Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborne! Seth Rogen je pravidelne zárukou kvality (až na zopár výnimiek), a tento uhorkový film bol skutočne vydarený. Samozrejme, v prvom rade je v popredí prevažne tá komediálna esencia, no popri tom je tu prítomný aj akýsi rodinný rozmer, ktorý pôsobí rozhodne priaznivo. Seth zvládol dvojrolu výborne, páčil sa mi ten kontrast maniérov v rozmedzí 100 rokov, ktoré tvorili jadro väčšiny dôvtipných scénok a rozhovorov. Tie naschvály boli občas trochu zbytočne prehnané a za hranicou, ale na druhú stranu chápem, že jedine takto sa dal dej držať v nejakom poriadnom spáde. Takže v celkovom merítku viacmenej spokojnosť. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je sympaťák a námět tohohle filmu mi přišel opravdu zajímavý a zábavný, a tak jsem se zhlídnutím dlouho neváhal . Rogen ve své dvojroli je opravdu sympatický, i když v průběhu filmu je čím dál víc zjevný, že jako starý morous z neexistující evropské zemičky je mnohem přesvědčivější než jako hipster-mileniál, co vyvíjí aplikace na mobil. Občas je to až zvláštní casting a skoro jsem si až přál, kdyby se vykašlali na tu dvojroli a mladého Greenbauma hrál někdo jiný. Starý Greenbaum je ale super. Film si nehraje na bůhvíjakou realističnost, takže se třeba nikdo dvakrát nepodivuje nad tím, že mezi nimi žije resuscitovaný chlápek z dávné minulosti. Hlavně u první poloviny to vůbec nevadí, protože v ní jde spíše o různé vtípky. Často si American Pickle utahuje z dnešní společnosti. Později je ale film přeci jen trochu zjednodušující a ne příliš chytrý. Greenbaumové se (kvůli docela pitomosti) pohádají a dělají si naschvály. Tady má být film i dojemný a trošičku je, ale o žádnou velkou "dramedy" se rozhodně nejedná. American Pickle je nakonec spíš průměrnější komedií, která je místy sympatickým filmem, ale nejedná se o nic, co bych někomu chodil nadšeně doporučovat. (6/10) ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

An American Pickle nemá jenom zábavný překlad (=nakládačka), ale nakonec je i zábavným filmem sám o sobě. Seth Rogen v jeho dvojroli je skvělý, ostatně jako vždy, už je to takový pro mě "otec komedií", protože tenhle žánr mu jednoduše nejvíc sedí. Pokud by se udělovala cena za nejvíce absurdní film, je tady jasný vítěz. Člověk, který se vzbudí v budoucnosti ze sudu s nakládanýma okurkama a snaží se rozjet okurkové impérium je prostě geniální nápad. Do toho soupeření se svým pravnukem o to, kdo druhého ze hry dříve vyřadí, spousta hlášek, vtipů a dalších bizárních situací a světe div se, ono to bohatě stačí. Celý film je třeba brát s obrovskou nadsázkou (genderová konference, celé město pojídající okurky...), ale já jsem se královsky bavil i přesto, že příběh je bezduchý, ke konci dost sentimentální a zbytečně se občas snaží poučovat. Díru do světa film neudělá, ale zábavu určitě zajistí, takže fanoušci parodií/Sandlerovek by vyloženě zklamáni být neměli. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První filmová vlaštovka od HBO Max a mně udělala docela radost. Setha Rogena jsem dříve moc nemusel, ale postupem času jsem mu přišel na chuť a celkem mě nalákal premisou uvězněného žida v láku od okurek. Tak pitomý však zbytek filmu není, naopak je to docela střízlivá sonda člověka v době, kterou vůbec nezná a první hodina pro mě byla velice příjemná. Pak to jde trošku dolů, ale i tak bych dal Rogenově dvojroli pohodových 7/10. Má to mnoho hezkých a silných momentů a i se zasmějete. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to zadna katastrofa. Je to vic zabavnejsi nez dobre natocene. Ale to je prave to, ze komedie nikdy nemuze byt jen z pulky dobra. V centru je mezigeneracni konflikt. A socialni, nabozenske a rodinne komentare. Satira je obcas kousava a jedovata. Je to takove sladke. Imitace chuti neceho ryzejsiho a dokonalejsiho. Spise predkrm nez hlavni jidlo. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Plagát k filmu bol nafotený fotoaparátom z 19. storočia. (dwdb)
  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)
  • Keď Ben (Seth Rogen) spadne na lúke a Herschel (Seth Rogen) mu obväzuje ruku, v prvom zábere je ruka špinavá od blata. V ďalšom zábere obväzovania je ruka úplne čistá. V nočnej scéne už Ben ruku nemá zranenú. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama