Reklama

Reklama

Raya a drak

  • USA Raya and the Last Dragon (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Kdysi dávno ve fantazijním světě Kumandry žili lidé a draci v harmonii. Kdykoliv pak zlověstné nestvůry nazývané Druuni ohrožovaly zemi, draci se pro záchranu svých lidských přátel obětovali. Nyní, o 500 let později, jsou tato monstra zpět a osamělá válečnice Raya, se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby vystopovala posledního draka a hrozivé Druuny zastavila jednou provždy. Během své cesty však zjistí, že k záchraně světa nebude zapotřebí jen dračího kouzla, ale především i důvěry. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 7

Recenze (290)

LND 

všechny recenze uživatele

Podobu Disney „princezny“ na sebe tentokrát bere Indiana Jones a musím říct, že jsem to žral od začátku do konce. Je až neuvěřitelné, kam se Disney dokázal posunout v akčních scénách a animacích. Hlavně voda a déšť, to je opravdu umění. Ohledně příběhu je pravda, že lze zhruba tušit, jak to dopadne, ale tak už to u filmů tohoto druhu bývá, že :) Film v žádné části neztrácí tempo a závěr je pořád patřičně kulervoucí. Nemám co vytknout. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Originálně neoriginální Disneyovka vystřelená přímo na VOD. Náročnějšího diváka by mohla poměrně zklamat, ale to jen za předpokladu, že klade nároky neúměrné spotřební hodnotě těchto animovaných filmů. Raya and the Last Dragon prezentují nový svět, který ale funguje podle osvědčené šablony a tak zde není nic vyloženě překvapujícího. Vše je avšak tam, kde má být. Jediná výtka může směřovat k neustálé recyklaci osvědčených postupů. To ale dětské publikum s klidem promine a já vlastně také. Velmi povedený animovaný film. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, ale mali by sa na tejto platforme zaviesť nejaké pravidlá, ktoré by uľahčili orientáciu aj medzi komentármi. Buď nechajte na príspevok nejaký obmedzený počet znakov, alebo dajte možnosť ignorovať komenty užívateľa. Lebo v opačnom prípade tu bude jeden sebastredný sopľoš v kuse spamovať celú stránku svojim brutálne fundovaným komentárom, ktorý do konca neprečíta ani on sám, veď má vždy dve, tri, štyri aj päť strán. Ešte aj na konci dá sedem bodiek, aby sme všetci vedeli, že jeho blahorodie ešte nevyčerpalo všetky myšlienky. Ja osobne som radšej za niečo stručné, jasné a podľa možností vtipné, ale nie nič nehovoriace traktáty, ktoré sa v bezmyšlienkovosti tak strácajú, že sa v tom hustom texte nachádza ešte nepreberné množstvo zátvoriek a dovysvetlieviek, konkrétne pri tomto komentári študáka z okolia Chumotiva to bolo 9 zátvorkových vedeckých analýz! K filmu resp. rozprávke môžem povedať toľko, že nebola zlá, no v poslednom čase sa natočilo mnoho lepších a hlavne mi vadí ten kolorit, všetko je nejak strašne modrasté resp. až príliš modré, a preto ten dojem z animácie nestál za veľa. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Krásne animovaný film. Skoro sa až zdá, ako by sa Disney svojim prvým animákom reprezentujúcim juhovýchodnú Áziu chystal skôr na staršieho diváka než na najmenšie deti. Šikovne kombinuje roztomilé postavičky s vážnejšími emóciami a témami xenofóbie a straty blízkych, pričom detské i dospelejšie aspekty sympaticky a umne zvažuje. Vážnejšie momenty podáva s jemnou poetikou, aby deti nevydesil a hravejšia scéna zase nie sú prvoplánovo hlúpučká, aby dospelých nenudila. Snímka je plná akcie, farieb, ale napriek tomu zodpovedá o vzájomnej tolerancii medzi obyvateľmi roztrúseného kráľovstva a snahou jednotiť ich, dosiahnuť ich odlišnosť. V kombinácii s čiastočnými akčnými scénami s prepracovanou choreografiou i dynamikou a svižným tempom vyprávanie s dospelým doprovodom malých ratolestí určite nudiť nebude. (2.12.2021) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně i hudebně úchvatná fantasy pohádka inspirovaná asijskými zeměmi a mytologií. O fous dospělejší, než je zvykem, se sympatickou hlavní hrdinkou (a dračicí s vychlastaným hlasem) a hodně originálním settingem. Vedlejší postavy už mě oslovily o poznání méně. Příběhově je to taková klasika - trocha akce, trocha humoru a na závěr nějaké to dojímání. Pravda ovšem je, že v úvodu působil film o poznání ambiciózněji, než jaký byl nakonec samotný výsledek. Co ale Disney umí je práce s citovou stránkou. To se povedlo i tady - konec je náležitě působivý a dojemný přesně tak, jak to mám rád. Velký podíl na tom má určitě i překrásný soundtrack, který si určitě ještě později poslechnu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • V celém filmu najdeme pouze jedinou zpívanou skladbu, která je v závěrečných titulcích. Jedná se tak o patnáctý film studia Disney, který netypicky postrádá muzikální složku. (Najlvin)
  • Raya je první Disneyovská princezna z jihovýchodní Asie. (Marcos22)
  • Jedná se o vůbec první celovečerní film studia Disney, který vlivem pandemie covid-19 vznikal celý na dálku. Kompletní animace i natáčení dabingu probíhalo u tvůrců doma, takzvaně „homeoffice“. Na produkci filmu se tak podílelo více než 400 domácností. (Najlvin)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama