parta by si zasloužila pokračování. Stylový vrchol roku. Muzikál od Marvela bych si nechal líbit! 9,5/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vánoční dáreček studia Disney všem fanouškům Marvelu a obzvláště Jeremy Rennera, coby lukostřelce Hawkeye z celé té epické skvadry Avengerů. Decentně vtipná, odpočinková záležitost vypráví na šesti dílech nějaký ten děj, který je tu spíš na vedlejší koleji. Důležitá je hlavně ta rodinná atmosféra, uzavření některých bolístek a série několika dialogů, které každý fanoušek Marvelu potřeboval slyšet. To, že se vše odehrává v předvánočním shonu a o Vánocích je jen atmosferický bonus, který vzhledem k aktuální době vychází divákovi více než vstříc. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • Hailee Steinfeld se svěřila, jak vnímá svou roli Kate Bishop: „Je to postava plná energie a života. Idealizovala si Hawkeye jako hrdinu, který pomáhá lidem a využívá toho, co dokáže fyzicky, ke konání dobra. I ona chce být taková, chce být tímto zdrojem světla v lidských životech, chce vidět lidi usmívat se a pomáhat jim. Stejně jako Clint je velmi rodinně založená a hodně jí záleží na lidech kolem sebe. Když potká Hawkeye, skončí v divoké jízdě plné zločinného spiknutí se člověkem, kterému velmi fandí, a dynamika mezi nimi se vyvine v partnerství, ať už je ochoten to přijmout, nebo ne.“ (Azurovydrak)
  • Muzikal „Rogers“ byl inspirovaný skutečným muzikálem „Hamilton“ – životopisné dílo o jednom z Otců zakladatelů Spojených států amerických Alexandru Hamiltonovi. Zároveň jde o odkaz na plánovaný, avšak nikdy nerealizovaný projekt na muzikál s Captainem Americou z roku 1980. (NiWi)
  • Hawkeyův (Jeremy Renner) horšící se sluch odkazuje na komiks „Hawkeye Vol 4 #15“ z roku 2014. V tomto sešitě Hawkeye přišel o sluch poté, co mu Clown vrazil šípy do obou uší, což vážně poškodilo jeho střední a vnitřní ucho. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama