Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

kingik 

všechny recenze uživatele

Redforde nezlob se ale ty jsi hrozný režisér. Koho má bavit dívat se na tvoje kraviny o ničem, které mají neúnosnou stopáž a divák u nich 20krát usne, stihne jít na nákup, a ještě stačí uvařit a tvůj film ještě pořád jede. Bože bylo to dlouhé a hrozné. Herci mě nebavili, hudbu si nevybavuji, kamera se snažila a kun taky a celkově bych to nenatočil ani v horečkách. Redforde už prosím nic nerežíruj. Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Krásny film so silným príbehom odohrávajúcim sa uprostred panensky čistej prírody kdesi v Montane nemusí nutne osloviť každého, ale kto je ochotný mu načúvať, určite neoľutuje - treba byť však skutočne veľmi, veľmi potichu, pretože jeho hlas je tichý ako šepot zaklínača koní. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ačkoli romantické filmy jejichž hlavním cílem je hrát na divákovy city moc nemusím, tohle se mi vážně líbilo. Robert Redford je nejen skvělý herec, ale i režisér.. Scarlett Johansson byla krásná už jako dítě a celé to má velice vyvážený a chytrý scénář doplněný o úchvatné záběry koní. Pro milovníky těhle zvířat nutnost vidět.. Ale tenhle příjemný snímek bych doporučil i všem ostatním!!! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho léčil Redfordův kovboj nemocné duše žáby, koně a ženy... Líčil mi krásy montanské přírody, sepětí kovbojů se zvířaty, idylu mimoměstského života, který je naplněn harmonií natankovanou z nekonečné zeleně... Lidé si tam povídají tak nějak upřímně, přírozeně a přece moudře, vznešeně a bez povyšování. Či spíše uměle, podezřele, nedůvěryhodně, plytce... Hlavně, že si povídají o životě a objevují "pravdy", které každý pochopí. Spějí od ničeho k ničemu, ale aspoň ty rány na duši se jim zacelují. Zacelují se, mimo jiné, i časem. Asi proto je ten film tak nesnesitelně dlouhý. A být já cynik, tak něco řeknu... A k čertu, vždyť já jsem cynik, tak to řeknu: "Zaříkavač koní vypráví o tom, jak je fixace na jednu jedinou kamarádku a koně nebezpečná, aniž by o tom věděl." Slabé ***. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a ani na minutu nezalitovala.. Robert Redford je ohromný sympaťák a jedna mu všechno uvěří, každé gesto, každý pohled.. Kristin Scott Thomasová je v roli milující matky úžasná a jako zamilovaná žena půvabná a něžná.. Příběh tragické nehody dvou dívek na koních mě opět vtáhnul a nepustil.. Je to krásně natočené, má to podmanivou atmosféru a celkové vyznění je odzbrojující.. U mě filmová spokojenost.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Pilgrima si zahrát kůň Bucka Brannamana, o kterém byl natočen dokumentární film Buck (2011). Dal by se nazvat skutečným zaříkávačem koní. (Nalien)
  • Robert (Sam Neill) prichádza na ranč do Montany autom z požičovne. Pri svojom odchode na letisko však musí využiť "odvoz" od domácich. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kde matka Grace vyhledává informace o koních, aby mohla pomoci Pilgrimovi, můžeme vidět fotografii od světoznámého českého fotografa Josefa Koudelky. (theSaint)

Reklama

Reklama