Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Je zcela samozřejmé, že v počátcích byl Hercule Poirot mladší, hubenější a měl po boku Arthura Hastingse a slečnu Lemonovou, a takhle s námi pobýval většinu času. Stejně jsem nikdy nechápala, proč se Hastings nedal dohromady právě s touto slečnou, ale do toho nemám co mluvit. Mně se ale úplně nejvíce líbily ty díly, kdy už byl Hercule Poirot starší, silnější a sám, na všechno. Byly to ponurejší, temnější díly, ale patří k těm mým opravdu oblíbeným. Orient Express jim svou depresivní atmosférou kraluje. Hercula Poirota mám ráda kvůli té době, chtěla bych se umět česat, strojit a líčit jako všechny ty dámy tam, potkávat uhlazené pány v nažehlených oblecích a stolovat a bavit se, jako v těch dobách, to je to, co se mi na tomto seriálu tak moc líbí a za co obdivuju všechny lidi, kteří se na něm po této stránce vyřádili. Ale nepochybně, příběhy jsou nápadité a promyšlené a miluju tu Poirotovu finální společenskou seanci, na které předvádí své myšlenkové pochody a také jeho gesta, zvyky, projevy, to se panu Suchetovi opravdu moc povedlo a pro mě jiný Poirot neexistuje! Jen u jednoho dílu jsem poznala, kdo je vrah a u dalších pak už většinou také, ale jen kvůli dabingu, kdo nechce vědět víc, nečtěte dál! spoiler (většinou vraha dabují známější dabéři) spoiler. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každého čtenáře knižní předlohy. David Suchet ve své životní roli je přesnou kopií papírového Poirota Agathy Christie. U tohoto seriálu se zázračně sešlo vše potřebné ke kvalitnímu převedení knižních příběhů na televizní obrazovky. Jednoznačně jeden z nejlepších kriminálních počinů vůbec. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Ty jeden malej opičáku! Suchet to má tak dokonale naučené, že ho musí i jeho vlastní rodina usměrňovat, aby se nechoval, jako Poirot. Postava geniálního detektiva mu tak strašně sedí až je to neuvěřitelné. Za mě je to nepřekonatelné stvárnění. Způsob, kterým vždy vše rozklíčuje miluju. Z "neakčních" detektivů je to ten nejlepší! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající seriál skládající se ze dvou zcela odlišných polovin - první polovina, ta starší, má tři věci, které nemá ta druhá polovina, ta novější - a to: 1. Vtip, 2. Hastingse, 3. Hudbu... Nové díly jsou sice delší, s propracovanějšími charaktery postav, s temnějším a vážnějším vyzněním, ale přece jen vždy budu zastáncem těch starších dílů - ony tři důvody jsem napsal již před chvílí... Vždyť i Agathiny knížky jsou psány s velkým nadhledem a smyslem pro humor - v mnoha dílech už Agatha parodovala žánr detektivky jako takový a často i sebe samu. I když uznávám, že ty novější díly jsou mnohem filmovější a napínavější. No to už by mohlo stačit :) Tak, konečně dodíván každý díl minimálně dvakrát a každý ohodnocen a okomentován. Některé díly jsem viděl desetkrát a těším se, že je ještě desetkrát určitě uvidím. Prostě vynikající seriál! ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Napriek tomu, že všetky Poirotové novely od Agathy Christie sú sfilmované, príbehy detektíva sa nekončia. Ďalšie prípady sa totiž majú objaviť v knižnej podobe vďaka spisovateľke Sophie Hanah. (kacer4)
  • Prvních šest sérií seriálu se natáčelo se od 8.ledna 1989 do 7. března 1993 v Anglii (města Londýn a Middlesex – studia). (Varan)
  • David Suchet byl podstatně štíhlejší než postava Hercula Poirota, a tak aby dosáhl potřebné zavalitosti, nosil po celou dobu natáčení pod oblekem vycpávky a škrobený límec, v němž jeho krk působil mohutněji. Zpočátku si také nechával zkracovat vlasy na temeni, aby se i proplešatělostí Poirotovi přiblížil. (Hans.)

Reklama

Reklama