Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil - Denzel Washington mě dokázal docela potěšit v obou dílech Equalizera a já tak nějak očekával podobnou akcí nabytou podívanou. Bohužel jsem se jí nedočkal. Psychopatický sériový vrah se sice činil, jenže my jsme vždy byli svědky jen jeho finálního díla (nepočítám-li úvodní akci u pumpy). Což bylo první větší zklamání. Atmosféra byla místy zajímavá, jenže většina filmu je vlastně jen poněkud nudnější sledování policajtů magora Jareda Leta (ten zahrál celkem přesvědčivě), který si z dvojice fízlů dělal vyloženě prdel. Rami Malek není špatný herec, ale do role detektiva z oddělení vražd se mi prostě nehodil a tak mou pozornost více méně zaujala hlavně postava Deacona a jeho „tajemství“ i zvláštní způsob vyšetřování (sbírání důkazů). Jenomže se pořád jen „kroužilo“ kolem dokola, místo abych se dočkal dech beroucí podívané. Dost průměrné krimi-drama. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(10%) Mé hodnocení je velmi kruté, ale na to já z vysoka seru. Dle traileru a celkového dojmu před zapnutím tohoto filmu, jsem si říkal, že to bude max průměr. Nevím, mám rád spoustu chytře dialogově zpracovaných filmů, nevyhledávám jen akci. U Washingtona jsem viděl dost ukecaných záležitostí, které mě nadchly, viz Let, Ploty apod. Tohle se nedá zařadit absolutně nikam. A nechci slyšet, že má tahle nudná zrůdnost jistou podobnost k filmům SEDM apod. Vraždy, celkový look na ně je bezvýrazný, chladný, nudný. Příběh tu snad ani není, včetně pořádné zápletky. Dvě hodiny čiré nudy včetně divného závěru, který snad nebral konce. Washington se tu též moc nepředvede, věčně čumí do prázdna, ale nejsem jím nijak znechucen, to bych si nedovolil, mám ho opravdu rád. Rami Malek – jeho role mi zde nepasovala a vidět jeho hnusnou hubu mi taky na náladě nijak nepřidalo – sorry jako. A Jared Leto? To jsou z něj všichni tak posraný? Zde hrál divného, vlasatého magora a co z toho? Hudba od Newmana – nějaké známy tóny jsem poznával, ale nic extra, nevím, proč lezl do tak nudné sračky. V mých očích je to na odpad, ale kvůli Denzelovi je mi to opravdu líto, tak se slituji. Nikomu tohle nedoporučuji. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Už při oznámení, že budou Denzl s Ropuchou honit mile slizkého masouna v zase jednou áčkové produkci, jsem málem začal taky honit. No, ještěže jsem nechal svůj tenisový loket v klidu. Žádná sériová hitparáda to tedy rozhodně není, napínač se skoro taky nekoná, chcete-li vidět krev, musíte si u toho udělat žiletkou pár zářezů do předloktí a psychopat se chová jako totální kokot, jakož i ti dva honiči. Léto je sice kulantně vyšinutý humusák, ale na to nemusí moc hrát a stačí mu být sám sebou. Prostě jeden vcelku slušný nápad o maskování cizí viny, zabalený do dvou hodin unylého behaviorálního kokotismu a scénáristické bezradnosti, záměrně už v přívěsu nastříhaný jako Mlčení sedmi jehňátek, aby se na to nějaký ten chudák, naladěný na temnou a chytrou řezničinu, podíval. Nakonec jehňata byla jen dvě, bečela na plnou hubu a ten kvotující prkenný černý tranzistor Michal, vycházející hvězda korektní světové kinematografie, tomu taky dvakrát nepřidal. Naprosto přiblblé vytváření dojmu, že teď všude běžně potkáte nějakého toho čokoládového pomátsexuála, navíc velmi hrubým způsobem genderově i rasově diskriminuje například mentálně zaostalé Asiaty, laponské zoofily, hispánské fetišistky i muslimské frotéry!!! Ale pevně věřím, že i oni záhy začnou hystericky vyřvávat a jejich čas ještě přijde. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The little things je přímočará, zneklidňující a atmosferická thrillerová 2-men show v podání Denzela a Maleka, kteří jsou ať už herecky, tak charakterově solidní a tohle vlastně ke spokojenosti celkem stačí. První polovina je výborná, kdy se detektivové dostávají na scénu a každý krok vyšetřování je zábava sledovat, ale časem film ubere z plynu a divák už jen čeká, s čím přijdou v závěrečném zakončení. A tady nastává trochu problém, protože vlastně nepřijdou vůbec s ničím, a tak konec filmu jen tak “uplyne” do prázdna. Herecky i filmařsky je to slušná detektivka, kterou mám rád a poslední dobou je jich málo a ačkoliv mohl být závěr údernější, pořád mám z filmu pozitivní pocity a určitě stojí za to. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní podhodnocený old school Thriller o honu na sériového vraha, kterého hraje výborný slizoun Jared Leto, kterého nahání Denzel Washington, který hraje svou typickou skvělou Denzelovskou roli a pomáhá mu opět solidní Rami Malek. Film plyne pomalejším tempem, ale překvapivě vůbec nenudí, jelikož jsou na scéně 3 Výborní herci, kteří dokážou udržet pozornost. Líbily se mi dialogy, atmosféra, sbírání důkazů, vizuál i samotný příběh s nečekaným finálním rozuzlením. Kdo čekal další Se7en bude zklamaný, kdo čeká obstojnou, dobře zahranou a poutavou Krimi, tak by nadávat neměl. Filmy o sériových vrazích mám rád a ikdyž bych uvítal explicitní znázornění smrtí na kameru, tak tady mi to až tak nevadilo. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Hancock uviedol, že na začiatku vývoja v roku 1993 chcel rolu vo filme herec Brandon Lee, pretože sa mu páčil scenár. Herec v tom istom roku zomrel. (Arsenal83)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama