Reklama

Reklama

Cestovatelé v čase dorazí z roku 2051, aby doručili důležitý vzkaz: ve 30 let vzdálené budoucnosti lidstvo prohrává válku proti smrtícímu mimozemskému druhu. Jedinou nadějí na přežití je přenést vojáky i civilisty do budoucnosti, aby se zapojili do boje. Dan Forester, odhodlaný zachránit svět pro svou dceru, se spojí s geniální vědkyní a svým odcizeným otcem, aby zvrátil osud planety. (Prime Video)

(více)

Diskuze

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

JokerBaby

Ty jsi mimo. Už jen, že sám jdeš proti tomu co tu píšeš. Hodnocení zde je věc založená na subjektivním názoru každého z uživatelů. A to platí i u tebe. Diskuze je navíc od toho, aby se mohlo o filmech diskutovat. A to, že nechceš číst verbalovy "recenze"? No, já také ne, a proto ho mám v ignore. A to, že se vždy najde pár lidí, kteří hodnotí přesně opačně než většina není zas takový problém. Čím víc hodnocení, tím menší vliv to má. Takže i tvé hodnocení Tichého místa 2 je jen kapkou v moři.

na příspěvěk reagoval PaulCZE

JokerBaby

JokerBaby (hodnocení, recenze)

Tak to si totálne na omyle SeTTI.  Tento web žije s reklám a predpokladá sa že na ňom ľudia nájdu  aj  veľa správnych  recenzií. Má prekliky aj z iných stránok.

Každý kto tu  hodnotí film by si toho mal byť vedomí že toto nie je Fejsbuk.

Bavím sa s veľa ľuďmi a ak chcú vedieť poriadny názor na film idú si ho prečítať na ČSFD. Ak tá stránka bude mať viac hlúpych hejterov a primívnych ľudí čo dobrý film zle okomentujú a naopak zlému filmu dajú vysoké hodnotenie. Prestane mať tento web zmysel. Tak aj pre teba platí že nehodnoť film podľa nálady ale podľa toho aký  to film naozaj je.  Ak chceš recenzovať treba si ho pozrieť v klude a pozorne. Inak to nemá zmysel, Ak sa ti zdá že moc mudrujem. Prečítaj si ešte raz návod na stránke ako sa hodnotí. Maj sa

Podstatou veci ale je lebo takých je vás tu kopa . A to ti hovorím že je. Že film ani nekuknu a potom tu vypisuje také sprostosti že to človeka z nechutí si to vôbec pozrieť.

na příspěvěk reagoval Xspy, cernakus

Uživatel JokerBaby smazal svůj příspěvek.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

JokerBaby

A hlavně nás tu poučuješ o nějakém průměrném hodnocení i když tobě očividně nedělá vůbec problém hodnotit na opačném spektru většiny.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

JokerBaby

To je snad každého věc jak k tomu přistupuje. Co jsem naposled koukal tak tu stále máme možnost řídit se vlastním názorem. Takže je úplně jedno jak to hodnotí ostatní, na čem na to lidé koukají a jak moc hltají každé slovo a záběr z daných filmů. Pokud film nedokáže udržet pozornost, tak je někde chyba. A ani 300 milionový rozpočet není zárukou kvality. Penězi se vždy nedá zamaskovat špatný scénář, režie, kamera, střih, obsazení nebo herecký výkon.

na příspěvěk reagoval JokerBaby

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

JokerBaby

"Počuj človeče čo toto čítaš,  ak nemáš doma obrazovku nad 120 cm a poriadnu aparatúru aby si zažil to čo chcel režizér vyjadriť tak len ťažko odhadneš kvalitu filmu." A čo chcel vyjadriť? :-) Pozri, nie som zaťažený na komorné filmy, naopak, mám veľmi rád veľkofilmy a akčným i sci-fi filmom (som navyše veľký fanúšik oboch žánrov) som ochotný odpustiť/uveriť mnohému. Skutočne mnohému. The Tomorrow War som pozeral poctivo, nepreskakoval, nemám z neho dejový guľáš. A predsa som mu dal 2*. Každý film s vysokým rozpočtom automaticky neznamená aj dobrý či aspoň zaujímavý film. Navyše efekty, vizuál aj ozvučenie nebolo nejaké terno, ako to naznačuješ.

JokerBaby

JokerBaby (hodnocení, recenze)

rosim Vám nehodnoďte ani nekomentujte filmy , tí ktorí ste ich buď to :

Nevideli od začiatku do konca alebo ktorí ste to pozerali tak , že  ste pri tom četovali s kamošom alebo s frajerkou a pozerali na inú plochu Notebook alebo mobil. 

Počuj človeče čo toto čítaš,  ak nemáš doma obrazovku nad 120 cm a poriadnu aparatúru aby si zažil to čo chcel režizér vyjadriť tak len ťažko odhadneš kvalitu filmu. Narážam na ľudí čo filmu dali pod 3 hviezdy. / Film má skoro 70 percet to je od 1 či 2 hviezd sakra ďaleko/

a film na 100 percent  nevideli - prípadne maximálne na preskačku - v takom prípade ste z toho mali iba totálny chaos . Áaano ak to pozreš na preskačku tak je to film na nič.

Ale tak by dopadol asi každý film. A ešte pre ostatných čo vysoko hodnotili film z prostredia Sanatória pre hluchonemých   , Tiché miesto 2 .  TO BOLA LEN SPROSTOSŤ !- Tam bolo krásne vidieť ako tu poniektorí hodnotia filmy.

Tri či štyri Alfy tomu dali kopec hviezd a ostatní ako stádo búchalo po nich .  Zamyslite sa . 

na příspěvěk reagoval Echelon1, SeTTi, SeTTi, cernakus, CreepyJoe

Uživatel JokerBaby smazal svůj příspěvek.

JDejavu

JDejavu (hodnocení, recenze)

Jako obvykle - herní epizodické rozdrobené schéma, slátanina a vykrádačka všeho možného, jako když vařili pejsek s kočičkou dort a to i vizuálně. Monstra tak reálná, až nudná, atd. A do toho patos a uměle vytvořené osobní a rodinné vztahy. Prostě nevyužitý potenciál. Škoda. Ale je to holt kšeft, ne umění... A když jednou někdo něco dokázal jako první (Cameron, Scott a ti ostatní), další jména už zůstanou zapomenuta.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

HAL , SeTTi

Tak já to sem napsal čistě jako takovej vtip, kterým jsem chtěl poukázat na to, aby se lidi v něčem moc nehrabali, že je to zbytečný. Každopádně pokud vím, Terminátora měl hrát původně Lance Henriksen, kterej postavou odpovídal víc tomu, o co Skynetu šlo. Samozřejmě je naprosto nelogický, aby superinteligentní počítač budoucnosti vytvořil chlapa jak hora a doufal, že bude nenápadnej. V tomhle je o poznání domyšlenější Druhá série od P. K. Dicka. Ale samozřejmě chápu, že ta nelogičnost vznikla, když přeobsadili Henriksena Arnoldem, takže to nějak neřeším:)

na příspěvěk reagoval HAL

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

cernakus

Diky za upresneni moznych scenaru cestovani casu ve filmech.

Mas recht, ze kdyz cernoska prisla na stadion, tak data ktera uz v te dobe meli, tak museli vedet, co na emzaky plati, mohli jim na to uzpusobit munici a pripadne i lepsi arsenal. Ale tim se scenaristovi rozpadnul cely scenar :D

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

HAL

Omyl, žádné zdroje neodsáli. je třeba si uvědomit a připustit, že 99% z vás, kdyby tady nebyla, škoda by to nebyla, jste doslova trubci. Lidstvo táhne kupředu méně než 1% lidí a ne podnikatelé to fakt nejsou (ty jsou ve skutečnosti brzda). Každého brance měli prověřeného, tj. sledovali jeho užitečnost nejen pro samotnou válku, ale i pro jeho přínos společnosti před tím. Samozřejmě, dá se argumentovat efektem motýlích křídel, ale tenhle film měl podstatně větší ďoury, na tom se shodneme.

Mně osobně dost vadila nekonzistentnost účinnosti zbraní a odolnosti bělohrotů. Dále mi chybělo, že kanonenfuter nedostal řádné vybavení. S kompletem Ratnik-3 a ShAK-12 s nábojem STS-130VPS by zcela změnil průběh těch bitev. A to není žádné scifi, tím se dá v podstatě vybavit člověk dnes a není to jediný kapřík v rybníce. Fakt je, že boj v budoucnosti spíše připomínal boj a vybavení kozomrdů v Afghánistánu a to mi přijde prostě ujeté.

na příspěvěk reagoval Duncan66, CreepyJoe

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

To ale rozebrané celkem rozumně už bylo v knížkách. Skelet/dron byl původně navrhován armádou pro vojenské účely, takže on jen využil existující koncept a jejich výrobní linky. Nabušený je proto, že byl skelet prostě velký a proto si Skynet si vybral jako předobraz členy nějakého zásahového komanda. A co se vývoje a zavedení nových modelů do produkce týče, tak to zařídili lidští stoupenci a otroci.

Do Terminátora se dá jen těžko strefovat. Ta to má univerzium už krapet obsáhle. A to vůbec neberu v potaz poslední filmy s Arnoldem. Ty do řádů spíše jen vnášejí chaos.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Viděl jsi tu masivní mechanizaci co maj Terminátoři pod kůži? To přece do nějakého střízlíka nenarveš - takže cyborgové Skynetu mohli vypadat buď jako Arnold, a nebo jako John Goodman. A rakouský přízvuk měl taky daný - Skynet se podíval do archivů kdo dokázal lidstvo vyhlazovat nejlíp: Hitler, Rakušák. Kdyby měl T800 v jedničce víc prostoru než na těch svých známých pět vět, určitě tam pronese nějaký plamenný projev s mocnou gestikulací :D

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

cernakus

No to právě ne, prtože i kdyby vyhráli válku v budoucnosti, tak lidstvo v minulosti zkriplili tím že z něj odsáli masivní množství zdrojů (jasně, ti lidé by nežili věčně, ale pořád je to velká část celé jedné generace). 

No ale každopádně když už to přirovnáváme k Doctor Who, tak už jen to ukazuje jak bizarní nesmysl to celé je - jenže Doctor si na tom že jde o bizarní nesmysl postavil velký kus své zábavnosti, kdežto tohle se bere bolestivě vážně a snaží se ty nesmysly ignorovat nebo rovnou popírat. Což je mnohem větší průser než kraviny ve scénáři.

na příspěvěk reagoval cernakus

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

mauik

Hele minimálně na schopnost bělohrotů cestovat vesmírem by ti v poslední třetině filmu dali tvůrci odpověď :D  ( vzpomínáš na Inženýry z Vetřelce/ Prométhea/Covenanta  a jejich náklad ? .....tak originální autoři jsou ;) ) 

Jinak digitální potvora "bělohrot" byla celkem standardním gumovým  ale povedeným mixem mezi Alien Breed a chobotničku . Docela by mne zajímalo jakou potřebnou biologickou funkcí by vysvětlili generování hrotů a vůbec důvod existence  chapadélek ....Jasně všechno se dá svést na válečnou ovci Dolly , ale zrovna tohle mi tak nějak vadí .....celý svět položený logikou na lopatky , jenom aby se udělaly kulisy pro hrdinský mariňácký epos o kterém se nesmí pochybovat . Terminátor 1 a 2 má alespoň to štěstí ,že v rámci teoretických pravidel funguje a přináší uvěřitelné universum .....Tady mám dojem že se uvěřitelným  universem filmu nikdo dvakrát nezabýval , hlavně ukázat hrdinu , slizké emzaky a rodinu ...

mauik

mauik (hodnocení, recenze)

Priznavam, je to len druhy film tento rok, ktory som musel po asi hodine vypnut, lebo som trpel. Ale rad ho dopozeram. Staci mi aspon ciastocne odpovedat na par otazok.
1. 99%filmov s cestovanim v case je pruser, lebo tak ci onak narazia na nejaky paradox a potom si pomahaju barlickami, ktore bud nedavaju zmysel alebo su na smiech atd. Ale Tomorrow War isli na doraz. Ludstvo ma technologiu ako sa TELEPORTOVAT do minulosti a vyuziju to VYHRADNE na to, aby odtial brali vojakov? 
2. su to rozdielne casove linie? ak ano, preco by som siel bojovat do takej, ktora sa v mojej vobec nemusi udiat? Ak nie, tak to ozaj niekto nechal narukovat svojho deda, ktory v buducnosti zomrel a teda vsetci jeho potomkovia automaticky s nim?
3. armada v 2050 potrebuje vojakov. vrati sa do minulosti a naverbuje koho? civilov. prejdu treningom? nie. Teda zoberie zeny z domacnosti a marketerov, da im beznu automaticku zbran do ruky a vyhodi ich v buducnosti? Stratigicky najhorsie, co sa da vymysliet. 
4. rekrutov teda vyhodia v buducnosti, aby bojovali proti nepriatelovi. Aky je ten nepriatel? Ake ma silne a slabe stranky. Ako vobec vyzera, pohybuje sa, komunikuje atd atd? Nic. "to vam nemozeme ukazat, lebo by ste sa bali narukovat" Cize rekruti nie su trenovani na boj proti ludom, oni ich daju bojovat proti uplne neznamemu nepriatelovi. 
5. takze v 2050 sa stale pouzivaju rovnake strelne zbrane ako dnes? ok, mozno. a nikomu nevadi, ze su takmer uplne neefektivne? (ak teda neskocim pod obludu a efektivne jej nestrelim s brokovnicou pod bradu...)
6. mimozemstania su natolko vyspeli, ze dokazu cestovat svetelne roky pri kolonizacii a pritom vyzeraju ako monsters z Beckovych hororov? Ale ok, je dost mozne, ze tie monsters len vyslali ako biologicku zbran na precistenie planety bez jej znicenia (aj tak, nemohli mat neprestrielne aj to brucho a krk?)
7. atd atd. A to ani nezacinam s tym nanosom klise ako cernoch komicka ukecana postava, nadriadena je jeho dospela dcera, trauma z fotrika... 
Je to prachsprosty balast s par ok efektami, ktore uz ale najdeme v kazdej tretej videohre. 

na příspěvěk reagoval Xspy

mauik

mauik (hodnocení, recenze)

Xspy

Amen! Povazujem sa za tolerantneho divaka. Len fakt raz za 100 filmov nejaky vypnem pred dopozeranim, lebo ma to psychicky ubija. A Tomorrow war bol jeden z nich. No a potom pozriem csfd - 68%, imdb - 6,7! Tak neviem, ci degenerujem ja alebo masy hodnotiacich... Ale vidim, ze nie kazdy im ten blaf zozral :)

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

cernakus

To je fakt dvě třetiny filmu " Od teď tomu tady velím já protože jsem učitel a bývalý mariňák " také nejsou  zrovna žádná sláva a myšlenkový trust Hollywoodu ale alespoň to mělo jednotnou myšlenku

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Xspy

No ono to tak trochu i bylo, opravdu tu poslední třetinu psal pablb, kterej do té doby nic jiného nenapsal. Ovšem na druhou stranu, ony ty 2/3 filmu před tím napsané "profesionálním" scénáristou stály taky za hovno. Pablb jako pablb. Problém vidím v tom, kolik pablbů se najde tady, že to ve finále takřka líže červenou.

Nicméně fakt je, že předloha nebo příběh měl potenciál. Kdyby to dostal do pracek ensábl co dělal na Hraně zítřka, tak by to s tím rozpočtem byl hodně zajímavý spektákl. Jenže to je nový hollywood. Ucha, co nic nedokázala a jejich dosavadní maximum je ulítlá kokotina typu Robotické kuře nebo legopříběh, dostanou 200 mega, protože jsou dost progresivní a sluníčkoví a já nevím co ještě, a očekává se, že se stane zázrak. No nestal se. Potíž je, že to je už pravidlo a ne výjimky.

na příspěvěk reagoval Xspy

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Já myslím, že byl měl někdo nejdřív seriózně rozebrat, jak je možný, že v postapokalyptický budoucnosti stvoří supepočítač jako je Skynet kyborga s rakouským akcentem. Navíc v budoucnosti, kde není skoro co žrát, takže kyborg s postavou bodybuildera všude zapadne:)

na příspěvěk reagoval cernakus, Lacike, HAL, SeTTi

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

HAL

A možná je ten film jen opravdu tak blbý .Teorie multiversa je něco , čím bychom autory scénáře urazili .Možná to k multiversu směřoval jeden , ale druhý a každý další scénárista zapojený v procesu už rozhodně ne .

Popcorňákům stačí , že se ve filmu střílí a jsou schopni nosit medaile za nejlepší akční film roku .

Tady ani nejde o předražený spektákl typu Emmerichova 2012 , kde ve velkém  trhá zemi na kusy , jen aby nechal lidstvo přežít v lodních archách na toroidní planetě zemi .Tady jde o logické kiksy od počátku do konce . 

Když už budeme nad tou slátaninou přemýšlet , tak nakonec vůbec není důvod k tomu ,aby cestovali časem jen ti ,kteří by v budoucnu už byli stejně mrtví ...stejně k nakopnutí kontinuity dojde hned při první příležitosti , když si dcérenka vylije srdce svému otci a polopaticky mu řekne , jak to bude dál koulet . Logicky dva ostrovy plující časem stejně rychle jsou také solidní berlička ,zvlášť těch 30 let do minulosti aby nalákali své otce umírat za přežití svých dětí . Upřímně říct ,že to mám stejně za pár ,tak jim na ultimáta kašlu a můžou si do budoucnosti poslat celou familii ,takže žádná budoucnost , když nikdo nepřežije už dnešek . Realtime voiceover komunikace mezi minulostí a budoucností je taky super ...Safra kdyby alespoň bylo trochu víc otevřených zlomenin a tak dva tři lidé co jim stačí dva metry vody v bazénu k přežití pádu po zhmotnění tak dvacet metrů nad mrakodrapem ....Ne žádné quilty pleasure , musí přežít víc ,aby začala vyvražďovačka a celá jednotka hloupých šla na popravu kus po kusu . I to vracení se zpátky do původní linie času ....safra to opravdu někdo myslí ,že boj se dá vybojovat jen v budoucnosti ,když vše dějové v budoucnosti jen spěje k  předání zasadních informací z budoucna pro odvrácení hrozby ? Kde je voiceover telemost minulost/ budoucnost teď ? Opravdu jsou ti budoucí lidé přenesení do minulosti tak hloupí že nereagují , když jim navrátilec oznámí Mám protilátku , kde je ta ampule ?!!!! Opravdu se teď najednou začnou všichni chovat jako by vše bylo ztraceno ? To co vidíme 45 minut před koncem filmu je prostě jako by najednou k scénáři přišlo nové koště , nepřečetlo si o čem celý film až dosud je a začalo říkat "Já mám rád Carpentera a tohle je taky scifi ,tak to skoulíme podle mého ..."

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

DerfelCadarn

Jistě, ale celá pointa happyendu příběhu je, že do něj patří pouze to co vidíš/čteš. Proto tento film má jasný happyend. Bělohroti jsou dead. Pratt dostal lekci a zařekl se, že neodejde. A jeho dcerka získala dědu. Happyend jak vyšitý. To, že hned druhý den Pratt spadl ze žebříku, protože ho vylekal bílý holub, kterého Pratt v rámci své PSTD zaměnil za Bělohrota a zabil se při tom, na což reagoval Simmons tím, že si prostřelil hlavu, na což se matka stala alkoholičkou, takže naše malá hrdinka upadla do depresí a následných terapií, které ve 13 vyměnila za drogy a nechráněný sex za peníze, aby ji v 17 letech tohoto mrzkého života uškrtil sériový vrah šlapek, tedy nelze počítat, protože to ve filmu nezaznělo, i když je to jediné možné vyústění ;-)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

HAL

To není tak úplně pravda. Pokud by tu válku vyhráli v budoucnosti, tak to znamená, že lidstvo z minulosti má naději. Časové nesmysly jak víme z Doktora jsou těžko uchopitelné a mnohdy i pochopitelné. A hlavně v jednotné linii prakticky nemožné kvůli časovým paradoxům, které lečí buď systém předurčení (tj. čas je dán od začátku do konce a nelze jej měnit a svobodná vůle neexistuje), nebo systém paralelních vesmírů obsahujících všechny možnosti (svobodná vůle pouze zdánlivá), nebo systém nově vznikajících vesmírů z každého vrtochu rozhodnutí (svobodná vůle pravá, ovšem entropie vesmíru nekonečná a to je problém) a nebo vykopnutí časocestovatele z kontinua (pak si může dělat co chce, entropie vesmíru je konečná, multivesmír existovat nemusí).

V tomto filmu zvolili tu třetí variantu, ta je právě pro spoustu lidí bolestivě nepochopitelná právě proto, že se defacto jedná o dvě různé entity a i postavy v těch vesmírech jsou zcela jiné. A teď se vracíme k tomu co je ve filmu, protože zvolili třetí variantu časových nesmyslů, tak se časové linie a vesmíry rozdělily v bodě, kdy poškrábaná negerka vylezla z červí díry na stadionu. Tuto moji teorii potvrzuje jak to, že měli záznamy lidí, co umřeli před invazí, které by takový extrémní zásah do univerza zneplatnil (rodiny by se více semkly, tedy Pratt by svou rodinu neopustil), tak hovory mezi Prattem a Strahovskou, tak i prostým faktem, že v temné linii získali toxin až v budoucnosti. Tedy v temné linii Pratt stále umřel v roce 2030 na autonehodu poté co opustil matku Strahovské a lidstvo stále bylo vyhubeno a sním i všichni živočichové větší než rejsek. Nicméně tím, že lidé z temné linie otevřeli červí díru do minulosti, vytvořili nový vesmír, kde nejenže lidstvo přežije, ale přežije téměř nedotčeno (mínus kanonenfutr, co zdechl v budoucnosti) a Pratt neodejde od rodiny a nejspíše neumře na autonehodu (protože umřel druhý den po konci filmu, když spadl ze žebříku :-P)

Tedy prostě happyend a tu temnou linii vem čert ;-)

Prostě jak by řekl Tennant: "People assume that time is a strict progression of cause to effect, but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint - it's more like a big ball of wibbly wobbly... time-y wimey... stuff."

na příspěvěk reagoval HAL

Související novinky

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

Reklama

Reklama