Reklama

Reklama

Temná polovina

  • Česko Temná půle (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhalení druhého já rozpoutá opravdové peklo. Horor USA podle úspěšné novely Stephena Kinga. Jako chlapec trpěl Thad Beaumont nesnesitelnými bolestmi hlavy. Jednou po cestě ze školy dokonce ztratil vědomí. Při operaci objevili lékaři v jeho mozku pulsující strukturu, kterou pokládali za nádor. Bylo to ale Thadovo "dvojče", které nemělo možnost se dostatečně vyvinout v děloze. Tkáň byla z mozku odstraněna. O 23 let později je z Thada učitel a spisovatel a neznámý vyděrač mu vyhrožuje, že prozradí Thadův pseudonym, pod kterým vydává knihy plné násilí. Thad se proto rozhodne veřejně se k podvodu přiznat a společně se svou ženou Liz uspořádá obřad, při němž svůj pseudonym pohřbí. Pár dní poté se rozpoutá peklo: několik lidí, kteří věděli o Thadově spisovatelské druhé tváři, jsou brutálně zavražděni ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale film je i na poměry adaptací Stephena Kinga dosti nezáživný, chybí mu atmosféra, tempo a napětí. Pro mě spíš slabší dvě hvězdičky, hodnocení tohohle kousku nejspíš zvedá přítomnost známého specialisty na horory - Romera - na režijním postu. Je to béčko jako vyšité, kvalita triků je nízká. Celkový dojem: 35 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem o tom, že filmový zombie kráľ George Andrew Romero a geniálny spriadač literárnych horrorových diel spisovateľ Stephen Edwin King mali priateľský, navzájom sa rešpektujúci vzťah. Stephen King venoval pánovi Romerovi svoj román "Mobil" (Cell) a maestro Romero natočil filmovú adaptáciu niekoľkých Kingových poviedok (Creepshow) a ešte aj jeden jeho román. V roku 1993 zrežíroval podľa jeho predlohy snímok "Temná polovica" (The Dark Half). Päťhviezdičkový schizofrenicko-horrorový príbeh o spisovateľovi Thadovi  Beaumontovi napísal Stephen King na počesť a pamiatku svojho zosnulého alter ega Richarda Bachmana. Georege A. Romerovi sa to podarilo sfilmovať na pekné tri hviezdičky. *** ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem rád, že jsem před filmem četl knižní předlohu od S.Kinga, která mi přišla jako celkově lepší než samotný film, Film nemá žádné velké odlety od předlohy, což si cením, Teda B., Goerge Starka i šerifa Alana P. jsem si představoval úplně jinak pří čtení knížky, ale s obsazení mi asi jako jediný trochu vadil právě šerif. George A.Romero je dobrý režisér, ale mohl film trochu oživit, za tu dobu co trvá, má pár hluchých míst. Filmová adaptace mé oblíbené knížky dopadla průměrně, ale i tak sem rád, že jsem tento snímek viděl. 6/10* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme sa Kingova knižka lepšie číta, ako pozerá. A nieje to len v tomto prípade. Romero pojal snímok možno civilnejšie, ako by sa od neho čakalo, nakoľko jeho zombie fláky predsa len ponúkali lepšie pole pôsobnosti pre trikových majstrov. To ale neznamená, že TEMNÁ POLOVICA nemá v niektorých prípadoch kvalitný gore dizajn. Najväčší problém vidím v prepálenej minutáži, ktorá by sa aj napriek 431 stranám Kingovej predlohy dala vtesnať do svižnejšieho, hodinu aj pol trvajúceho hororu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Hlavným heslom producentov pri kingovi je nechať obal a už len škrtať. Atmosféra šla na prechádzku, herci asi štrajkovali, no aspoň že tie digitálne vtáky ma prekvapili. A je tam aj nejaký zhnité mäsko, čo viac od Romera chcieť... Iba ak zombíkov. PS taky Kubrick dokatoval scenar k OSVIETENIU oveľa viac, ale on je pán režisér a Romero len béčkar, ALE zato kultový, údajne... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen už v roce 1991, ale do kin uvolněn až 1993. (Chatterer)
  • Přibližně 2000 pěnkav bylo uvolněno do sadů domu Beaumont pro finální scénu. (Chatterer)
  • Podle George A. Romera bylo docela obtížné pracovat s Timothy Huttonem, který dokonce na pár dní odešel z natáčení. (facojurka)

Reklama

Reklama