Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šéfinspektore, vy jste zase přemýšlel? Copak jsem vás před tím nevaroval?" --- Zkřehlý leč jako většinou skvělý Poirot ve vánočním dílu, ve kterém Vánoce nehrají žádnou roli. Jinak klasika - osamělé venkovské stavení, rodinné půtky, záhada zamčeného pokoje, důmyslná vražda. Stará dobrá detektivka. ()

Empire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochmurný starý dům, zlé pohledy mezi členy rodiny, hádky, nenávist, zasněžená krajina, vražda - jako z hororu. To vše připomíná psychothriler, ale není.. Jediná postavy dokážě pozvednout celou atmosféru - Hercule Poirot. Další velmi povedený Poirot v podání D.Sucheta. I když se striktně nedrží předlohy (např. postavami), stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spôsob plánovania, prípravy a vykonania vraždy až na neuverenie, a predsa v podaní Poirota uveriteľný. Diel s dobrou atmosférou nedôvery a závisti, ako inak keď ide o dedičstvo. Ochutnáme aj trochu anglickej gurmánskej špeciality – neurčitej hnedej windsorskej polievky. –––– Vy přemýšlíte, inspektore! ()

Macik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Le_Danseur má pravdu,vážně tady chybí spousta skvělých detektivek s Herculem Poirotem. Btw. ABC murders patří i mezi mé nejoblíbenější Poirotovky.....;) Jinak tenhle film nemá opravdu chybu,je sice oproti knize kapánek okuchanej což mě na tom vadí asi nejvíc,ale když to opomenu,tak je to příjemná detektivka... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E01 - Chudáček Poirot aby nemusel mrznout doma přijme nabídku strávit svátky u jednoho podivného majitele těžební společnosti. Vše se odvíjí od diamantů a hrozné povahy zavražděného, který se nezdráhá udělat i určité divadelní kousky a tahat lidi za nos. Podezírala jsem sice jednu osobu právem, ale provedení bylo fikané a ten osudný zvuk byl opravdu uširvoucí. I když už budu mít celý seriál Hercule Poirot dokoukaný, určitě si ještě o Vánocích tento díl zopakuji. Krásně z něj totiž dýchá ta atmosféra, být někde zabubaný v teple v dece, usrkávat horký čaj, koukat na nazdobený stromeček a přemýšlet jestli náš dárek udělá obdarovanému radost. Poirotova reakce na dárek byla k nezaplacení a jen to přidalo na roztomilosti a srdečnosti tohoto dílu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)

Reklama

Reklama