Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství egyptské hrobky (S05E01)

(epizoda)
  • Česko Záhada egyptské hrobky (více)

Obsahy(1)

Britští a američtí archeologové objevili v Údolí králů hrobku, která má být údajně prokletá. A pověst zřejmě nelhala. Vzápětí poté, co vstoupil vůdce výpravy sir Willard dovnitř, sklátil ho infarkt. Krátce nato umírá na otravu krve milionář Bleibner, další člen expedice, a jeho synovec spáchá sebevraždu. Lady Willardová ovšem tvrdí, že její manžel byl zcela zdráv a prosí Hercula Poirota, aby případ prošetřil. Velký detektiv odlétá do Egypta v doprovodu svého věrného společníka kapitána Hastingse. Do tábora výzkumníků přijíždějí právě ve chvíli, kdy další člen výpravy podléhá tetanu. A smrt zde zřejmě číhá i na samotného Poirota. Ten ovšem nic neponechává náhodě a neprodleně se pouští do studia egyptské a chaldejské magie. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Bubble74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má často do činění s vykopávkami, hlavně ty seschlé britské přináší divákovi pramalou atraktivitu. Což ale neplatí o těch skutečných, obklopených pradávným tajemstvím v prostředí dálného východu, kde náš malý Belgičan nestíhá svůj kvítek v klopě zbavovat dotěrného písku. Přidávám se k ostatním, že tyto příběhy z vlasti faraónů patří i mezi moje nejoblíbenější. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se něco odehrává v Egyptě, jsem z toho prostě nadšený. Mám Egypt rád. Tady navíc vidíte v Egyptě Hercula, který se k tomu písku a horku absolutně nehodí. I to je krásný kontrast. Agathě se podařilo skvěle vysvětlit to, jak může fungovat prokletí hrobky, pokud se zneužije inteligentním a zvráceným člověkem, který se trochu vyzná v psychologii. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to už tu dlouho nebylo! Čtyři osoby na tůhož kempingu a hňupa Hastingse nazvali efendim! Všechna čest herr direktor - do překrátké metráže jsou vsunuty shoty od penetrace faraónovi hrobky až po neustálé záběry na outfit britských a amerických dobrodruhů - vedro jako v letní Hell!s Kitchen v NY a stejně si tu košilu zapnou až ke krku a tvídové sako zapnou na dva knofle! 95% ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spočiatku dosť rozhárané, úmrtia sa kopia jedno za druhým, až je toho príliš. Pritom riešenie je celkom jednoduché a vinník očakávaný, samozrejme okrem motívu, ten je dosť prekvapivý. Všetko ozvláštnené nadprirodzenými silami, ale nie celkom podľa môjho vkusu. –––– Pověra patří k těm nejmocnějším silám na světě. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • V archeologickom tábore si je možné všimnúť egyptskú vlajku, avšak variant, ktorý bol použitý sa začal využívať až v roku 1984, čo neodpovedá dobe, v ktorej sa dej seriálu odohráva. (Reacon)

Reklama

Reklama