Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (332)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dokonalá labutí píseň legendárního seriálu, v níž El Camino začíná přesně tam, kde "Breaking Bad" před sedmi lety skončil. Díky práci maskérů, kulisáků a lokacím tedy máte pocit, že se čas na oněch sedm let zcela zastavil, aby pak následně mohl pokračovat dále díky režisérovi Vince Gilliganovi a jeho vizi. Celý snímek je prodchnut atmosférou tolik známou ze seriálu, že každý malý "easter egg" ve Vás bude probouzet euforii a chuť se na "malé perníkové dobrodružství" Jesseho a Walta kouknout znovu. Ve finále tedy dostaneme skvěle napsaný epilog, který nezasvěceným neřekne vůbec nic, nicméně k fanouškům bude promlouvat díky celistvému příběhu a známým postavám, jejichž osudy se zde završují způsobem, jaký jsem si před sedmi lety jen těžko dokázal představit. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. Výborná práce! (Netflix) „I was thinking about that thing you said about the universe. Going where the universe takes you? Right on. It's a cool philosophy.“ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Solidní dovětek k nejlepšímu seriálu všech dob. Thrillerový slow-burner, pomalu odkrývající potřebné informace (neustále víme méně než protagonista), v němž jeden perfektní záběr střídá další a každému kroku pokračující kalvárie Jesseho Pinkmana se (konečně) dostává luxusního prostoru. V podstatě jde v duchu seriálu o několik delších scén soustředěných na zachycení určitého procesu, se znamenitě budovaným napětím a často nečekanou pointou (související právě s oním dávkováním informací a naší nejistotou, kdo blafuje). BB univerzum film zásadně nerozšiřuje, ale coby dodatečné uznání Pinkmana jako skutečného tragického hrdiny seriálu naplňuje svou ambici výborně. Mj. zásluhou vyprávěcí struktury přepínající elegantně mezi minulostí a přítomností. Kromě vyprávění o zoufalé touze po úniku (a nemožnosti návratu) sledujeme převážně melancholickou, ale místy zároveň hodně vtipnou rekapitulaci toho, kterak Jesseho setkání s Heisenbergem nejdřív naplnilo nadějí a posléze jej o veškerou naději připravilo. Jestli jste BB neviděli, moc vám to zřejmě neřekne. Jestli ano, množství odkazů k seriálu (vizuálních, dialogových, situačních) vás rychle dostane do rauše. 85% ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování seriálu Breaking Bad, které dále rozvádí příběh Jessieho po jeho útěku ze spárů jeho věznitelů. Proč se Gilligan po tolika letech rozhodl pro sequel? Peníze? Ze sledování jsem neměl pocit, že by tohle muselo být něco, co potřeboval nutně sdělit obecenstvu. Spíš je to zbytečně natahovaný příběh (původně se mělo jednat o max. 30minutový filmeček). Kdyby se ve filmu aspoň dělo něco zajímavého, ale děj je unylý a nudný, jako kdyby neměl Gilligan na starost scénář a režii. Veškeré napětí je to tam, protože víme, že Toddovi se nic nestane a Gilligan by si určitě nedovolil, aby policie chytila ani Jessieho. Vzhled Todda je do očí bijící, za těch pár let neskutečně přibral. Vůbec jsem si neuvědomil, že jsem na něj vlastně pár dny před zhlédnutím El Camina hleděl skoro dcě hodiny v kuse v jiném filmu – I am thinking of ending things, kde byl k nepoznání (očividně přibral mnohem víc). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Seriálový epilóg. Určite nedosahuje jeho úroveň, istá pasáž mi pripadala nedokončená a taktiež použili tvorcovia príliš veľa vaty... Pravdou je, že film ponúka aj zapamätania hodné scény, keď sa začne niečo diať, má to spád a veľmi dobre sa na to díva. Sledujeme mikro príbeh Jesseho Pinkmana a jeho snahu začať nový život, na ktorý potrebuje prachy a jeho predstaviteľ Aaron Paul bol opäť v dobrej forme. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

El Camino pokračuje přesně tam, kde seriál skončil. Bez zhlédnutí seriálu na to nemá moc smysl koukat, protože spousta událostí navazuje na seriál a i když jde část původních událostí z příběhu trochu domyslet, stejně z toho nebudete mít takový zážitek, jako když znáte seriál. Je to takový jeden dlouhý díl, kvalitou srovnatelný se seriálem. Jen to nemá takový účinek, jako když vidíte celou jednu sérii seriálu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • V úvodu filmu je na některých záběrech vidět restaurace Twisters. Právě tato restaurace byla v původním seriálu použita jako restaurace Los Pollos Hermanos. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama