Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku se mi vybavily Želary, film je totiž nakažený stejnou nemocí. Touha natočit něco velkého, vzít herecké hvězdy a zfilmovat scénář, kde bude všechno. Ovšem problém je, že filmy pak působí prvoplánově a naivně. Na hercích je vidět, že jen hrají a snaží se vymáčknout tu opravdovost. Jedna postava je rebelka, válka jí nezajímá, hlavního hrdinu nechce, najednou je vše jinak, ona je superšpión a vlastenka, má poměr s člověkem, který má dopadnout odbojovou skupinu, kde hlavní hrdina zrovna slouží, kterého náhle opět šíleně miluje. Postava P. Cruz je sice hezká, ale v jiných filmech :) Tady má jen tvořit kontrast k Ch. Theron, a že zemře, bylo víc než jasné od začátku. Trojúhelník se musel nějak vyřešit, navíc takhle se mohla ukázat ta tragičnost. Překvapivý byl snad jen osud naší Mata Hari na konci. Řekl bych, že to celé působí jako ne moc dobře zfilmovaný brakový román, neuvěřitelně, přehnaně, neautenticky a především uměle. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento film bylo velmi těžké hodnotit. Jsou zde zajímavé scény a herecké výkony k tomu větší špetka erotiky a 2 pohledné hlavní hrdinky... Jenže scénář není až tak úžasný a poutavý na to jak dlouhou má film stopáž (dramatičcnost dodává vlastně ,,pouze,, blížící se/ probíhající II. světová válka.. z filmu jsme měl dobrý pocit a s chutí jsme ho dokoukal do konce, ale na čisté 4z5 to není => silnější 3z5 ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Charlize, Charlize, Charlize! Třikrát sláva. Hlas jak Katherine Heigel a herecky perfektní. K tomu krásná Penélope se svojí špangličtinou (a nemalým hereckým talentem) a máme tu slušné válečné romantické drama. Ačkoliv ta válka je jen prostředí příbehu, tohle není akčňák. Ke konci se film začal českému podobat Musíme si pomáhat. A přijde SPOILER: až na ten závěr, škoda :(. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční trojice, která si žila svůj bohémský a do určité míry i bezstarostný život - až je našel a rozdělil svět ... a každý z nich dělal, co musel. Bolestná romance, která vám ukáže vášeň lásky a sílu a oddanost přátelství - ale i neodvratnost osudu a krutost a bezútěšnost války. Možná nestojí o soucit - jen chce, abyste se poučili ... protože věci pokaždé nemusí být takové, jaké se zdají být. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron i Stuart Townsend byli oba v pohodě. Cruz toho prostoru moc neměla, ale taky se celkem dala (na rozdíl od jinejch filmů, kde hrála). Nejdřív mě zaujal ten hýřivej život, jakej Gilda (Theron) vedla a pak byla aji zajímavá část, když se válčilo. Myslím, že nebudu zuřit, když mě někdy někdo připoutá k židli a bude mě nutit, abych se na to koukl ještě jednou. Ale dobrovolně bych si s tím dal asi tak 5 let pauzu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama