Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (349)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe umí výborně ztvárnit vyšinuté blázny až jsem na konci váhal, zda neudělit 4 hvězdy. Ale když jsem si film v hlavě ještě jednou procházel a přehodnocoval, nenašel jsem v něm nic, co by bylo schopné zaručit tak vysoké hodnocení. 65% PS: Russell již vypadá úplně jako Goodman. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bojím se jestli se nám do příštího filmu Russell vůbec vejde. Vyšinutý je takovou tou výživnou jednohubkou, která umí být správně napínavá, dodá nám zajímavého záporáka a tentokrát i mírně sympatickou hrdinku, která udělá samozřejmě chybu, jenže v ten moment ještě netuší jak moc za ni bude muset zaplatit. Tyhle malé thrillery rozhodně můžu. Je to na jedno podívání a nemusí se u toho přemýšlet. Churstyn tady správně poznamenal, že se jedná o Stopaře ve volném pádu. 55% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe sežral všechny prachy vydělaný svými předchozími hereckými úspěchy. A tak sledujeme, kterak dvou set kilový gladiátor řádí ulicemi v touze zařadit se po bok Nicolase Cage nebo Bruce Willise. V rámci magorů těžká váha. Unhinged se sice místy docela snaží a třeba z hlediska technickýho to není vůbec zlý, scénář je ale směšnej ve všech chvílích, kdy má přijít na řadu logika... A to je sakra často! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Akční road thriller o narušeném chlapovi, který nemá co ztratit, a tak se rozhodne na své konečné cestě zničit život řidičce, která jej v zácpě vytroubila. Skoro až do konce našlapaná jízda plná překvapení a moje tepovka skákala jak na horské dráze, protože budování napětí je jednou z největších předností filmu. I když se Unhinged nevyvaroval pár klišé, místy se postavy chovaly hloupě a ne vždy byly dialogy úplně vyšperkované, přesto se zde objevily hodně nečekané, kvalitní a zapamatovatelné momenty, body count byl slušný, bouraček víc jak v Kobra 11 a vraždami a násilím se celkově nešetřilo (mlátičky tlustá gorila vs. hlavní herečka byly dost drsné a filmaři se nebáli ji dát nějaké ty kopance a pěsti, a to se často nevidí). Caren Pistorius byla příjemná změna oproti mainstream hollywoodským herečkám a Russel Crowe se nám posledních pár let nepozorovaně ládoval cheeseburgrama a pivkem a hezky nám zfotrovatěl, ale role sadistického psychopata se zhostil nádherně a já mu za výkon doslova tleskám. Ve výsledku je to nervydrásající thriller oživující mrtvé kinosály, který se až moc okatě snaží kritizovat současnou dobu, lidi závislé na mobilech a rostoucí agresi za volantem, ale s přivřeným okem má vlastně pravdu a prostě se na něj dobře dívá. I přes nedostatky je to jeden z těch filmů, které si člověk rád pustí znovu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V pohodě koukatelná jednohubka, ve které vystresovaná holka zatroubí na maníka, který zrovna podpálil barák i se svojí ex. Nic nápaditého, nic nečekaného, ale díky krátké stopáži film šlape, Crowe se svojí rolí baví a Caren Pistorius se dá bez problémů fandit. Na to, že se film odehrává převážně na silnicích, bych sice uvítal drsnější výbušnější autohoničky, ale co už. Spokojenost. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)
  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama