Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daemon navštíví svou ženu v Údolí. Viserys a Rhaenyra uzavírají dohody s Velaryony. Alicent se snaží odhalit pravdu o princezně. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (80)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že polovina tohoto dílu by se dala označit za opět slabší a ukecanou. Konec to ovšem docela vynahradil a tak můžu o trochu zvednout hodnocení. V tomto díle mi ono veškeré politikaření přišlo o trochu víc zajímavé, než tomu bylo doposud. K mé velké radosti jsem o trochu více začala mít ráda postavu Rhaenyri i když se tady docela odkopala a chladně a tvrdě dala najevo své záměry a její hru o trůn, což ranilo nejedno srdce a ublížilo nejednomu muži. Jen škoda, že se s touto herečkou musíme pro příští díly rozloučit, protože si jako prozatím jediná dokázala alespoň částečně získat mé sympatie. Velice hezky se v tomto díle všechny postavy postupně odhalují a konečně jsou zde jasné veškeré úmysly a záměry. Závěr a vyvrcholení dílu slibuje podobně jako celá svatba krvavou honbu za korunou a možná v dalších dílech i nějaký ten konflikt. Slibný výhled do dalších epizod. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nudný kráľ ide do p*če, Daemon je stále najväčší hajzel (a môj najväčší favorit, nech robí čokoľvek) a z kráľovnej sa určite nestane Rhaenyryn spojenec. Sklamala ma len jedna vec, že sa tá urážlivá a uštipačná kurv*čka Criston nakoniec neprebodol. Inak ale super a oproti Prsteňom moci je to záživné, svieže, prepracovaná a postavy bavia dostatočne. Už mi tam chýba zrejme naozaj len väčší počet Starkovcov. ()

Reklama

Pjenkys 

všechny recenze uživatele

Já vážně nechápu, proč tenhle seriál, podobně jako Hra o trůny, má tak vysoké hodnocení. Dobře, možná je to první pořádné béčko ze středověku, kde se řeší témata jako v Ordinaci a je to přesně to, co běžný divák chce. Ale jinak? První tři díly jsem si říkal, ok, je to nuda, ale holt úvod nějakou dobu zabere. No a kam jsme se dostali ve 4. a 5. díle? Normální červená knihovna. Čtvrtý díl ještě dobrý, Daemon to tam pošéfil, pak to pošéfila princezna, docela sranda, kdyby to byl jeden díl z deseti. Ale teď svatba? Nejdřív ten milostný rozhovor na lodi. Jako vážně? A pak žárlivá vražda před svatbou. Jako vážně? Prostě proč? Proč celý ten díl vůbec existuje? Nebo vlastně, proč celý seriál existuje? ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Telenovela s hezkou výpravou a hezkými kostýmy. Nic víc. Místo toho, aby se řešila politika, boj o moc a intriky, všichni se zabývají akorát tím, kdo s kým spí, a kdo s kým v budoucnu plánuje spát. Svorně jsme nadávali na Weisse a Benioffa, když postupně kazili Hru o trůny, ale Weiss a Benioff byli po většinu času, oproti nevýraznému Ryanu J. Condalovi, mistry dialogu a komplikovaného děje. Rod draka je pouze jednoduchoučká vztahovka, která jenom těží ze slávy svého daleko kvalitnějšího předchůdce. PS: Z jakého důvodu se Rhaenyra a Laenor vzali narychlo v nějaké jídelně? Jenom proto, že se na hostině porvali nějací dva no name rytíři, naprosto nevýznamní pro říši? Nedává to smysl. 2,5*. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No mne jakožto velkému japanofilovi přišlo fantastické, že se rozhodl ser Cola spáchat harakiri alias seppuku. Samotná epizoda naprosto fantastická. Daemon sice je vykreslen zle, ale opět je tam nějaká nejednoznačnost. Dále tám mám absolutně bombastickou výpravu, co se týče Driftmarky. Sety, kostýmy, jídlo, svícení je naprostá fantazie. Baví mne, že si někdo myslí, že Alicent je postava bez agendy a souhlasím s lordem Hightowerem v této epizodě stojí pevně i bez krále. Larys se ukazuje jako pěkná krysa a ten jeho Shakespearovský monolog ou jé. Tato epizoda jednoznačně za plných počet i díky Ramin Djawadimu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)
  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)

Reklama

Reklama