Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

mortak 

všechny recenze uživatele

Článek v časopise NewYorker, podle něhož film vznikl, je naprosto dechberoucí. Bohužel Carnahanův scénář z něho udělal tak trochu generickou historku o tom, jak zkušený moudrý mazák učí mladé ucho bojovat. Chybí tomu strašně to zasazení do bitvy o Mosul, tak jak ho najdeme v novinovém článku. Carnahan jen vybral určité motivy a příhody (třena kuvajtskou soap operu), ale nedokázal (a ani s malým rozpočtem nemohl) ukázat celou tu hrůzu v Mosulu. Proto jen solidní tři hvězdy. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Momentálně prožívám lehký irácký období a odbodí boje proti islámskýmu státu :o). Né, že bych teda zrovna s Okamurou bránil hranice před nátlakem uprchlíků :o), ale spíš sem viděl za poslední tejden 3 filmy s podobným jarabáckým tématem. Tenhle na mě neudělal tak velký dojem jako Základna. Tady je to takový celý slabší. Scény jsou sice uvěřitelný, ale není to uplně vončo . Nějak mi taky hrdinové nepřirostli k srdci. Každopádně respekt před tamní SWAT, kteří těm zlejm celkem obstojně zabíjeli kamarády. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pomerne dosť autentická strieľačka v reálnom prostredí. Nečakajte plodné dialógy. Proste niekto chcel, aby divák pocítil ako sa dá “žiť”. Vyšlo to bohužiaľ iba čiastočne. Vydarila sa atmosféra, boje, skvelý je originál arabský jazyk. K dokonalejšiemu precíteniu utrpenia to chcelo detaily. Proste iba neodvrátiť kameru, keď režú hlavu, napríklad. Chceli nám ukázať utrpenie, zlo a smútok a chceli to zrejme autenticky, tak netrebalo cuknúť za päť dvanásť. Napriek tomu ide o dobrú bojovku. Obzvlášť chválim kameru, lebo boje boli prašné, hlučné, dynamické, ale nie neprehľadné. Náboženstvo (akékoľvek) neprinieslo nikdy nič dobré. Zaslúžené 4. ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem docela zklamán i přesto, že jsem od Mosulu ani moc nečekal. Akce se vyhýbali jak čert kříže a nežli válku, připomínala spíše zápas z CSka s polovičním počtem hráčů. Chybělo tomu napětí, brutalita, pořádný zvuk střelby a výbuchů, chaos, zajímavé postavy a epičnost. Co tomu zůstalo ptáte se? Vlastně ani nevím, stísněný prostor postranních uliček města dodával pěknou vizuální atmosféru a velmi se mi zalíbilo, že někoho napadlo přihodit tam i menší, nechtěnou střelbu do vlastních řad, což se často nevídá kupodivu. Postavy vzhledem k tomu, že byly absolutně nezajímavé, mohly v klidu umírat jak se jim zachce, aniž by mi to rvalo srdce a skvělé je, že přesně to se taky dělo. Skupinka SWAT řídla jeden po druhém už od začátku, což alespoň udržovalo film v běhu a když už nepotěšil, tak aspoň uběhl rychle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som rozmyslal, ci su to relane ruiny alebo len kulisy. Je dost mozne, ze sa tocilo v realnom Mosuli a pekne to tam vyzera. Film je uplne bez znamych hercov alebo hereciek. Tvorcovia asi doma videli Black Hawk Down a tak chceli natocit nieco na ten sposob. Ruiny ma ale nebavili, ja mam rad, ked sa na sracky rozstrielaju uplne nove, najmodernejsie budovy : 55 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)

Reklama

Reklama