Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejné vyšetřování poškozuje image miliardáře, který sám vytvořil módní průmysl. Aby zachránil svou pověst, rozhodne se vrátit zpět pomocí vysoce medializované a extravagantní oslavy svých 60. narozenin na řeckém ostrově Mykonos. (mokelembembe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hranici mezi lehkonohou satirou zbohatlického života módního magnáta a polopatickou kritikou vykořisťování levné pracovní síly (šiček) v zemích třetího světa film překračoval tím častěji, čím víc z kariéry tvrdého obchodníka (přesný Steve Coogan) odhaloval. Reportážní sledování, přímo zpovídání postaviček z jeho blízkosti či minulosti, popř. ochomýtajících se u příprav spektakulární oslavy narozenin, také vykazovalo mezery (zejména v soustředěnosti a "tahu"). Nepřimělo mě ho nenávidět, tudíž ("manipulativně zasloužený") konec nemůžu omluvit. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Novej film Michaela Winterbottoma angažovaně na téma "při příští návštěvě H+M se propadnete hanbou." Taková komorní verze textilního Vlka z Wall Street + něco z altmanova Pret-A-Porter. Hlavní hrdina (Steve Coogan se zářivým umělým předkusem tu vypadá ještě o trochu víc nesympaticky, než normálně) se připravuje na obří oslavu svých 60tin na řeckém pobřeží (ano, budou tam i uprchlíci) v antickém stylu (ano, bude tam paralela k otroctví). Dobrý bylo, jak jedna z hrdinek popisovala spáchání zločinu jako několik separátních akcí, které na sebe sice navazovaly a vedly k jeho spáchání, ale jí to tak nepřipadalo a necítila vinu. Což se odkazovalo na to, když tam u soudu řešili, zda má konečnej prodejce zodpovědnost za to, v jakých podmínkách a za kolik peněz se to jeho oblečení šije. ()

Reklama

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Greed je nesympatický chlapík, usměvavý, bohatý, umanutý, ješitný, rozvedený, znovu ženatý, náročný, v módní branži a s modelkami podnikající a na laciné práci stojíci, prostě taková ta běžná hromada nesympatií hodných důvodů. Žádný div, že ho skromné pohledné zahraniční děvče, kterou zaměstnává, v soucitu s lacinou pracovní zahraniční silou roztrhá na kusy lvem její rukou puštěným z klece. Fakt. Čímž přijde o svou práci, kupodivu ale přijme jinou ve stejném oboru, jen horší a hůř placenou, přesně takovou, kvůli které pustila z klece lva. Ti, kteří kupují levnou módu z levné pracovní síly, přežili. Režírující scenárista Michael Winterbottom se s pomstou hamižnému trefil publiku do černého, jeho mstitelka ale kvůli tomu musela minout a na rozdíl od něj dopadnout zle. P.S. To je zpráva o příběhu, ne o filmu z něj. MacGuffin Angus ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrá satira nie je zlá. Ale táto miestami prechádza zbytočne až do príliš veľkého absurdna. Ale inak kostra príbehu nebola vôbec na zahodenie a v kombinácii s dômyselným britským humorom to malo vcelku vysoký potenciál na kvalitný filmový zážitok. Bohužiaľ, potenciál zostal nenaplnený a celé mi to prišlo také absurdné, až kvalita klesala kdesi pod hranice priemeru. Škoda, čakal som viac. 2* ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Mix mocumentary a dramy z prostredia vykoristovatelskeho modneho kapitalizmu v ktorom nedominuju sikovni self-made miliardari ale opovrhnutiahodni zlodejickovia a podvodnici. Osobne ma ta socialna obzaloba nejak neoslovila ale v kocke to je predsa len putavo vyrozpravane. Ako jednoduchy film na odreagovanie resp. starter diskusie urcite odporucaniahodne. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama