Reklama

Reklama

Všichni ve městě mu vyhlásili válku. A tak začal bojovat... Navenek obyčejný muž jménem William Foster jednoho dne uvízne v dopravní zácpě. To postihuje čas od času každého průměrného člověka. Avšak pro Fostera je to poslední kapka. Muž vezme kufřík, vystoupí z auta a pěšky se vydá na cestu „domů“. Od té chvíle odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle. Rozzuří se na korejského prodavače kvůli předražené kokakole, baseballovou pálkou zmlátí dva chuligány, kteří ho chtěli okrást. A shodou okolností se dostane ke sportovní tašce, plné střelných zbraní. Pořád chce jen jediné, dostat se ke své bývalé manželce a k dcerce, která ten den slaví narozeniny. Jenže je tu problém: je to opravdu jen obyčejný úředník, nebo spíš nebezpečný psychopat? Jeho bývalá žena ví své… Vynikající kriminální drama natočil režisér Joel Schumacher v roce 1992. Příběh jeho filmu je fiktivní, avšak nepochybně inspirovaný mnoha skutečnými případy. V nezvyklém dramatu s prvky černého humoru vzbudil pozornost představitel hlavní role Michael Douglas, který se představil ve zcela nezvyklé poloze. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 098)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jojo... druhý film od Joela Schumachera ve dvou dnech a opět plné hodnocení. On se ten chlapík nezdá :). Michael Douglas v zatím nejlepší roli, co jsem viděl a tentokráte se k němu přidal další můj oblíbenec Robert Duvall. Falling Down není o magorovi, co se pro zábavu prostřílí městem, nýbrž o obyčejném chlapíkovi, kterému prostě jednoho dne došla trpělivost - nutno zmínit, že naprosto oprávněně a pak už to prostě řeší tak, jak by to napadlo mnohé z nás ( nejspíš proto, je William Foster klaďas i záporák v jedné postavě ) a právě tenhle typ hl. hrdinů mám nejradši - zároveň ale doufám, že někoho jako byl William v zácpě nikdy nepotkám :) Některé scény / hlášky fakt neměly chybu 90%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mistrně natočená i zahraná schizofrenie a pekelný výlet až na samé dno lidské duše. Michael Douglas v roli muže, kterému tak trochu povolí společností šponované nervy a vezme osud do svých rukou. Stačí malá souhra několika nepříjemných náhod či událostí a muž, který si je jistý svým životním postojem a prioritami, je rázem na druhé straně barikády. Co je dobro a co je zlo? A jak vypadá spravedlnost? Existuje vůbec? Člověk, který měl skvělou práci i rodinu, se během jednoho dne dostane na šikmou plochu a může ztratit vše, na čem mu kdy záleželo. Najde cestu zpět? ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Koho by nesrala dopravní zácpa plná nervózních lidí spěchajících do práce, šišlající ťamani s touhou proniknout na náš trh, smradlaví negři s motýlkama obtěžující své okolí a plný parky somráků? Z nějakého důvodu to je však většina z nás schopna přejít a řešit pouze konzumní kolotoč. Práce, nákupy a spát. Nám ostatním nezbývá než vzít baseballovou pálku, nůž nebo bazuku a jít světu ukázat, že s náma teda vyjebávat nebude! Další variantou je tento film. Něco podobného jsem dlouho hledal a především scény s nasraným Douglasem mě neskutečně bavily. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Ten film měl smysl. Měl všechno to, co by měl správný thrilller a drama mít. Hlavní nehrdina byl nesympatický. Přesto s ním řada z nás začala v průběhu filmu sympatizovat. Tak si říkám, jak by to dopadlo, kdyby potkal hned na začátku kus vlídnosti, někoho dobře naladěného, kdo by mu slevil, dal napít, pustil přes pozemek... Já vím, nuda. Nebyl by námět na thriller. Ale rozhodně je dost námětů k přemýšlení. Velice dobře natočený film. Po druhém podívání přidávám hvězdu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas a Robert Duvall - dvě esa v rukávu kouzelníka Schumachera. Bravurní jízda! Douglas nejenom, že vezme věci do zpocených rukou, ale je v podstatě ztělesněním toho, čím jste možná někdy chtěli alespoň na okamžik být. Se svým vzezřením, připomínajícím snad až hustě terminátorovský profil, se vydá na "cestu domů", přičemž ji čistí od lidské špatnosti. A divák s ním sympatizuje a žere mu jeho výstup od prvního do posledního pohybu. Robert Duvall je oproti tomu postarší chlapík, jenž se s těžkým srdcem loučí s prací policisty, a tito dva pánové způsobují, že film je herecky "plný". Schumacher výborně pracuje s netradičním scénářem a hned od začátku zařadí nejvyšší rychlost, pravý pedál sešlápne k podlaze a až do konce na něm stojí. Absolutně parádní jsou ranařské hlášky, v českém dabingu (Štěpnička, Vlasák) hodně drsný! Jediná vada na kráse je místy možná až zbytečně nadsazený projev Douglasovy postavy. Jinak teda na výsost spokojenost. 90% 41 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Scénář vrátilo každé studio v Hollywoodu. Producent Arnold Kopelson už přemýšlel, že film nabídne kabelové televizi, než se dostal do rukou Michaela Douglase (D-Fens), který jím byl nadšen. (don corleone)
  • V scéne, keď William Foster (Michael Douglas) vytrháva z ruky predajcu Leeho (Michael Paul Chan) baseballovú palicu, je jasne viditeľné, že nosí biele ponožky. V nasledujúcej scéne, keď si zloženým novinovým papierom zakrýva dieru v topánke, sú jeho ponožky už čierne. (Circumscriptor)
  • V čase 1:11:40, kdy policisté vystupují z auta, jsou vidět v odrazu bočního okénka členové štábu. (imagoo)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama