Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne príjemné prekvapenie bez zvyčajného politického podtextu, konflikt v Sýrii vykreslený v celej svojej nezmyselnosti so zbytočnými stratami na ľudských životoch ľudí všetkých vierovyznaní so síce prehnaným hrdinom, ale vojnové filmy sú aj o tom. Váhal som medzi troma a štyrmi hviezdičkami, nakoniec práve odosobnenie režiséra sa od akejkoľvek korektnosti a hľadania príčin rozhodlo že hodnotím zhovievavejšie ako inokedy. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu na rozpacích jak moc, nebo málo mě dokázal tento film dostat. Rozhodně bych ho nesnižovala, protože  vypovídá své za odpůrce ISIS, autentické kulisy také dokreslovaly zkázu a zmar a to, že SWAT těchto statečných přestal poslouchat oficiální rozkazy a vrhl se na cestu pomsty za rodinné příslušníky...má také hodně do sebe i když to byl podle všeho boj s Kyklopem, protože se jejich stavy povážlivě během cesty k pomstě a osvobození hodně ztenčí. ()

Reklama

Sayge 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem docela zklamán i přesto, že jsem od Mosulu ani moc nečekal. Akce se vyhýbali jak čert kříže a nežli válku, připomínala spíše zápas z CSka s polovičním počtem hráčů. Chybělo tomu napětí, brutalita, pořádný zvuk střelby a výbuchů, chaos, zajímavé postavy a epičnost. Co tomu zůstalo ptáte se? Vlastně ani nevím, stísněný prostor postranních uliček města dodával pěknou vizuální atmosféru a velmi se mi zalíbilo, že někoho napadlo přihodit tam i menší, nechtěnou střelbu do vlastních řad, což se často nevídá kupodivu. Postavy vzhledem k tomu, že byly absolutně nezajímavé, mohly v klidu umírat jak se jim zachce, aniž by mi to rvalo srdce a skvělé je, že přesně to se taky dělo. Skupinka SWAT řídla jeden po druhém už od začátku, což alespoň udržovalo film v běhu a když už nepotěšil, tak aspoň uběhl rychle. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pomerne dosť autentická strieľačka v reálnom prostredí. Nečakajte plodné dialógy. Proste niekto chcel, aby divák pocítil ako sa dá “žiť”. Vyšlo to bohužiaľ iba čiastočne. Vydarila sa atmosféra, boje, skvelý je originál arabský jazyk. K dokonalejšiemu precíteniu utrpenia to chcelo detaily. Proste iba neodvrátiť kameru, keď režú hlavu, napríklad. Chceli nám ukázať utrpenie, zlo a smútok a chceli to zrejme autenticky, tak netrebalo cuknúť za päť dvanásť. Napriek tomu ide o dobrú bojovku. Obzvlášť chválim kameru, lebo boje boli prašné, hlučné, dynamické, ale nie neprehľadné. Náboženstvo (akékoľvek) neprinieslo nikdy nič dobré. Zaslúžené 4. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběhově není Mosul žádné oscarové veledílo,ale za tu atmosféru všudypřítomného zmaru a deprese,rozbombardované město a permanentní nejistotu,kdy se nedá věřit nikomu a ničemu tomu tu čtvrtou hvězdu dám.Sice si velmi často stěžuji na ten náš středoevropský kocourkov,ale zaplať pán bůh za něj,protože žít v podmínkách jaké jsou k vidění v Mosulu je těžko představitelné.A to počítám s tím,že jakkoliv je ten filmový Mosul nekompromisní,drsný,špinavý a nebere zajatce,ten reálný musel být v oné době ještě o něco horší...70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama