Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Dever 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšých filmov športového žánru. Parádny dej aj príbeh........... Soundtrack Rachel Portman: 1. My Best Wishes - Fats Waller ,2. The Legend Of Bagger Vance ,3. Savannah Needs A Hero ,4. Bagger Offers To Caddy For Junuh ,5. Bagger & Hardy Measure The Course At Night ,6. The Day Of The Match Dawns ,7. Birdie ,8. Junuh Sees The Field ,9. Hole In One ,10. Junuh Comes Out Of The Woods ,11. Bagger Leaves ,12. Old Hardy Joins Bagger By The Sea ,13. Bluin' The Blues - Muggsy Spanier ,14. Mood Indigo - Duke Ellington , ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je mnohem lepší , Damon a Theron neni nic pro mě, a dost scén je fakt o ničem .. Ale zas mi to zachránil poutník, nebo anděl, nebo kdo ví kdo to byl ( samozřejmě hranej Smithem ). Dokonce mi i přijde, že hraje hlavní roli on, i přestože by to tak asi nemělo bejt. A zahrál to moc dobře, ta role mu padla jak vyšitá. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Film posazený do mého nejoblíbenějšího prostředí :-) I když tady je golf zdánlivě jaksi druhořadý. Každý, kdo k téhle hře "přičichl" ale pozná, že veškeré hodnoty o které v tomhle filmu jde se naplno projeví právě v golfu (film si ovšem vychutná i člověk, který o golfu neví zhola nic). Režie Roberta Redforda se postupně zařadila mezi úplnou špičku, čehož je tenhle film jasným potvrzením. Skvělý Will Smith v roli "božího pomocníka" :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate je veľmi subtílny film. Nič moc sa v ňom neodohraje, polovicu filmu sledujeme, kedy sa Damonova postava rozhodne ísť na turnaj a druhú sledujeme priebeh onoho turnaja. Film je hollywoodsky nablýskaný, predvídateľný, vedú sa vzletné reči a mnohí diváci si aj poplačú. Na mňa to týmto spôsobom neúčinkovalo, každopádne 2 hodiny jeho sledovania neľutujem. Nie je to film Miramaxu? Možno keby to bol tenisový, bedmintonový, alebo pingpongový turnaj.... ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film, který okamžitě přidávám mezi mé nejsilnější zážitky a nejlepší filmy vůbec. Ta nádherná podívaná se mi zaryla do paměti tak, jak když do čerstvého betonu otisknete svoje ruce....zůstanou tam navěky....Stejně tak zůstane navěky v mé hlavě tento klenot....Je to natočené se zručností Roberta Redforda, který potvrzuje, že je prostě eso es. Film se vám může zdát zdlouhavý ,ale v každé scéně, byť nadmíru dlouhé, se ani chvíli nenudíte, ba naopak v ném případě jsem se přistihl, že jsem chtěl, aby ta scéna, byť už tak dost dlouhá...byla jestě 2x delší, protože tou nádherou a nadšením tento film jen září....Will Smith potvrzuje, že je to Pan Herec, Matt Damon, byť ho rád moc nemám, zahrál na jedničku.........Bez jakýchkoli avantýr dávám 100%, a zítra se na Baggera Vance podívám znova..........,,Každý má v sobě svůj jedinečný švih, jen ho můsíte najít" ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, kde Rannulph Junuh (Matt Damon) žiada kvôli jeho vlastnej chybe pre seba trest, odráža skutočnú udalosť v živote Bobbyho Jonesa. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno