Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

HAL 

všechny recenze uživatele

Marvel záměrně co nejvíc parodovaný, zato k Evil Dead sérii se přiznává velká láska. A ke Scarlet Witch se konečně chovají jako k sociopatické svini jakou vždycky byla. Sice nový sidekick Doctora je tu úplně zbytečná postava, jen chodící MacGuffin, příběh celkově není moc zajímavý, a digibordel je nudně otravný, ale i tak, na poměry Marvelu dost fajn a zábavnější film než jednička. Rozhodně to nejlepší co v současné MCU fázi vzniklo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Bavila, a to dost. Vizuál je hodně zajímavý, hravý a fakt zábavný. Během filmu jsem si byla jistá, že tomu dám 4*, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak moc je příběh vlastně nedotažený. Kdo neviděl WandaVision, nemá absolutně šanci pochopit Wandu jako postavu, v seriálu jsme mohli sledovat její pozvolný přerod ve Scarlet Witch a díky tomu pochopit i její motivy a emoce v tomto filmu, pro mě je Wanda momentálně nejzajímavější postava MCU, ale zároveň se naplnily mé obavy z této fáze MCU, že začneme být přehlceni filmy i seriály a jedno bez druhého nebude fungovat. Bez seriálu totiž tento film působí opravdu zkratkovitě. A na to, že Wanda je dost možná nejmocnější hrdinka ze současného MCU, by si zasloužila víc. Ten film měl zkrátka potenciál obrovský, ale nedokázal ho naplnit, i to rozuzlení je strašně banální. Je to škoda, nicméně stále bych bez výčitek svědomí film doporučila každému. Jen je třeba nečekat velkou událost, ale prostě klasickou zábavnou marvelovku bez debat dostanete, není to špatný film. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Smutně spálená příležitost na potenciálně exkluzivní komiksové orgie. Ani Spider-Man: Bez domova, který vycházel z obdobného základu, rozhodně nebyl dokonalý, ve výsledku však šlo o dostatečně komplexní blockbuster, který v adekvátní míře nabídl vše potřebné (kromě akce je v něm spousta prostoru pro příběh, postavy i emoce). Tady ale jede všechno na půl plynu a hlavně hrozně zbrkle a zkratkovitě. Velkolepou akci (souboj s chobotnicí) i práci s tempem Raimi stále zvládá velmi dobře, nezměrný potenciál paralelních vesmírů ale zůstal ukrutně nevyužit (těch pár bezvýznamných cameo roliček může nadchnout jen hodně nenáročné fanoušky). A v žádném případě to nezachraňují ani postavy a (mizerná) práce s nimi (motivace záporáka mi přijde strašně mimo a nefunkční). Ten film mohl být ohromnou podívanou, fungující na několika rovinách, nakonec je ale jen jednou velkou pouťovou atrakcí, která nabízí solidní množství blyštivého pozlátka, pod nímž se ale překvapivě neukrývá vůbec nic. Zklamaný jsem především jakožto dlouholetý fanda nejen režiséra, ale hororů obecně. Údajný "první MCU horor" na mě totiž po celou dobu působil přinejlepším jako obstojná superhrdinská kouzelnická fantasy, kterou se ale nějaký chytrák na základě pár trochu temnějších scén pokusil světu prodat skrze populární žánr, na nějž dosud z logických důvodů v rámci budování MCU nedošlo. Sice to není taková nudná srágora jako Eternals, ale víc jsem se bavil i u Black Widow nebo Shang-Chiho. A z toho je mi regulérně smutno. 60 % ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před patnácti lety řekl, že tohle vznikne jako mainstreamový film pro masy, budu se divit a budu nadšený. Jenže Marvel nás pomalu vaří jak žáby několika desítkami filmů a už mi to prostě nestačí. Aby to stálo za to, muselo by to dělat věci, jaké blockbuster nikdy dělat nebude. Už holt potřebuju, aby tahle etapa skončila a našlo se něco nového. Mnohovesmír má pár vizuálních nápadů, párkrát udělá něco, co bych nečekal, ale od Sama Raimiho jsem asi čekal trochu víc - všechno to jsou jen pozlátka nalepená na zas ten samý film. Vlastně nevím, co jsem čekal. Líbilo se mi cheezy odhodlání budovat velké melodramatické motivy a pronjášet velká poselství - hezky v ranku Raimiho Spider-Mana.  Pokud něco, měl tomu být ten film nakloněný víc. Wanda jako záporák je asi největší klad. Ale není to dost. Uvidíme, jestli mě z letargie vytrhne Thor - to je poslední naděje, protože Waititiho mám hodně rád. A pak už se komiksy můžou zrušit, děkuju pěkně. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Když se America Chavez (Xochitl Gomez) ptá, zda Spider-Man (Tom Holland) střílí štíty ze zadku, tak se jedná o referenci na postavu Brown Widow z animovaného seriálu The Venture Bros. (od r. 2003)) z distribuce Warner Brothers. Brown Widow je totiž až nápadně podobný Spider-Manovi a střílí pavučiny právě tímto otvorem. (Kubaaa97)
  • Posměšná odpověď Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) na název superhrdinské skupiny Fantastic Four, jestli jsou z 60. let, je ve skutečnosti hezké podotknutí. Fantastic Four se totiž skutečně poprvé objevila v 60. letech, a to přesně 8. dubna v roce 1961. (Kubaaa97)
  • Reakce Elizabeth Olsen při děsivě nepříjemném okřiknutí svých dětí byla skutečná, protože jedno z dětí ji uhodilo do tváře tak silně, až ji praskly nervy. (jajo161)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama