Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (349)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Uražený tlouštík proti nezdvořilému světu... Přiznejme si to rovnou, bez držitele Oscara Russela Crowa by ten film stál za prd. S Russlem, který zapaluje muže, kope ženy a škrtí děti je to docela zajímavé. Díky skromné délce to celkem uteče a většinu času divák stráví vymýšlením příběhových variant, které by byly originálnější. A otázkami... Nemohla být ta máma víc nesympatická? Nemohl Borte natočit honičky dynamicky a pohrát si s paranoiou? Proč na to Russell sakra kývl? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bez démonického Russella Crowea poloviční thriller, takhle ale zatraceně výživný teror v podání jednoho z nejlepších herců své generace. Jasně, v jádru je ten film pořád béčko, přesto jsem se několikrát nachytal, jak kroutím hlavou nebo rovnou zírám s otevřenou pusou na bezprostřední brutalitu a násilí, která ve filmu pravidelně probíhá. Pekelné dění navíc zdobí celková nepředvídatelnost hlavního padoucha, který by tváří v tvář například takovému Jokerovi nejspíš hodně rychle ukázal, že pomalování šašci vůbec nemají ponětí, co to znamená mít špatný den. Film tak vlastně sráží jen nevýrazná protagonistka, příliš očividná snaha diváka vodit za ručičku (celá ta Čechovova zbraň převlečená za telefon hlavní hrdinky byla TAK. EXTRÉMNĚ. ZBYTEČNÁ.) a možná až příliš rychle finále. To bych si totiž klidně dal ještě krvavější a vyhrocenější. Navíc se trochu peru s faktem, že ten film vysílá vyloženě špatné poselství - v Americe je nedostatek policistů, nábor nových trvá dlouho, doba je uspěchaná, všem může rupnout v bedně, a když někoho právem vytroubíte, tak je to vlastně špatně, protože mu tím dáváte signál, že je v pořádku vám dát lekci. Takže poučení je příště mlčet a raději šoupat nohama, protože systém vás neochrání a před problémy by se měly raději zavírat oči. Jakože what? Beru, že by se lidé k sobě měli chovat ohleduplněji, pokud chtěl ale film podtrhnout zrovna tohle, měl to asi udělat maličko jasněji. Nebýt Crowea, zůstal bych na 6/10, jeho výkon to táhne hrozně moc nahoru - nejen to, on dokonce fakt stojí za vidění. Míň jak 7/10 si tudíž tahle road rage noční můra nezaslouží. Autokino mimochodem nedoporučuju. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po 5 měsíční pauze opět v kině a Unhinged je příjemné překvápko. Unhinged je slušný Road Rage Thriller se zuřícím býkem Russlem Crowem, který má špatný den a jeho rage eskaluje do maxima při konfrontaci s drzou Caren Pistorius, která dostane takovou lekci do života, že toho bude litovat navždy. Russel pěkně přibral, ale je to neskutečné hovado, který likviduje nekompromisně každého, kdo se mu dostane pod pracky a při jeho násilných útocích, jsem měl obavy, zda nezboří i celý sál. Film je slušná adrenalinová jízda od začátku do konce, kde se ani na chvíli nepoleví noha z plynu, Russel hraje psychopata bezvadně, který budí respekt při každé scéně a potěší i nečekaně velký bodycount, který nemá daleko od dvou cifer a ještě k tomu je to moc hezké tvrdé Rko, což v kině vždy potěší. Příběh sice nepřinese žádný zvrat či překvapení a kdo je hnidopich, tak si pár logických chyb najde, ale já se bavil výborně a vydechl jsem až na konci a to mi v tomhle případě maximálně stačí. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Maximus Špekymus Dvoumetrákilus sice poctivě bere prášky ale co si budeme povídat, dle všeho mu jsou k hovnu a tak místo, aby se nad tak triviální věc jako je vytroubení, a následná neomluva, povznesl, tak mu mrdne až mu praskne cévka a začne dost trpce znepříjemňovat život naší hrdince. No a jelikož je to pořádnej kus zmrda, tak se mstí podobně jako moji soukmenovci - Nejdřív chce vybít všechny co má ráda a pak jí nechat ať si užívá život v depkách nebo si to hodí sama. Musím uznat, že je dost vytrvalej a moc mu nedělá starosti, jestli ho někdo vidí, jak zabíjí chlapa v restauraci, nebo z někoho zrovna dělá Palacha. Prostě se za své činy nestydí a že je mu všechno u prdele vlastně krásně ukázala hned první scéna a jeho srovnání se s rozvodem. Když zrovna nepřejíždí lidi, nenutí kluka píchat svou snoubenku tak jak ještě nikdy a nebo neškrtí dítě kabelem, tak alespoň tříská ženský kladivem,či pěstma do ksichtu a občas se i usměje, aby nám ukázal, že ho to celkem baví a ve svém novém poslání, všechny rozjebat, se skutečně našel. Jelikož já sem hrdost sama, tak bych se tomu kokotovi taky neomluvila, tudíž by pak chudák Alík měl plný ruce práce, aby tu otylou svini, co už se nevejde do gladiátorskýho brnění, zlikvidoval nu a já bych si k srdci vzala ponaučení a příště se dalšímu magorovi za volantem omluvila a následně mu, s pokorným výrazem, již ve své rodné rákosničtině řekla, že je beztak pračůrák a mrdám na něj. A to by byl kurva pech, aby mi rozuměl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe má už 56 rokov, takže sa na udržiavanie figúry už môže vykašľať, ale treba povedať, že mu v podstate tá nadváha pristane. A urobil dobre, pretože sa premenil v statného šialenca a opätovne potvrdil svoje špičkové herecké kvality. Výsledkom je celkom dobrý psycho thriller, kde vás bude srať len stupidita hlavnej predstaviteľky, ale aj policajta s mínusovým IQ, ktorý by netrafil ani sochu, keby stála pred ním na dva metre. No ten psychopat sa ozaj vydaril, na nič sa nehrá, neskrýva svoj stav ani na verejnosti, koná tak, ako sa na neho patrí, ako blázon. Russel to celé ťahal, tempo je rýchle, má to spád, hluché miesta tu nie sú, príbeh je síce jednoduchší, ale priamočiary, no a jednotlivé nehody a úmrtia boli natočené efektne. Silné tri hviezdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Tom Cooper (Russell Crowe) jezdí v šedém pick-up novějšího typu s poznávací značkou 711 TPX. (ČSFD)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama