Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Děkuji, Roberte Redforde za nejkrásnější, nejdojemnější a asi nejlepší film o sportu jaký jsem měla tu čest vidět. Bylo to také mé první setkání Willem Smithem ve vážnější roli a věru zahrál to znamenitě, za zmíňku stojí i Matt Damon kterého mám film od filmu čím dál více radši a charismatická Charlize Theron jim zdatně sekunduje. Celkově mě film potěšil, zvedl náladu, jak se za dlouhou dobu málokterému filmu povedlo. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film, který okamžitě přidávám mezi mé nejsilnější zážitky a nejlepší filmy vůbec. Ta nádherná podívaná se mi zaryla do paměti tak, jak když do čerstvého betonu otisknete svoje ruce....zůstanou tam navěky....Stejně tak zůstane navěky v mé hlavě tento klenot....Je to natočené se zručností Roberta Redforda, který potvrzuje, že je prostě eso es. Film se vám může zdát zdlouhavý ,ale v každé scéně, byť nadmíru dlouhé, se ani chvíli nenudíte, ba naopak v ném případě jsem se přistihl, že jsem chtěl, aby ta scéna, byť už tak dost dlouhá...byla jestě 2x delší, protože tou nádherou a nadšením tento film jen září....Will Smith potvrzuje, že je to Pan Herec, Matt Damon, byť ho rád moc nemám, zahrál na jedničku.........Bez jakýchkoli avantýr dávám 100%, a zítra se na Baggera Vance podívám znova..........,,Každý má v sobě svůj jedinečný švih, jen ho můsíte najít" ()

Reklama

Baronne 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je mnohem lepší , Damon a Theron neni nic pro mě, a dost scén je fakt o ničem .. Ale zas mi to zachránil poutník, nebo anděl, nebo kdo ví kdo to byl ( samozřejmě hranej Smithem ). Dokonce mi i přijde, že hraje hlavní roli on, i přestože by to tak asi nemělo bejt. A zahrál to moc dobře, ta role mu padla jak vyšitá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate je veľmi subtílny film. Nič moc sa v ňom neodohraje, polovicu filmu sledujeme, kedy sa Damonova postava rozhodne ísť na turnaj a druhú sledujeme priebeh onoho turnaja. Film je hollywoodsky nablýskaný, predvídateľný, vedú sa vzletné reči a mnohí diváci si aj poplačú. Na mňa to týmto spôsobom neúčinkovalo, každopádne 2 hodiny jeho sledovania neľutujem. Nie je to film Miramaxu? Možno keby to bol tenisový, bedmintonový, alebo pingpongový turnaj.... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Jeremy Leven. Kamera - Michael Ballhaus. Hudba - Rachel Portman. Jedná se o poslední film, ve kterém se objeví Jack Lemmon.... V hlavních rolích se původně měla objevit dvojice Morgan Freeman a sám režisér Robert Redford. Nakonec ale Redford rozhodl, že bude pro úspěch filmu lepší mladá herecká dvojice. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Matt Damon nikdy neměl zkušenosti s golfem. Kvůli své přípravě tak strávil měsíc s profesionálem Timem Mossem v Hilton Head v jižní Kalifornii. (HellFire)
  • Filmovalo sa v dvoch amerických štátoch, a to Južná Karolína a Georgia. (MikaelSVK)
  • "Bagger Vance" a "R. Junuh" zastupují Krišnu a Arjunu z hinduistického originálu "The Bhagavad Gita". Ponaučování Rannulpha je volně inspirováno tím, kdy Krišna učí Arjunu, maskující se přitom jako jeho pokorný řidič válečného vozu. (HellFire)

Reklama

Reklama