Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Baronne 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je mnohem lepší , Damon a Theron neni nic pro mě, a dost scén je fakt o ničem .. Ale zas mi to zachránil poutník, nebo anděl, nebo kdo ví kdo to byl ( samozřejmě hranej Smithem ). Dokonce mi i přijde, že hraje hlavní roli on, i přestože by to tak asi nemělo bejt. A zahrál to moc dobře, ta role mu padla jak vyšitá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vracím se z Bohemky promrzlej jak hovno ledního medvěda na antarktidě, mám po náladě, protože ty moji zelenobílý neznabozi celej zápas odflákli a dle "tradice" opět prohráli. Zapnu známý sračkoidní TV kanál- Film +, abych se dorazil, ale najednou...... začnu úplně roztávat. Jo, jo, tohle mě dostalo. Trošku oslava golfu, hodně krásný příběh, vynikající herecký výkony. Postava Will Smitha - Bagger Vance je super a děsně pozitivní. Bagger Vance by se mnou měl chodit na Bohemku, abych si tam nekazil náladu při pohledu na nekopy jako je Hrdlička nebo Kauchman . Režisér Robert Redford je mazák. Díky němu jsem totiž prožil nádherný příběh o naplnění jednoho snu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podobně jako sport, který zde má hlavní roli, tedy golf je i tento snímek pomalý ale zajímavý, zábavný a občas i napínavý. Vynikající retro atmosféra, která doprovází jednotlivé turnaje, výborní herci v čele s tajemným (skoro) božím pomocníkem Smithem a skvělá Redfordova režie napomáhají k tomu, že se po celé dvě hodiny budete bavit více než při sledování samotného Tigera Woodse. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to vždy jako zázrak, když do sebe všechny kousky zapadnou v dokonalé harmonii a z plátna či obrazovky vás zasáhne skutečná filmová magie. Jako v tomto pozvolna plynoucím, zdánlivě prostém, příběhu, který zdaleka není jen o golfu a kde se zpočátku banální a plytká moudra postupně mění v dech beroucí poezii. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Děkuji, Roberte Redforde za nejkrásnější, nejdojemnější a asi nejlepší film o sportu jaký jsem měla tu čest vidět. Bylo to také mé první setkání Willem Smithem ve vážnější roli a věru zahrál to znamenitě, za zmíňku stojí i Matt Damon kterého mám film od filmu čím dál více radši a charismatická Charlize Theron jim zdatně sekunduje. Celkově mě film potěšil, zvedl náladu, jak se za dlouhou dobu málokterému filmu povedlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)
  • "Bagger Vance" a "R. Junuh" zastupují Krišnu a Arjunu z hinduistického originálu "The Bhagavad Gita". Ponaučování Rannulpha je volně inspirováno tím, kdy Krišna učí Arjunu, maskující se přitom jako jeho pokorný řidič válečného vozu. (HellFire)

Reklama

Reklama