Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Námety ku všetkým poviedkam boli síce zaujímavé (King sa nezaprie), ale nemalo to tú správnu formu a spracovanie. Pripadalo mi to málo hororové a málo komediálne. Pocit akéhosi tajomna navodila len poviedka s debnou, kde očakávanie niečoho neznámeho navodilo celkom slušnú atmosféru, potom však prišlo na bubáka a bolo po srande. Výborný námet k poviedkam sa jednoducho roztopil v slabšej výprave a horšej réžii. Ale tento snímok nepovažujem ani za stratu času, má aj pár svetlých momentov. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Creepshow sa vynorili spomienky premiéru na STV 30 rokov dozadu. Druhú a tretiu poviedku som si pamätal skoro naspamäť, naopak na zvyšné tri som úplne zabudol. Rovnako aj dnes mám dojem, že práve meteorit a pláž sú najlepšie, čo je ale aj vec vkusu a toho, čo v hororovom žánri preferujete. Obe sú určite najlepšie vypointované, na čom sa už zhodne možno väčšina. Creepshow má úžasnú osemdesiatkovú atmosféru, dôležitú úlohu hrá nostalgický faktor (kto film videl dávnejšie), avšak asi málokto bude považovať celok za kvalitatívne vyrovnaný. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rovnou píšu, že ty 3* dávám jen kvůli poslední povídce, jinak bych dal o jednu méně. Film mi připadá jako šitý hodně horkou jehlou a doufám teda, že byl dělanej s vědomím, že je to hlavně spíše pro to mladší publikum, protože to z něj srší takřka z každé minuty. První povídka má sice dobrej černej humor ("Dostal jsem svůj dort"), ale přijde mi jako nedokončená, nedokázala vygradovat tu atmosféru, kterou si zpočátku dost dobře budovala. Druhá povídka je v podstatě sci-fi o ničem, ale King, kterej v ní hraje hlavní postavu si s buranským sedlákem fakt pohrál a strašně mě bavil. Třetí povídka mě konečně zaujala, děsivá od okamžiku, kdy se objeví Leslie Nielsen, který je známej spíše z komediálních/parodických rolí ztřeštěných idiotů, ale tady válí. Atmosféra houstne, houstne, houstne - dokud se párek milenců (byť s dobrýma maskama) nevrátí a neshodí celou povídku. U čtvrté povídky jsem se poměrně často smál - monstrum tam vůbec nemuselo být, a hlavně nemuselo být tak zjevně a jasně ukázáno (přerostlý critters???), bez něj by to možná za něco stálo, nápad nebyl špatnej.... Až poslední povídka čistotou posedlého egoistického zbohatlíka bojujícího s otravným hmyzem stojí za to. Za pozornost zcela jistě stojí animované sekvence spojující jednotlivé povídky a dobrý (místy černý) humor. Jinak jsou ale všechny povídky, jejich průběh a hlavně konce hodně předvídatelné. Z rukou hororových klasiků jakými King a Romero bezesporu jsou, mohlo teda vzejít něco mnohem lepšího. Oba na to mají. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický old-schoolový povídkový horůrek, na kterém je vidět, že je adaptací komiksu. Nečekejte, že se budete bát, tady je to spíše o černém humoru, napětí a velmi povedené atmosféře jakou dnes už nenajdete, za což může hlavně mrazivý soundtrack. Plus špetka gore, jinak by to ani nebyl Romero. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako vášnivý čtenář S.Kinga se vždy dopředu děsím, jak bude vypadat jím inspirovaný film (většina je velmi nepovedená). A vida, spojení sil s Romerem přineslo své šťavnaté ovoce. Povídky v comicsovém hávu mají napětí, tajemno, krev, nemrtvé, brouky, překvapení i humor. Osobně mám nejraději Den otců a Bednu, ale i zbylé jsou velmi dobré, zejména švábi, švábi, švábi...Ve Dni otců je nádherný hammerovský hřbitov s báječnou zombie mající oči plné červů. Cosi z bedny má stále hlad a nesmíme zapomenout na Kingovo oblíbené: mrtví se někdy vracejí! Jen nechápu, proč je nahoře kategorie fantasy? Že by krátké obcování s voodoo panenkou hned předurčilo žánr? Jinak zájemcům doporučuji následné comicsové zpracování od Berniho Wrightsona, špičkově nakreslené a hlavně místy daleko brutálnější než film. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama