Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (349)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bojím se jestli se nám do příštího filmu Russell vůbec vejde. Vyšinutý je takovou tou výživnou jednohubkou, která umí být správně napínavá, dodá nám zajímavého záporáka a tentokrát i mírně sympatickou hrdinku, která udělá samozřejmě chybu, jenže v ten moment ještě netuší jak moc za ni bude muset zaplatit. Tyhle malé thrillery rozhodně můžu. Je to na jedno podívání a nemusí se u toho přemýšlet. Churstyn tady správně poznamenal, že se jedná o Stopaře ve volném pádu. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podobné jednohubky můžu. Tahle je navíc solidně brutální. Troubení, problikávání, gestikulace a nadávky. Spirála agresivity za volantem roste. Mnozí šoféři mají falešnou představu, že musí vychovávat nebo trestat ostatní řidiče za jejich chování. Přitom jedna negativní akce často vyvolá další reakci. Stejně nepřátelskou. Aneb béčko, které tahá do slušných čísel ufuněný Russell Crowe a jeho nekompromisní kroky. Nejprve se v nás ovšem tvůrci snaží vzbudit sympatie k hlavní hrdince. Docela marně. Soudí se s exmanželem, má nemocnou matku, má problémy v zaměstnání, nestíhá odvézt syna do školy a celkově má s dochvilností velké problémy. Navíc chytla ranní špičku se vším všudy, kdy na semaforu před ní stojí řidič, který zřejmě čeká, že zelená bude ještě zelenější. A na problém je zaděláno. Ač je úvod věnovaný mladé matce a jejím blízkým, hodinka uplyne zatraceně rychle. Sice zná poznávací značku jeho auta a telefonní číslo jeho mobilu, na policii se ovšem obrátí zoufale pozdě. U Crowea pak zase chybí nějaké hlubší vysvětlení (ano, přišel o práci i manželku), jeho agresivita eskaluje zatraceně rychle. Navíc na režisérské židli neseděl nikdo, kdo by vytasil psychologicky propracovanější thriller. Nicméně své momenty má a mně to stačilo. O žádný novodobý Spielbergův Duel se samozřejmě nejedná, nicméně mi výsledek lehce připomněl jiné dvě jednohubky, v obou shodou okolností hraje Halle Berry: Tísňová linka a Na doraz. Takový místy hodně naivní vztyčený prst před rostoucí agresí ve společnosti. Nicméně závěr bych aspoň o pět minut prodloužil. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kvůli faktu, že jsem se do filmu vrhl až s dvouměsíčním zpožděním, jsem byl zásadně ovlivněn tím, že nemám čekat moc a bude se jednat o přestřelenější a hůře natočenou verzi skvělého Volného pádu. Takže mě obrovsky překvapilo, že jsem se u filmu vlastně bavil celou dobu a díky tomu, jak je to nepříjemně a hekticky sestříháno, jsem vlastně ani neměl prostor se nudit. Hlavním důvodem, proč jsem se do Vyšinutého pustil (a byl jsem před tím varován), je Russell Crowe, který je u tohoto malého produkčního studia možná tak trošku omylem (spíše než prachy se mu fakt musel líbit scénář), ten je tu však ale správně maniakální a budete z něj mít respekt snad jako z nezastavitelného Terminátora (samozřejmě v kontextu toho, že do něj smolařka Caren Pistorius nevypálí tolik kulek). Hodnocení nakonec také není tak bídné, jako bývaly recenze, takže to zkuste...70% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Thriller, který pěkně napínavě utíká. Kašlete na přemoudřelé komentáře o málovrstevných a  nedostatečně prokreslených postavách a motivech. Jasně, že jsem si párkrát řekl, co to tam zase nelogicky blbnou. Ale Russell hraje vyšinutého pěkně (trochu vzpomínka na "Volný pád", který je přece jen o level, dva levely, uvěřitelnější, originálnější) ale hlavně to nenudí a bavilo mne to sledovat i do očekávaného finále. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto má rád tieto "takmer real time" thrillery, nemal by byť sklamaný. Na druhú stranu ale ťažko bude ohúrený, originálneho tu vážne veľa nie je, ono aj tá myšlienka už bola spracovaná vo Falling Down a dokonca lepšie. Z Crowea ide vážne strach, čo už ale ani nie je dané ani tým, akým dobrým hercom je, ale skôr tým, ako sa tento chlapík rokmi spustil. Každopádne tu zastupuje všetkých štyridsiatnikov a päťdesiatnikov, ktorým sa prácne vybudovaný život vymkol nečakane z rúk, i keď drvivá väčšina podobne "postihnutých" mužov sa dokáže ako tak ovládnuť, keď príde na lámanie chleba. Film má slušný spád, len je lepšie sa nechať príbehom len tak unášať a nesnažiť sa premýšľať nad vecou pomocou elementárnej logiky, to by ste mohli rýchlo naraziť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama