Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Výborně hrající Smith v roli člověka, co nelítá s mimozemskou stíhačkou, neutíká před satelity a dokonce ani nestřílí kulky a nepálí cool hlášky je to prostěněco novýho. Jeho lehce vážnější herecká poloha doplňující mladičkého, ale velmi nadějného Matta Damona. Sekunduje jim krásná Charlize Theron. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Jeremy Leven. Kamera - Michael Ballhaus. Hudba - Rachel Portman. Jedná se o poslední film, ve kterém se objeví Jack Lemmon.... V hlavních rolích se původně měla objevit dvojice Morgan Freeman a sám režisér Robert Redford. Nakonec ale Redford rozhodl, že bude pro úspěch filmu lepší mladá herecká dvojice. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní cukrkandl. Redford má tu výhodu, že i když natočí sportovní film plný klišé, přehnaného idealismu a jednoduchých, snadno uchopitelných výrazových prostředků v každé druhé vlně skouzávajících do sentimentu, nedá se to označit sračkou. Je to možná díky jeho lidské vyzrálosti, či citu/umu jakožto filmaře, nicméně dělá to tak nonšalantně starosvětským způsobem, že ač je tenhle film v podstatě triviální příběh o ničem, hezky se na to kouká a sem tam se člověk v těch metaforických paralelách, které cedí s úsměvem od ucha k uchu Will Smith, chtě nechtě najde. Charlize Theron v jedné ze svých nejlepších a nejcharizmatičtějších rolí. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Film nie len o golfe... Je to snímok, ktorý ma svoje špecifické čaro a to hlavne vďaka výbornej réžii a Willovi Smithovi. Ako golfový laik som možno nedokázal nahliadnuť pod pokrývku a prečítať tú skrytú symboliku, ale napriek tomu mám z filmu príjemný pocit. Tento film je ako golf - ladný, kľudný a pozoruhodný. Dej je nenáročný ... proste plynie a celý čas je niečim zaujímavý, nenásilný a milý. Je to rozprávanie, je to príbeh a z časti aj rozprávka. Úplná oddychovka. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně vynikající sportovní snímek, který mě vzal přímo za srdce, i když zrovna golfu moc nerozumím a nezajímám se o něj. Vše bylo čistě o hře, intuici a nebyli zde žádné intriky a nepřející lidé a to si myslím, že se musí ocenit. Jelikož je to v tomto světě všude a také v každém druhém filmu. Will Smith mě vážně oslnil, byl zajímavý a pro mě takový kouzelný. Matt Damon se do role skvěle hodil ještě se svými spoluhráči Brucem McGillem a Joelem Gretschem, kteří se svých rolí zhostili také na výbornou. Hodně mě potěšila také Charlize Theron, která vystupovala hodně sebevědomě a upřímně a samozřejmě byla krásná a hrozně mi připomínala Katherine Heigl. Celá atmosféra mě naprosto pohltila a byla sem napjatá, co přijde dál. Opravdu hodně povedené dílo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)
  • I když je příběh smyšlený, Bobby Jones i Walter Hagen byli skuteční golfisté. Jones byl slavnější mimojiné i kvůli tomu, že založil turnaj US Masters v Augustě. (HellFire)
  • Ve filmu používají plastová, červená golfová týčka, kteřá však v době, kdy se film odehrává, neexistovala. (berbis)

Reklama

Reklama