Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (349)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Námět byl slušný, zpracování ale nevyšlo úplně tak, jak bych si představoval. Potěšil mě zejména herecký výkon Russella Crowea, kterému jsem bez potíží uvěřil, že disponuje hmotností porážkového pašíka. Příběh ubíhal ve velmi slušném tempu, já jsem se u něj po celou dobu bavil, ale s ubíhajícím časem mi stále více vadily díry v logice. Příliš jsem nechápal nečinnost policie; buď zase byli všichni policisté na lovu černochů, nebo došlo na BLM- oběti byly bílé, takže žádný spěch. Do toho zase došlo na padesátikilovou ženskou verzi T- 800, kterou by ale asi nezastavil ani hydraulický lis. Kdyby se scénárista víc snažil, klidně bych přitlačil na hodnocení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe je jen krok od toho, aby si ho diváci začali plést s Johnem Goodmanem. Z idolu dobyvatele kalhotek všech dámských konfekcí je v současnosti vyžrané monstrum, co dámám rozbije hrubě ciferník, navrch "terminátorským" stylem zdemoluje kolonu aut a plánovanou návštěvu očního lékaře raději odloží (viz závěr filmu). Caren Pistorius má nezvratný důkaz, že tomu tak skutečně je. Stačilo jedno nevinné zatroubení na tuhle nevrlou kreaturu hovící si ve svém pickupu a následná absence omluvy udělala své. Následuje v podstatě Volný pád roku 2020 s Russellem Crowem. Ten už rozhodně v budoucnu nemůže hrát sympatické maníky, s takto permanentně nasupeným ksichtem patrně nebude hned tak obsazen do bláznivé komedie. Tahle herecká poloha mu plně vyhovuje. Sálá z něj abnormální nenávist, že mu Caren Pistorius, hezká a pomilovánihodná, nepodrží. Režisér Derrick Borte natočil svůj nejlepší film. Od počátku nasadil svižné tempo, vše se odehrává za bílého dne a razí si neúnavně cestu asfaltem, kde pot i dech titulního maniaka divák pocítí skoro až fyzicky. Finální střet nemá náboj předchozí permanentní napínavé naháněné, což je velká škoda. Ovšem prst ženského pohlaví po tomhle nepříjemném (silničním) zážitku zůstane napříště raději na klitorisu než na klaksonu. Troubení se opravdu nedoporučuje. 9/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe má už 56 rokov, takže sa na udržiavanie figúry už môže vykašľať, ale treba povedať, že mu v podstate tá nadváha pristane. A urobil dobre, pretože sa premenil v statného šialenca a opätovne potvrdil svoje špičkové herecké kvality. Výsledkom je celkom dobrý psycho thriller, kde vás bude srať len stupidita hlavnej predstaviteľky, ale aj policajta s mínusovým IQ, ktorý by netrafil ani sochu, keby stála pred ním na dva metre. No ten psychopat sa ozaj vydaril, na nič sa nehrá, neskrýva svoj stav ani na verejnosti, koná tak, ako sa na neho patrí, ako blázon. Russel to celé ťahal, tempo je rýchle, má to spád, hluché miesta tu nie sú, príbeh je síce jednoduchší, ale priamočiary, no a jednotlivé nehody a úmrtia boli natočené efektne. Silné tri hviezdy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

R. Crowe poriadne pribral, ale seklo mu to aj s tými kilami navyše. Nie je to tak dávno keď bol jedným z najobsadzovanejších hercov a darilo sa mu točiť úspešné filmy. Film Rozzúrený považujem po dlhšej dobe hodný jeho účasti a talentu. Je to síce len taká thrillerová jednohubka, ale poctivo vtiahne do deja a je vidieť, že Crowe si tú rolu užil. Je dosť pravdepodobné, že si to užije i väčšina divákov. Nejaká podobnosť s filmom Voľný pád (M. Douglas) tu je, ale tam je iná kvalita. Aj tento film na tom mohol byť o dosť lepšie, stačilo pridať pár minút a rozobrať iba jemne naznačené problémy, ktoré Crowe v úvode evidentne mal. Trochu unáhlený záver tiež mohli trochu roztiahnuť. Väčšina v tom vidí priemer ja o čosi viac, navyše som si tú jazdu s Russelom celkom užil. 70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po 5 měsíční pauze opět v kině a Unhinged je příjemné překvápko. Unhinged je slušný Road Rage Thriller se zuřícím býkem Russlem Crowem, který má špatný den a jeho rage eskaluje do maxima při konfrontaci s drzou Caren Pistorius, která dostane takovou lekci do života, že toho bude litovat navždy. Russel pěkně přibral, ale je to neskutečné hovado, který likviduje nekompromisně každého, kdo se mu dostane pod pracky a při jeho násilných útocích, jsem měl obavy, zda nezboří i celý sál. Film je slušná adrenalinová jízda od začátku do konce, kde se ani na chvíli nepoleví noha z plynu, Russel hraje psychopata bezvadně, který budí respekt při každé scéně a potěší i nečekaně velký bodycount, který nemá daleko od dvou cifer a ještě k tomu je to moc hezké tvrdé Rko, což v kině vždy potěší. Příběh sice nepřinese žádný zvrat či překvapení a kdo je hnidopich, tak si pár logických chyb najde, ale já se bavil výborně a vydechl jsem až na konci a to mi v tomhle případě maximálně stačí. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)
  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama