Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Ferinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl s napínavou zápletkou. Hercule nám trošku zestárnul, ale na jeho belgickém šarmu to nezanechalo nejmenší stopy :) Jinak nevím, jestli předloha Agathy obsahovala tolik jiskření a romantiky jako nabízel seriálový díl, ale dalo se to přijmnou, když je to všechno ve stylu gentlemanství třicátých let... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivka, která se opírá o béčkovou zápletku a ještě to krásně zdůrazňuje. A přesto to vůbec béčkové není, ale je to výtečně promyšlené a ukazuje to, jaká byla autorka skvělá, a jak si - stejně jako její filmoví následovníci - dokázala se žánrem hrát. Tenhle díl mě také nesmírně bavil a jeho zamotaná zápletka mě odzbrojila. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně překombinované a s poněkud chatrným futrováním špionážní zápletkou, ale pěkná herečka v hlavní roli, takže odpouštím. Již po několikáté se objevuje strašák války, kterou Agáta asi vnitřně dost řešila. To není mínus, prostě jen konstatování. Nechytlo mne to tolik jako jiné kousky s Poirotem, ale pořád je to extraordinérní program na nedělní odpoledne. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálně zkombinované příběhy různých lidí a výborně zapletená zápletka. Člověka dokonale vtáhne do děje, a jak je pro Hercula Poirota typické, rozuzlení spojené se sezením většiny zúčastněných . Proč ale hodiny ukazovaly čtyři třináct ? Vtipný dialog dětí s H.Poirotem A jak se jmenujete vy ? Hercule Poirot. To není jméno ale pazvuk ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Davida Sucheta jsem samozřejmě viděla i v jiných filmech, ale pro mě to bude už navždycky Hercule Poirot, protože je v té roli naprosto dokonalý a je na něm vidět, že si roli náležitě užívá a že role výstředního belgického detektiva, který nemá rád, když si o něm lidi myslí, že je Francouz a rád se obléká do drahých perfektně padnoucích obleků, mu byla ušita přímo na tělo. Vždycky jsem si myslela, že Hercule je podivný chlapík se zvláštním naleštěným knírkem pod nosem a velmi samolibý muž. Už si to o něm nemyslím, protože jsem si k němu našla cestičku a stal se pro mě jedním z nejsympatičtějších detektivů na světě a po každé se těším na jeho brilantní úsudek. On se za ničím nežene na všechno používá logiku a správně sepne mozkové závity. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)
  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)

Reklama

Reklama