Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si dobu, kdy jsem tohohle Belgičana moc neměl v lásce, a tudíž i celý seriál. Nevím, asi kvůli tomu knírku. Ale pak jsem podlehl kouzlu detektivního žánru, v němž je Agatha Christie královnou. Dodnes mě nejvíce unáší hudba Christophera Gunninga. Vždycky se pokouším přijít na to, jakým způsobem zločince dostane. Suchet jako Poirot je myslím jeho nejlepším představitelem a je pro mě velkou inspirací. Možná je to jeho životní role, viděl jsem s ním sice pár filmů, ale neprosadil se v nich tak jako v tomto seriálu. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tohleje klasa, která mě nepřestane bavit. Suchetovi zobám z ruky, protože jeho Hercule Poirot je naprosto dkonalý a nedovedu si představit kohokoliv jiného. Příběh a ztvárnění Anglie je chytrý a šarmantní, hudba vhodná. Klasické shrnující finále je třešnička na dortu a ať se snažím, jak se snažím, tak během děje ty podstatné detaily nezachytím, kvůli čemuž mě konec vždy dostane. ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbožňuji způsob, jakým byl seriál natočen. Předlohy od Agathy Christie jsou samy o sobě skvělé a seriál z nich dokázal dostat opravdu maximum. Zapeklité deduktivní příběhy jsou umístěny do krásného prostředí, doplňují je výrazné kostýmy a samozřejmě mistrný David Suchet, který jako by byl pro roli detektiva Poirota přímo stvořen. Hrozně mě potěšilo, jakým způsobem byl použit krásný britský humor (který v těchto knihách není), opravdu se vždy skvěle pobavím. Filmy v tomto podání jsou lepší než-li seriál, ale přesto ho vřele doporučuji. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každého čtenáře knižní předlohy. David Suchet ve své životní roli je přesnou kopií papírového Poirota Agathy Christie. U tohoto seriálu se zázračně sešlo vše potřebné ke kvalitnímu převedení knižních příběhů na televizní obrazovky. Jednoznačně jeden z nejlepších kriminálních počinů vůbec. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dokáže navodit perfektní dobovou iluzi. Sympatický detektiv (mající i tentokrát po ruce svého nedovtipného "Watsona"). A rozuzlení, která možná překvapila i samotného scénáristu :-) No dobrá, Poirot nás svými překombinovanými vraždami, neustálým zastíráním, mlžením a nedostatkem informací trochu tahá za fusekli. Ale hra je to roztomilá, pokud na ni přistoupíte. N´est-ce pas? ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • David Suchet se svěřil s tím, že s Hercule Poirotem v něčem souzní. To proto, že mimo mnoho společných vlastností, má David Suchet, jako i Hercule Poirot, zahraniční kořeny.  Ne však belgické, ale litevské. (P. J. D.)
  • David Suchet (Poiret) nechcel definitívne poslednú scénu natáčať ako poslednú. „Točil som scénu umierania s vedomím, že ma čakajú ešte ďalšie tri epizódy. Bolo to tak oveľa ľahšie." Na pamiatku si herec vzal domov vypchávky, ktoré nosil počas celého seriálu, fúzy a prsteň. (kacer4)
  • Natáčelo se na Burgh Island. Hotel Bigbury-on-Sea na témže ostrově je také místem, kde Agatha Christie napsala knihu "Evil Under the Sun". (ČSFD)

Reklama

Reklama