Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (835)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Mírné zklamání. Sam Raimi je ve výsledku hodně cítit a to mi udělalo velkou radost. Po delší době MCU produkt, který sice trpí typickou nemocí všech Marvelovek ale zároveň v něm prokazatelně cítíte autorskou stopu a jasnou vizi. Bez Raimiho šíleností alá Evil Dead (edit, kamera či zvukový efekty) by film byl sotva poloviční a je fakt dobře, že se mohl osobitě vyřádit a dát dvojce Strangea nějaký rukopis - který se pekelně dobře promítá do hororovějších elementů a švihnutějšího vizuálního kabátku. Problém nastává ve scénáři a nedotaženosti příběhových motivů, které nemají pevné základy, opodstatnění a vlastně se člověk ne a ne napojit na cokoliv, co hrdinové řeší. Stopáž je na takhle ambiciózní téma extrémně krátká - díky tomu hektická a prakticky není čas na nic víc, než hromadu atrakcí, zásadních posunů v ději a pár charakterových oblouků a příjemných překvápek. A je to fakt škoda. Mít k dobru dalších cca 30 minut, možnost se daleko hlouběji ponořit do variant vesmíru a postav a kdo ví... mohl z toho být vyloženě parádní komiksový film. Takhle to "ZASE" zůstává někde v půli cestě... ale díky Raimimu druhý Strange tahá za o něco silnější notu. Aspoň tak. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale zkratkovité pokračování příběhu o arogantním chirurgovi, který se dal na kouzla vede do jiných světů, ale i do jeho podvratného nitra. V úvodu překvapil Raimi paralelou na západoruský konflikt, závěrem démonickým zmrtvýchvstáním a celkově nekonzistentním vyprávěním. Druhý Strange by zasloužil tak půlhodinu navíc, aby se multivesmírem pořádně poňuchňal, aby mohl rozvést podpříbehy postav. Nevěřím, že by Waldron pokazil scénář a spíš v tom vidím zásah studia, aby dostal stopáž na rozumnější úroveň. Hostující herci jsou celkem fajn, ale z jedné castingové volby nejsem vůbec nadšený, takže minusový bod i zde. Hororové aranžmá je boží (bulvy z očích důlků budou padat!), tlející těla, efektní smrti a odpadávající kusy těl, ale naznačují, že Myšák občas umí přivřít oči a potěšit pravověrné trochou gore. Bude to ale stačit? Jsi šťastný? ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jakoby šla úroveň Marvelu s každým dalším počinem dolů. Tentokrát byl tedy tento neuvěřitelně překombinovaný pokus o multiverse již skutečně na škodu. Vesmír, jemuž navíc nade vše vládne politická korektnost. Zkrátka jsem nebyl příliš ohromen nesympatickou hlavní dětskou představitelskou z planety Lesbos a báby v burkách v křesťanském kostele stejně jako různobarevní asijští mniši již skutečně působili jako pěst na oko. To však byl jen pouhý zlomek příkladů a za vlasy přitažené scény tímto ani zdaleka nekončí. Částí, jenž se pokouší o lobotomii obecenstva je zde skutečně požehnaně. Až jsem si občas říkával, zda to vůbec má cenu dokoukávat. Nakonec mne udržela pouze zvědavost a vcelku zajímavě provedené akční momenty. Takové záběry však zpravidla ihned zneváží nějaká pitomost. Ze zmíněných hloupostí působily bezpochyby nejhůře pokusy s cílem vytvořit dojemný zážitek. Během podobných momentů jsem měl totiž často nutkání studem pohřbít hlavu v písku. Kupříkladu Wanda, ačkoli ona sama patří k minimu, co ve filmu spíše funguje. Bohužel však veškerá její interakce s dětmi, byla nejen k uzoufání nudná, ale především dosti nesmyslná. Proto bych nejméně polovinu podobně zbytečných záběrů nekompromisně vystřihl a začal bych hned tou dětskou písní. Neznalost zde rozhodně neomlouvá a nepochybně jde o snahu přinutit nás dokoukat všechny přihlouplé seriály jako je třeba WandaVision. Na ty, by dle mého neměl být kladen takový důraz a po tom, co studio v posledních letech předvádí, je dokonce výsledek zcela opačný a od sledování spíše odrazuje. Film tímto selhal již během líčení klíčových faktorů a Wanda, tak téměř bez vysvětlení náhle působí jako naprostý šílenec. Kdybych měl celý film krátce shrnout několika slovy, rozhodně bych hledal slova jako je divné, zmatené, banální a nebo hloupé. Dovolím si až tvrdit, že mimo povedené akční scény, je to absolutně nezajímavé a prázdné. Dílo se proto zařadí k dosud nejslabším Marvelovkám jako je Captain Marvel (*) a tématicky podobnému seriálu Loki (*). 35% PS: V závěru ještě několik maličkostí které mne pobavili. 1) Nejsem žádný expert, ale nemělo by se mučení provádět na živých obětech, aby to mělo nějaký účinek? 2) Nechápu, proč se tvůrci domnívali, že tolikrát parodovaná wannabe dojemná prupovídka ze Star Wars zakončená slovy ,,that´s how we´re gonna win" bude mít tentokrát jiný výsledek (i když je situace totožná). Navíc v případě, kdy nesympatické dítě je v podstatě hispánskou verzí Ray z již zmíněné nové ságy SW. 3) Paralelní verze Dr. Strange by neměly sdílet totožnou minulost a tak mi přišlo vcelku absurdní, když se jeden Strange prokazuje druhému zážitky z vlastní minulosti a druhý je automaticky přijímá. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dr. Strange, to byla kdysi moje láska na první pohled. Schopnosti, kterými vybavili tvůrci tohoto hrdinu otevřely vesmír, co jeden vesmír, nekonečně mnoho vesmírů nekonečných možností. Všechno to ohýbání reality, zrcadlení reality, cestování v čase a prostoru, to mě prostě neskutečně okouzlilo. První díl z roku 2016 byl prostě super. To byl tehdy i ten náš vesmír docela v pořádku. Hollywood neměl potřebu cpát do každého filmu transky ani homosexuální páry, které mají děti. Záporáci byli tehdy ještě záporní a nosilo se tehdy, že záporáka je třeba zabít a zničit. Za tu dobu se hodně změnilo. Na tvorbě Marvelu se to podepsalo extrémně. Hlavně v posledních asi 2 letech. Co do toho začal kafrat Disney, tak šlo všechno úplně do prdele. Dnešní Marvel ovládli definitivně fanatičtí sluníčkáři. Všude je plno transek, gayů a lesbiček a jejich percentuální zastoupení ve filmech absolutně nekoresponduje jejich zastoupení ve společnosti. Záporáci už dávno nejsou záporní. Jsou to vlastně hodní dobráci od kosti, kteří jen sešli z cesty a už je není třeba zabít a zničit, nýbrž napravit a nasměrovat na správný sluníčkový směr. V závěru už vždy schází se jen chytit za ruce kolem táboráku a zazpívat si Kumbaya. Tento snímek je opravdu odpornou tendenční agitkou. Je nesnesitelně nudný, zdlouhavý, uspávající a rozhodně má jednoho z nejubožejších "záporáků" jakého jsem kdy napřič všemi filmy viděl. Ta malá mexikánská píča je tak strašně špatně a nezajímavě napsaná postava, že nudnější jen těžko na světě pohledat. Extrémní a extrémistická píčovina. Na jeden zátah bych ho rozhodně nedal. Akce se smrštila na to, že tam skáčou všelijací dementi a střílejí po sobě barevně rozlišené paprsky.  [8 %] ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Ve scéně, kde stojí Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) a America Chavez (Xochitl Gomez) před sochou Doctora Strange, si můžeme všimnout obchodu s komiksy, který nese jméno McLeod Books. Jedná se o odkaz na kreslíře Boba McLeoda, který se proslavil hlavně díky kreslení postav známých jako The New Mutants. (Kubaaa97)
  • Podľa režiséra Sama Raimiho bolo počas postprodukcie z filmu vystrihnutých takmer 40 minút dodatkových scén. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno