Reklama

Reklama

Cestovatelé v čase dorazí z roku 2051, aby doručili důležitý vzkaz: ve 30 let vzdálené budoucnosti lidstvo prohrává válku proti smrtícímu mimozemskému druhu. Jedinou nadějí na přežití je přenést vojáky i civilisty do budoucnosti, aby se zapojili do boje. Dan Forester, odhodlaný zachránit svět pro svou dceru, se spojí s geniální vědkyní a svým odcizeným otcem, aby zvrátil osud planety. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podobných sci-fi filmov vznikajú mraky, ale len máloktorý má namiešané všetky prísady v správnom pomere. Chrisovi Prattovi ide karta, svokor Schwarzenegger musí mať radosť. Film pripomenie to najlepšie od Emmericha, film šľape na plné obrátky. Akcia je svižná, mimozemšťani slušne spracovaný, k tomu fajn neurážlivý humor ale hlavne fungujúce emócie medzi postavami, čo nebýva bežným javom a hviezdne obsadenie tiež neurazí. Prime video týmto riadne podkúril konkurujúcemu Netfixu, ktorý sa zmohol nedávno na dosť úbohý pokus o dobré sci-fi  Za čiarou. The Tomorrow war jednoznačne víťazí a nejakému pokračovaniu by som sa nebránil. 80%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Válka zítřka se snaží přinést na televizní obrazovku rozmáchlý sci-fi příběh, drsnou akci, silné rodinné drama a velkou dávku výpravných scén, ale nic z toho nedělá důsledně, originálně a ani zapamatovatelně. Druhý den po zhlédnutí vám zůstane v paměti jen to, že to poměrně odsýpalo a bylo to tak nějak OK, pokud teda dokážete překousnout tu uspěchanost a mnohá opravdu stupidní klišé. Se vším všudy je to jen kompilát všeho možného, co už jste viděli v jiných filmech v mnohem zručnějším provedení (zejména v nedávném snímku Na hraně zítřka, jehož finále se tu vyloženě kopíruje), zde bohužel jen na ploše předraženého TV filmu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Čiré klučičí potěšení, nadšenecké béčko napěchovaný vším, co máme v žánru akčního sci-fi nejraději. Lidské postavy s úpřimnými emocemi nabitými vztahy, na nich nepředvídatelně a bohatě gradující dějový vývoj, umístěný do atraktivního fantaskního světa, s delikátně říznou akcí a vypečeně hnusnými mimozemšťany. Chytře a se srdcem napsané i zrežírované, lišácky skrývajíc svůj um za falešnou maskou laciné brakovosti. Nejlepší emmerichovina bez Emmericha. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jak již tu zmiňoval Evil, vykašlete se na logiku a užijte si show. Já v tom mouchy nehledal a první polovina filmu, připomínajíce můj oblíbený film Na Hraně Zítřka se nesla velkolepě v duchu pěti hvězd. Dílo pokazil až zvrat kdesi za polovinou, kdy nejprve úplně vypadne z tempa a následně v druhé části scénáristům začnou pomalu docházet nápady. Prostor tedy dostává nezbytné rodinné lepidlo se snahou zahrát trochu na pocity a hned za tím následuje marný pokus s tím, jak film co nejsložitěji ukončit. Půjčili si tedy několik nápadů například z filmu Prometheus a vyslali hlavní hrdiny na Arktidu. Na mě však konec příliš nefungoval a je naprosto nesrovnatelný s nabitou první půlí. Snímek tak bohužel v závěru ztrácí celou hvězdu a pokazí celkový dojem. Snaha o tvorbu nového kultu tak příliš nevyšla a věřím, že se na film brzy zapomene. Přes všechnu kritiku druhé půle jsou to stále solidní čtyři hvězdy. 78% PS: Snímek se mi dnes po sledování promítnul do snu a já tak strávil část večera snaze vyhnout se odvodu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia motívov z Interstellar, Vojny svetov a mnohých ďalších príbuzných, vrátane napríklad aj Vodného sveta, dopadla veľmi solídne. Problémom sú v podstate len niektoré wtf momenty nehodné takéhoto veľkého filmu. Ono sledovať The Tomorrow War je jedna veľká zábava od začiatku do konca. Facepalmov je ale stále dosť na to, aby som nešiel s hodnotením vyššie. Záverečný survival súboj nám ukazuje, že emzáci sú vlastne veľmi jednoducho poraziteľní, stačí zopár riadnych úderov päsťami a v správny moment použiť nožík. Trochu to devalvuje predchádzajúci dej, ale ak bolo zámerom aj sebazhadzovačstvo, tak prečo nie. Na veľkom plátne by to bolo asi za štyri. Pratt je sympoš, Yvonne okrem toho aj hát, ale oproti Cruiseovi a Blunt sú, podobne ako aj celý film voči The Edge of Tomorrow, mierne béčkoví. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • V čase 44:45 má Dan (Chris Pratt) najít 12 modrých ampulí. Ve skutečnosti jich je ale 15. (SniperG1)
  • Film by vyroben společností Paramount pro kina, ale díky viru covid-19 ho Paramount prodal Amazon Prime Video za 200 milionů amerických dolarů. (JasonCZ)

Související novinky

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

Reklama

Reklama