Reklama

Reklama

Cestovatelé v čase dorazí z roku 2051, aby doručili důležitý vzkaz: ve 30 let vzdálené budoucnosti lidstvo prohrává válku proti smrtícímu mimozemskému druhu. Jedinou nadějí na přežití je přenést vojáky i civilisty do budoucnosti, aby se zapojili do boje. Dan Forester, odhodlaný zachránit svět pro svou dceru, se spojí s geniální vědkyní a svým odcizeným otcem, aby zvrátil osud planety. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jebat, že zas ultrachytří a megaaltruističtí negři zachraňují Ameriku i svět a zkurvené bílé huby jsou jen tupá hrubá síla! Jebat dvojnásob, že z toho na všechny strany cákají téměř nepolknutelné výrony rodinných hovnot, až se vám chce nasraně poshazovat všechny ty katalogově lozkokošné blonďaté holšišky světa z útesu! A nejvíc, a to co možná nejbolestivěji, jebat všechny ty místní převkusné rozumbradáčské masturbační „autority“ a artové hnědopichy, kteří, když se po letech zase konečně objeví totálně vinně potěšující, ultimativně zábavný áčkový vě-fa námrd se skvělým spádem, ňuňavými emzáky a s xežrání Yvonkou ♥♥♥, jaký tu nebyl snad od dob Zítřka na hraně, jej odpálí tou svou téměř „aristotelecí logikou“ lobotomizovaných pětkovačů Dyslektického Cygána nebo upjatostí sebestředných uhrovitých olizovačů Kindergaarda do modrých čísel. No chudák film, na který se pak dívají takoví rádoby seriózní, nevkusní a pseudozákladně vzdělaní kokotci! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Verbal trolling vytasil masivní slabinu - šéfiku, jak můžeš vopětkovat film, v němž je všechno, co jindy tak epicky odpaduješ, přítomno v mnohonásobně teplákovštější míře? Ajajaj! No, takže k filmu: válka zítřka je dost včerejší. Je docela zábavná a kvalitně protrikovaná, ale fakt se nedá vydržet, jak strašně retardovaně a pateticky se chovaj lidi i vetřelci. Brečet nad rozlitým vykrádáním všeho možnýho a debilitou zápletky nemá cenu, jelikož je vše provedeno roztomile bezelstně a snad to nikdo nemyslel vážně (SPOILER - ne, ani umírající céry ve chřtánech příšer mě nerozdojily - dyť o co jde, když se fotr s potřebnou věcí k likvidaci hnusáků vrací do minulosti a JEDINÉ TAM může všechno změnit?). Pratt při snaze hrát v komický křeči, Strahovski šmrncovní, Simmons potěšil (jako vždy). Ve finále je fajn, že to nedopadlo tak špatně, jako megatrapnej a supersterilní MEG - tohle je sice taky okatě zakázkovej film, ale z nějakých nápadů přeci jen žije a baví často ve chtěných i nechtěných ohledech. Edit. k říjnu 2021 Dnes jsem viděl nějakou ukázku na facebooku a musel jsem se mrknout na CSFD, abych si připomněl, že jsem ten film už viděl. Asi tolik k tomu, jak moc zůstane člověku v hlavě. (: ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia motívov z Interstellar, Vojny svetov a mnohých ďalších príbuzných, vrátane napríklad aj Vodného sveta, dopadla veľmi solídne. Problémom sú v podstate len niektoré wtf momenty nehodné takéhoto veľkého filmu. Ono sledovať The Tomorrow War je jedna veľká zábava od začiatku do konca. Facepalmov je ale stále dosť na to, aby som nešiel s hodnotením vyššie. Záverečný survival súboj nám ukazuje, že emzáci sú vlastne veľmi jednoducho poraziteľní, stačí zopár riadnych úderov päsťami a v správny moment použiť nožík. Trochu to devalvuje predchádzajúci dej, ale ak bolo zámerom aj sebazhadzovačstvo, tak prečo nie. Na veľkom plátne by to bolo asi za štyri. Pratt je sympoš, Yvonne okrem toho aj hát, ale oproti Cruiseovi a Blunt sú, podobne ako aj celý film voči The Edge of Tomorrow, mierne béčkoví. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Trailery až tak dobré neboli a ako divák som sa už v poslednej dobe naučil od väčších filmov radšej veľa nečakať, ale toto je teda mimoriadne prekvapenie a pre mňa s prehľadom najlepší blockbuster za posledné dva, tri roky. Zápletka ako celok zase až tak dobre neposobí, jasné, mimozemské invázie a aj cestovanie v čase mám rád, ale to verbovanie úplne neschopných civilistov do takejto operácie, kedy by urobili viac škody ako úžitku som moc nepobral, ale dá sa cez to preniesť, keďže ten scenár nejde zase až v tak bežných koľajach, ako je to v tomto žánri zvykom a dokáže aj trochu prekvapovať. Nie niečím originálnym, film si vlastne len vypožičiava z iných filmov, ale skôr zaujímavo zvolenou kombináciou. A všetko tu funguje, aby to jeho úroveň len povýšilo. Prišlo mi to ako návrat to deväťdesiatych rokov, kedy to všetko ešte fungovalo, žiadne byť za každú cenu cool a hláškovať aj v tých najhorších chvíľach, ale normálne seriózne prevedenie, kedy skutočne aj o niečo ide. Postavy sú perfektné, Chris Pratt je ten správny sympaťák, ktorý nepotrebuje byť hrdina, ale chce hlavne chrániť svoju dcéru, celá táto rodinná línia je tu perfektne vymyslená a emócie fungujú, Yvonne Strahovski je ešte lepšia a spoločne tu vytvorili skvelé akčné duo. A tie vedľajšie postavy mi tiež nijak nevadili. Akcia je špičková, nádherne zostrihaná a prehľadná, žiadne schovávanie sa v tme, ako je to v blockbusteroch posledných rokov zvykom, ale všetko je krásne na dennom svetle alebo aspoň v prehľadných interiéroch. Akcia ponúkne niekoľko rozmanitých a celkom neopozeraných lokácií, funguje v tom veľkolepejšom meradle, ale aj komornejšom, prakticky až hororovom štýle, čo ma teda prekvapilo a občas sa dokonca prepne až do takého beznádejného módu, kedy je skutočne všetko stratené. A k tomu samozrejme celý ten military štýl, ktorý milujem, takže neustále niekde jazdia hummery, poletujú vrtuľníky alebo štíhačky a ťažké guľomety sú poslednou záchranou. Tu je všetka akcia špičková. A dokonca je na rating až prekvapivo drsná. Veľkým prekvapením sú aj monštrá, ktoré sú ozaj odporné a poriadne nepríjemné a ten zánik ľudstva sa pri nich dá aj celkom veriť. Režijne tu nemám absolútne čo vytknúť, veľký rozpočet je vidieť, efekty sú kvalitné, často sa využívajú reálne lokácie, čo už dávno nie je taká samozrejmosť a hlavne všetko funguje, emócie, sympatie k postavám a aj napätie, tu som maximálne spokojný. Takže The Tomorrow war už podľa mňa lepšie dopadnúť nemohlo, práveže som dostal ešte omnoho viac, než som očakával aj v tých najoptimistickejších predstavách. A síce sa toho asi nedočkám, ale pokračovanie by som bral hneď. 88% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem měl od filmu dost odlišná očekávání. Dostal jsem něco úplně jiného, než jsem doufal. Moc nemá smysl přemýšlet nad nedostatky filmu, protože pak by ho člověk asi musel vypnout. Pokud přijmeme všechna pravidla tohoto světa, tak se to dá jakž takž užít. Akce je slušná a potvory taky. Líbilo se mi, že je ukázali celkem pozdě a přišly mi docela originální. Děj se odehrává v blízké budoucnosti, kam zavítají lidé z doby za 30 let. Oznámí jim, že Země je ve válce s mimozemšťany a oni potřebují pomoc. Nabírají nejen vojáky, ale vlastně kohokoliv. Chris Pratt je jako bývalý voják taky vybrán. V budoucnosti se dostává do akce a zjišťuje, že to teda opravdu není žádný med. Proběhne nečekané setkání s jeho dospělou dcerou a trochu se tlačí na emoce. Film je ale na toto moc dlouhý, takže si užijeme poté ještě další cestování časem a boje s mimozemšťany. Škoda těch děr, jinak bych si to asi užil víc. I obsazení je celkem slušné. "Potřebujeme experta na sopky." ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film by vyroben společností Paramount pro kina, ale díky viru covid-19 ho Paramount prodal Amazon Prime Video za 200 milionů amerických dolarů. (JasonCZ)
  • V čase cca 0:06:45 je vidět fotbalový zápas, kde žlutí útočí. Útočník Peralta s číslem 18 už je evidentně za polovinou hřiště (za středovým kruhem, který je vidět i za jeho zády). Pak ale přichází střih (efekt příchodu bojovníků z budoucnosti) a je vidět, že tento hráč se ke středovému kruhu teprve blíží (přímo v středovém kruhu dochází ke zhmotnění bojovníků budoucnosti). (HonzaR.)
  • Natáčení začalo 1. září 2019 a skončilo 12. ledna 2020. Natáčelo se na Islandu a v Atlantě. (SONY_)

Související novinky

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

Reklama

Reklama