Reklama

Reklama

Šestici přátel se o halloweenské noci po párty ještě nechce domů a rozhodnou se, že navštíví některý ze strašidelných domů v okolí. Když při cestě na jeden narazí, berou to jako znamení a rozhodnou se vstoupit dovnitř. Brzy ale zjistí, že se nejedná o hru a že je čeká boj o přežití v domě plném nástrah, kde jsou právě oni terčem krutých halloweenských zabijáků v maskách. (Tejkina)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (124)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

6 teenagerů jde na exkurzi do domu hrůzy kde se, ale vraždí lidi. Problém filmu je v tom, že minimálně 30 minut sledujeme jak procházejí atrakcemi a občas na ně něco vybafne 10 minut tam jen stojí na místě a nic nedělají a zhruba se to rozjede až cca 30 minut před koncem. Ze 4 vražd 3 ani neuvidíme nebo jsou jen náznaky tak si musíme vystačit z vražděním záporáků. Konec je ptákovina jelikož pochybuji, že by to stihla vše tak rychle nachystat a připravit. Dávám 60 procent přičemž film si zaslouží 40, ale 20 přihodím za těch posledních 30 minut a celou scénu v únikové místnosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher o strašidelném domě, kde vraždí skupina klaunů náhodné návštěvníky, mě zklamal. Odlehčené SAW, kdy parta omladiny musí projít rozličnými místnostmi a občas vyluštit hádanku, originalitou vskutku nesrší. Ale nechť, člověk chce stejně jen vidět, jak budou všichni postupně vykydleni. Nu, a zde je největší kámen úrazu, pokud pominu první táhnoucí se polovinu, kdy se nic napínavého neděje. Gore je vskutku mizerné a odfláknuté. Všechny ty gumové hlavy, proražené, roztržené či ustřelené by mě bavily u osmdesátkového hororu, ale ne u současného, kdy jsem zvyklý na věrohodné efekty, co mnohdy vypadají, jako že ani efekty nejsou, ale že jde o snuff. Navíc žádná přehnaná brutalita se nekoná, prostě rána kladivem a je po všem. Třetí hvězdu dávám za svižnou poslední čtvrtinu, která přeci jen napětí měla, jen v úplném konci jsem se trochu ztratil. Odpustím i klišé typu - jej, já tě zabít nechtěla. Tak snad budu mít na letošní Halloween šťastnější ruku...p.s. Killer Klowns from Outer Space byli zábavnější ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle "cirkusový" horor jsem viděla měsíc před Halloweenem, ale na zmíněný svátek by se parádně hodil. Ze začátku si sice říkáte, že asi víte, kam tohle bude mířit a ono vlastně i jo, ale na druhou stranu má tahle jednohubka schopnost překvapit a vcucnout diváka do slušné atmosféry. Postavy jsou docela OK a chovají se vesměs rozumně a na chuť si z určité části přijdou i vyhledávači gore. Stoprocentně lepší než kdejaký Hell Fest nebo Blood Fest nebo co se to teď všechno urodilo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tohtoročnú výbornú snímku Escape Room (2019) to nemá, ale i tak sa jedná o vydarenú hororovú snímku. Táto vyzerá o niečo lacnejšie, čo sa týka kulís, tak aj hercov a nápadu. Ale ponúkne výbornú dávku strachu. Lebo na rozdiel od Escape Room, tu nás naháňajú nechutní klauni a jedna striga a aj po odstránení ich masiek nevyzerajú 2x prijateľne. Rozhodoval som sa medzi troma a štyrmi hviezdami, ale nakoniec som tomu strelil štvorku, kvôli uspokojivému koncu. Musím napísať ale dôležitú vec. Je trochu zvláštne, že prvá časť filmu bola lepšia a druhá strácala dych a začala trochu nudiť a menej desiť, ale zvláštne je to pretože v prvej polke nás desí strašidelný dom a kulisy a v druhej polke nás už vraždia klauni a myslím, že ten pocit strachu mal byť vyrovnanejší, alebo dokonca v druhej polke mal byť ešte väčší. Toto sa nevydarilo, ale inak je to veľmi kvalitný horor. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Slasher v kulisách Saw. Kompetentně natočené, s pěkným set designem a sem tam zajímavou kamerou a sem tam hezkým nasvícením. A zábavnou poslední půlminutou. Což je bohužel jediná upřímně zábavná půlminuta celého filmu. Bere se to ohromně vážně, je to intenzivní, až to mlátí dveřma, a hraje tam skoro non-stop napínavá muzika... a všechno to tomu funguje stejně jako halloweenská atmosféra – tedy vůbec. Má to víc falešných lekaček než Mercy Black a je to předvídatelné a samoúčelné. A ještě to má postavy, které vám jsou jedno. Jediný, koho to trochu vyprofiluje, je hlavní hrdinka, jež má trauma z násilnického otce a další trauma z násilnického partnera (lehký spoiler: který nemá jinou roli, než aby někam přišel a umřel – bez kontaktu s hrdinkou a rukou někoho jiného) a neumí přečíst zrcadlově obrácený text. Proč je zrcadlově obrácený? Nikdo neví. Ale stejně to neumí. Jo a taky se to s ní neuměle pokouší sehrát katartickou metaforu o překonání jednoho (?) z těch traumat, ale je to tak přeplácané a nesmyslné ("Ten prstýnek patřil mámě, neztrať ho." "Je pro tebe důležitý?" "Nah."), že nefunguje ani to. A do toho tu máme zbytek nesnesitelné party, z něhož někteří nemají rádi Halloween a proto chtějí jít na strašidelnou atrakci (?), případně se neváhají nechat postřelit, jenom aby v rádoby cool scéně mohla dojít slova Čechovova baseballová pálka, jiní záhadně nabývají dovedností a informací, když to zrovna potřebují, a všichni kolektivně konstatují a/nebo vysvětlují očividné věci a zapomínají, že někdo umřel. A záporáci na tom nejsou o moc líp. Mají pěkné masky, ale to, co je pod nimi a za nimi (a co mají v hlavě)... ach jo. Tak nevím. Možná kdyby se to bralo trochu s nadhledem. Nebo kdyby to aspoň přidalo na násilí. Ale takhle je to stejně impotentní jako Lissiin cover Draguly v titulcích. O Halloweenu radši zůstaňte u Hell House LLC a The Houses October Built. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečná píseň, která zní během závěrečných titulků, je akustická coververze hitu Dragula (1998) muzikanta Roba Zombieho, který je sám fanouškem hororu a tvůrcem několika filmů. (jenovef)
  • Scott Beck a Bryan Woods psali scénář pro Haunt současně se scénářem pro A Quiet Place (2018) bez očekávání, že by se kterýkoli film někdy v budoucnu natáčel. (ČSFD)

Reklama

Reklama